szocik 03.05.2012 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Z dwiema umywalkami bedzie lepiej, zaraz to wrzuce do wizualki Ja jeszcze wymysliłam taka zabudowe słupa http://images35.fotosik.pl/1356/9a7f2d872cc4a3camed.jpg Szafki byłyby bez uchwytowe, takie na "kliki". Czesc nad wanną zabudowana - pozostawiona jedynie wnęka na szampony, żele i balsamy (zeby się nie warlały po szafce z umywalką). Zastanawiam sie też jeszcze nad jednym - grzejnik? Gdzie dać grzejnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenkaa 03.05.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 super ta zabudowa!!! bardzo mi sie podoba. a nie myślałaś o ogrzewaniu podłogowym w łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 03.05.2012 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Szczerze mowiąc to w tej łazience nie myslałam, ale moze powinnam.Powiedzcie mi - jak nie ma grzejnika w łazience, tylko jest podlogówka to gdzie się suszy ręczniki po kapieli? Moze głupie pytanie, ale ja nigdy nie miałam ogrzewania podłogowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenkaa 03.05.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 szociku ja tez nie mialam, ale tak sobie mysle ze np. w lecie nie ma ogrzewania a reczniki jakos schna chyba normalnie na wieszakach na reczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 03.05.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Moje duże po kąpieli albo na balkonie albo na linkach w łazience (ale to blok). A takie "umywalkowe" na wieszaczku do ręczników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 03.05.2012 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 No własnie w mojej łazience nie schną - nawet latem. Ponieważ grzejnik mam zabudowany to wywieszam je albo na balkonie albo na suszarce. Jak je zostawie na wieszakach to nastepnego dnia rano smierdzi stęchlizną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 03.05.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Myślałam, że wszyscy spędzają czas na Majówkach (nas przed chwilą zgoniła nadchodząca burza), a tu takie gorące dyskusje łazienkowe. Świetną zabudowę wymyśliłaś nad WC. U nas zawsze w łazience jest gorąco, to nie mam problemów z mokrymi ręcznikami. Ale u Ciebie może rzeczywiście przydałby się grzejnik A gdybyście nie zabudowali tej wnęki nad wanną i tam dali grzejnik (byłby mało widoczny, a praktyczny)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 03.05.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Szkociku, przy ogrzewaniu podłogowym bym sie nie martwiła. Miałam w lazience (w innym mieszkaniu) ogrzewanie podłogowe i grzejnik "drabinki". Drabinki właczyłam raz - aby odpowietrzyć. Przez 4 lata ani razu! Sama podłogówka wystarczyla! Ręczniki schły bardzo szybko. Teraz też mam podłogówkę, i chyba zdejmę "drabinki". Bo lazienka bedzie ładniejsza . zawszw mogę zalozyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 03.05.2012 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 A moze poprostu na gładko?Julianna w watku łazienkowym napisała, ze na takie płytkie szafki to szkoda roboty, więc może poprostu wyrównac ten słup i tyle! o!http://images39.fotosik.pl/1491/6f02588f33545da0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 03.05.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 (edytowane) Madziu zaglądam, a tu właśnie mnie cytujesz . Nad takimi szafkami zastanawiałam się u siebie na dole - w tej łazience, którą mi właśnie pięknie rozrysowałaś (jeszcze raz śliczne dziękuję ). Zaczęłam myśleć i wyszło na to, że najwyżej zmieszczą się tam rolki papieru (choć może to właśnie dobry pomysł by tam je trzymać? w końcu najbardziej przydadzą się w pobliżu ) lub drobne kosmetyki (a te lepiej trzymać w pobliżu lustra). Takie mebelki wymagają wykonania na wymiar i tu pojawia się kwestia kosztów. U góry mam głębszą wnękę od komina i tam raczej wykorzystam ją właśnie na szafki, ale na dole mocno się zastawiam. Co do ręczników, to ja nie mam teraz podłogówki, a jedynie drabinkę elektryczną, której w ogóle nie włączam (sic!) a ręczniki schną bez problemu i nigdy nie miałam