Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

SAS w Stęszewie i Lesznie pisze, że ma w stałej ofercie magazynowej

http://www.sassc.com.pl/site/productDetails?productId=63

JUAN ma na zamówienie http://www.juan.pl/oferta/laminaty_581/laminaty-formica_583/

Zamów probki :)

Szociku, podeślesz link gdzie kupiłaś okap? Masz go już na miejscu? Zrobiłabyś dla mnie kilka zdjęć?

Myślę, że ten okap będzie u Was dobrze pasować, ja wciąż się zastanawiam czy okap jest mi potrzebny. Tego w mieszkaniu wogóle nie używamy...

mam ten sam problem, do mojej koncepcji wnętrza pasuje tylko taki blatowy, który kosztuje majątek :( albo wcale.

Mąż mój zamawiał - nie wiem dokladnie które zamówił, miała za zadanie zamowić szarościa jak najbardziej zbliżóne do koloru ściany.

Tymczasem dotarł okap. Alez on jest duzy (a wybraliśmy najmniejszy jaki był w sprzedaży :D )

PannoMIgotko troche cieżko zrobic mu zdjecia bo on w czesciach jest.

Ale z tego co patrzyliśmy to fotki sklepowe niezle oddają oryginał. Kupowalismy go przez sklep http://www.euro.com.pl

Mojej szafy w przedpokoju poprzednia ekipa nie zrobi - uciekli! Skończyli poprzednia szafą, która wylądowała w pokoju i uciekli!

Chyba jestem zbyt dokladna i za bardzo nie lubie niedoróbek!

Dorabiając słupek w srodku szafy znów rypneli się w wyliczeniach i zrobili drzwi 0,5 cm za szeroki, przez co tarły jedne o drugie.

Zabrali je wiec, przycieli i ... walneli abs-a. Przywiezli mi wszystko wieczorem licząc ze przy sztucznym swietle nie zauwaze.

Ale mieli pecha noooo! Zauwazyłam mimo ze na pierwszy rzut oka słabo widac.

Mówie więc do nich ze abs a nie mdf. A oni w zaparte, ze nie, ze to lakier, ze swieżo pomalowany i jak wyschnie to trzeba sciereczka potrzeć i róznicy nie bedzie. Poprosiłam więc grzecznie zeby przyjechali z ta sciereczką jak wyschnie i wypolerowali jak trzeba, a ja im wtedy zapłace reszte.

No nie przyjechali niestety!

Gorzej bo w przedpokoju dalej szafy nie mamy, a co kolejna ekipa to drozsza :(

Rozpietość cenowa za ta samą szafę waha się miedzy 3200, a 7000! (3200 chcieli c co uciekli wiec można ja z góry odrzucić).

Moj Andrze zaczyna mysleć nad samodzielnym wykonaniem.

Madziu,

Ładny okap :yes:

Współczuję fachowców :(. Jeśli Twój Mąż jest w stanie zdziałać coś sam, to warto oszczędzić sobie nerwów.

Gdybyś wróciła do opcji płytek w kuchni, to są specjalne impregnaty do fug. Ja u siebie smarowałam HG. Potraktowałam tym też fugi w prysznicu i nad umywalką. Idzie szybko :)

opis:

„super ochrona fug podłogowych i ściennych” wiąże się z fugami cementowymi i dzięki temu gwarantuje powstanie bezbarwnej, przezroczystej powłoki chroniącej spoiny przed wnikaniem wilgoci, olejów, tłuszczu. Dzięki niedopuszczaniu do absorpcji wilgoci , na fugach nie rozwija się pleśń i nie osadza się kamień. Preparat nadaje się do spoin wewnątrz i na zewnątrz pomieszczeń"

http://www.hgpolska.pl/images/stories/produkty/244025127.jpg

Źródło

Produkt znajdziesz między innymi w Castoramie

Oj tak pestko - jakas plaga partaczy :(

Julianno moj maz skladał meble kuchenne jakies ... 8 lat temu. Nie rozsypały sie do dnia dzisiejszego wie zle nie jest.

Ta szafa bedzie zdecydowanie prostsza od mebli kuchennych - mysle ze da rade :)

A co do preparatu to dzieki wielkie. Nie wiem czy wykorzystam w kuchni ale moze w łazience dolnej.

Pod prysznicem bardzo sie fugi brudza.