Mmelisa 10.03.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 a kto to jest ten Fritjof i Amundsen :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 10.03.2015 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Amundsen to ten od bieguna, a ten drugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 10.03.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 chyba trzeba wujka google zapytac przy okazji, bo tez sie dopiero dzisiaj dowiedzialam... kto dolaczy do aukcji ? mozna wystawic cos swojego, badz licytowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.03.2015 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Obaj polarnicy. Amundsen jako pierwszy zdobył południowy. Poległo przy tym coś koło setki psów. Zaginął w Arktyce podczas próby ratowania innego polarnika. Do tej pory nie odnaleziono jego ciała, a marynarka norweska jeszcze kilka lat temu takie poszukiwania prowadziła.Nansen dopłynął statkiem bardzo blisko bieguna północnego i próbował dojść do niego na nartach. Był bardziej badaczem niż zdobywcą.Są fajne polskie powieści Aliny i Czesława Centkiewiczów o tych polarnikach: Człowiek o którego upomniało się morze, Fritjof co z ciebie wyrośnie. To już z innej bajki – Odarpi syn egigwy. Nie pamiętam tytułów, chociaż wszystkie dawno temu przeczytałam nawet po kilka razy i to z zapartym tchem i latarką pod kołdrą. Wikipedia pomoże, gdybyście były zainteresowane lekturą. Nadają się znakomicie dla dzieci tak koło 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 10.03.2015 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 (edytowane) No to ja tez zapraszam na aukcje na rzecz Julki i Karolinki - pomarańczowy obraz u mnie ciut za mały ale moze do Waszego wnetrza bedzie pasował O tym mówie: Edytowane 11 Marca 2015 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 11.03.2015 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Obaj polarnicy. Amundsen jako pierwszy zdobył południowy. Poległo przy tym coś koło setki psów. Zaginął w Arktyce podczas próby ratowania innego polarnika. Do tej pory nie odnaleziono jego ciała, a marynarka norweska jeszcze kilka lat temu takie poszukiwania prowadziła. Nansen dopłynął statkiem bardzo blisko bieguna północnego i próbował dojść do niego na nartach. Był bardziej badaczem niż zdobywcą. Są fajne polskie powieści Aliny i Czesława Centkiewiczów o tych polarnikach: Człowiek o którego upomniało się morze, Fritjof co z ciebie wyrośnie. To już z innej bajki – Odarpi syn egigwy. Nie pamiętam tytułów, chociaż wszystkie dawno temu przeczytałam nawet po kilka razy i to z zapartym tchem i latarką pod kołdrą. Wikipedia pomoże, gdybyście były zainteresowane lekturą. Nadają się znakomicie dla dzieci tak koło 10 lat. Moze ja swojemu synowi podrzuce - on pochłania książki w zastraszającym tempie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.03.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Podrzuć. Mnie tak wciągały, że noce zarywałam i rodzice mieli co nieco do powiedzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 11.03.2015 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Kasiu wysłałam ci na skrzynkę mailowa info - zerknij prosze. Bede ci wdzięczna za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.03.2015 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Prędzej przyszedł mail niż ta informacja z fm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.03.2015 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Popatrz na ten stół i te kolorowe Eamsy http://www.contemporist.com/2015/03/10/a-patchwork-of-wood-shutters-cover-the-wall-and-ceiling-in-this-home/ Niby nie powinno pasować, a jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 11.03.2015 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 racja - w zyciu bym czegos takiego nie połaczyła, a bardzo fajnie wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 11.03.2015 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 moim zdaniem trzeba mieć dużo odwagi aby w swoim domu prezentować takie wnętrza, mi jej brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.03.2015 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Jus, a kto ją ma? Chyba, że zatrudniasz projektanta i dekoratora. Bez tego to macamy na ślepo i czasem coś się udaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 11.03.2015 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 marzysz tyle czasu o swoim domu, oglądasz inspiracje a potem przychodzi rozczarowanie... dobrze że Was mam to mam nadzieję że będzie tak ładnie jak u Szocika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.03.2015 00:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 12.03.2015 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Juskra ty popatrz na moje pierwsze posty. To dopioero było bładzenie we mgle :D N atym forum sa czarodzejki! Nie dość ze zmieniają poglady to i wnetrza! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 12.03.2015 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 (edytowane) szocik czy to ten okap? http://www.oleole.pl/okapy/faber-cylindra-isola-gloss-37-eln.bhtml?from=pla&gclid=CjwKEAjw8oSoBRCss4qDrP3Y7yUSJACKumZ9-213a6bvaf2CT7lW2AfM06MIV4PlxvbebK_3aJwxkhoCb8jw_wcB#opis zastanawiam się nad nim tylko planuję kuchnię w półmacie a on pewnie bardzo się błyszczy? Edytowane 12 Marca 2015 przez olalee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 12.03.2015 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Olalee zwroc jeszcze uwage na glosnosc okpapu -Faber ma 63dB a np Ciarko 49 dB http://www.ciarko.pl/pl/produkty/wyspowe/art67,orw,white.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 12.03.2015 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Olalee okap się błyszczy - nie jest matowy. Mi to nie przeszkadza bo meble mam błyszczące, a sciany matowe.Dla mnie hałas miał znaczenie, ale wazniejsza była srednica. Ten był najmniejszym jaki znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.03.2015 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Szocik, przegląd krzeseł Niektóre bardzo fajne http://www.decomania.pl/pl/c/Meble_Meble-D2_Krzesla/2068 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts