Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

Dzieki juskro :)

Przyszły dzis próbki z formiki. Jedna wprost identyczna jak sciana - tzn przy sztucznym swietle tak wyglada. Jak złapie swiatło dzenne to fotki zrobie.

Zaczelismy sie tez zastanawiac nad farba ceramiczna - nie wiem czy jej nie wypróbowac - byłoby najmniej zamieszania. Pytanie czy farba nad płyta da rade?

Na ta kuchenna powierzchnie potrzeba mi 2l farby - chyba ja wypróbujemy. Jak nie da rady to zawsze mozna przykryc formika...

czekaj, czekaj, zaraz poszukam bo na wątku kuchennym chyba ( kurcze nie pamiętam na którym), kiedyś pytałam o tą agatah bo ona ma farbę nad płytą i bardzo sobie ją chwali a już użytkuje 2 lata chyba

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja mam Benjamina Moora w Olsztynie - nad tą farbą się zastanawiam :)

Szociku witam,się u Ciebie podziwiam wnętrza i konsekwencje w dążeniu do ich realizacji.

A chciałam, o Benjaminie, mam pomalowane pokoje, i łazienkę (tą do kuchni i łazienki właśnie) tymi farbami-są super co prawda nie mam w kuchni-ale ja uważam że są świetne-a sami malujemy.

Jedyną która, nam nie podpasiła to seria jakaś super-do sufitów-normalna lepsza i tańsza, albo nie potrafiliśmy tym cudem malować sufitów,ale z całą reztą sufitów nie błyło problemu.

Lubię pomarańczowy-mam w sypialni, i mandarynkowego KA w kuchni-tylko jak teraz zmienię kuchnię to mogę mieć problem,kiedyś już myślałam że te obudowy które są w kolorze powinny być wymienne.

Oooo witaj Bejaro w moich progach :)

Ten pomarańczowy przypapdł mi do gusty - KA jesli kiedys kupie to jakiegoś bardziej neutralnego. Sliczne sa kolorowe, ale kolory typu zółty, zielony, pomarańczowy to mocno sezonowe sa. Ja bym chciała je zmieniac na zasadzie - wiosna idzie - zielony, lato - pomarańcz może, a jak zima to turkus na przykład... Dlatego chciałabym go miec tylko w dodatkach. A KA to piękny dodatek, ale drogi niestety :(

Ja mam Benjamina Moora w Olsztynie - nad tą farbą się zastanawiam :)

Ja mam w małej łazience BM, ale to jest wersja ociupinę tańsza od tej, która jest specjalnie dedykowana do pomieszczeń typu kuchnia-łazienka. Sprawuje się idealnie, zmywa się wszystko, chociaż tam tłuszczem jeszcze nie chlapałam ;) Uważam, że jest rewelacyjna. A mam pomalowaną tylko jedną warstwę, bo kupiłam na próbę najmniejszą puszeczkę, a wykonawca nie wiedział i myślał, że tyle ma starczyć. Spisał się na medal i wystarczyło:D

Tak jak pisałam u Jus - stół wybrany.

Staneło na tym i na manufakturze drewna.

http://www.odesi.nl/media/wysiwyg/landingspaginas-fr/tables-de-repas/tables-en-bois/table-en-bois-slide.jpg

Mowie o stole o wymiarach 90x180 cm z mozliwościa poszerzenia o 2 dostawki po 50 cm każda.

Producent zaproponował blat grubosci 4cm

czy myslicie, ze bedzie on wystarczający?

Nie chciałabym aby to był ciężki grzmot (nogi sa dośc ciężkie), ale nie chce tez zeby stracił na uroku przez brakujący 1 cm...

Co sadzicie?

jest ciężki... ale niesamowicie piękny ja muszę mieć coś delikatniejszego, maksymalnie ile osób może swobodnie przy takim stole usiąść?

edit:

i kawę pyszną przynoszę aby przy stole się miło siedziało :D

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/st%f3l%20+krzesla/lody%20i%20kawa.jpg

Witam się u Ciebie szociku;) póki co na szybko widzę tylko stół i obraz - piękne i jedno i drugie!:)

Stół rzeczywiście, jak na nasze potrzeby za mały, ale gdybym mogła Cię prosić o podanie ceny Twojego, to miałabym choć jako taki pogląd:)

pędzę na wcześniejsze strony:D

bo z tymi "gościami" to jest tak, że jak ja wyliczyłam to maksymalnie w roku będę miała 5 stałych takich imprez na całą rodzinkę a potem to raczej okazjonalne i to pewnie latem przy grillu no ale... nawet jak jest ich 5 w roku to gdzieś Ci ludzie muszą siedzieć, bo aktualnie to urządzam np. urodziny na 2 razy i denerwuje mnie to :mad:

Szociku

jak ciasteczko?mężowi smakowało? :D starałam się :D

Witam się u Ciebie szociku;) póki co na szybko widzę tylko stół i obraz - piękne i jedno i drugie!:)

Stół rzeczywiście, jak na nasze potrzeby za mały, ale gdybym mogła Cię prosić o podanie ceny Twojego, to miałabym choć jako taki pogląd:)

pędzę na wcześniejsze strony:D

Ana289 zerknij na pw - wysłałam ci maila :)