problemu z nieprzyjemnym zapachem. Ja wieszam na tym grzejniku, a mąż na rancie prysznica. Schną jak ta lala. Czyli wniosek, że wystarczy ręcznik zostawić w stanie rozwieszonym. Aaa... i mamy taki nawyk, że drzwi do łazienki zostawiamy zawsze lekko uchylone. Może to też ma znaczenie. I jeszcze słów kilka odnośnie kuchni. Myślę sobie, że powinnaś zrobić tak jak Ty czujesz . Jeśli to wersja 3 jest Ci najbliższa, to ją zrób . Poczyniłam ten wariant 1, bo odniosłam wrażenie, że nie jesteś do końca pewna tej nereczki w rogu. Do wszystkiego można przywyknąć i jestem pewna, że jeśli wybierzesz wariant 3 to będziesz szczęśliwa i zadowolona, bo to będzie Twój kącik . Twoja kuchnia będzie na FM podawana jako przykład takiego rozwiązania i z pewnością znajdzie następców . Aaa... i podoba mi się, że pojawił się bidet - łazienka stała się jakaś taka kompletna (?) Jeśli masz wystarczająco miejsca to ja bym go zostawiła . Edytowane 3 Maja 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 03.05.2012 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 (edytowane) Julianno dobry duchu mój! Ja czesto cytuje mądrych ludzi Szafek na papier toaletowy nie potrzebuję bo 2 kroki dalej bede miała pralnie z duza ilościa półek. Moze wiec faktycznie nie warto? A może tam właśnie dac grzejnik? Co do mojej łazienki obecnej to ona jest poprostu zimna, a reczników za bardzo nie mam na czym rozwieszać (no poza drzwiami od kabiny i wanną, ale nas jest dużo więc się nie mieszczą ), dlatego zazwyczaj lądują na barierce od schodow. Nie chce w swoim wymarzonym domu wieszac reczników na schodach :D Edytowane 3 Maja 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 03.05.2012 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Dziękuję za dobre słowo, ale to tylko moje gdybanie, a nie mądrość . Hmm... a o jakim grzejniku myślałaś? Pytam, bo jedna drabinka nie będzie dobrze wyglądała nad wc i bidetem. Musiałabyś pomyśleć o czymś poprzecznym - np. Libra http://desmond.imageshack.us/Himg191/scaled.php?server=191&filename=enixc.jpg&res=landing AniaS79 taki będzie u siebie miała tylko pionowy . Jeśli chcesz zwykłą drabinkę, to dałabym ją raczej w tę wnękę nad wanną. Może wówczas nad wc i bidetem zrobić tylko proste subtelne relingi? Zobacz ile zrobi się miejsca na rozwieszone ręczniki . Wiadomo, że nie będą zdobiły, ale przynajmniej będą miały swoje miejsce w łazience . Dobrej nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 04.05.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 No to pora na moje trzy grosze Jeśli to wersja 3 jest Ci najbliższa, to ją zrób . Poczyniłam ten wariant 1, bo odniosłam wrażenie, że nie jesteś do końca pewna tej nereczki w rogu. Do wszystkiego można przywyknąć i jestem pewna, że jeśli wybierzesz wariant 3 to będziesz szczęśliwa i zadowolona, bo to będzie Twój kącik . Twoja kuchnia będzie na FM podawana jako przykład takiego rozwiązania i z pewnością znajdzie następców . W zasadzie chciałam napisać to samo.... Tylko znowu julianna16 mnie uprzedziła Też uważam, że jeśli sprawdziłaś i nie jest źle z fasolką to można zaryzykować. To nie jest tak, że ta fasolka jest totalnie niewygodna, a skoro ludzie isę do płyty obok zlewu mogą przyzwyczaić to dlaczego ty do fasolki w rogu nie. Plus masz taki, że kuchnia jest faktycznie ładnie odsłonięta na salon. Szafki nad WC - u Ciebie akurat IMHO nie ma potrzeby. A biorąc pod uwagę Twoje inspiracje to wyrównanie będzie również ładniej wyglądało. Co do bidetu - uff... w końcu kwestia, w której nie do końca moje zdanie pokrywa się z julianny - sprawdź, czy nie zabierzesz sobie za dużo miejsca przy wannie. W końcu w wannie też będziesz miała sluchawkę prysznicową, a nie ma co zagracać sobie tego fragmentu łazienki. Wieszanie reczników w łazience. Faktycznie warunkiem sensownego schnięcia ręczników jest możliwość ich rozwieszenia. I to niezależnie od podłogówki czy grzejnika. Z grzejnikiem sprawa jest o tyle prostsza, że właśnie może służyć jako wieszak na ręczniki i dodatkowo ocieplacz. Ja bym akurat w łązience górnej nie oddawała tak łatwo praktyczności za estetykę. Wybór grzejnikó dekoracyjnych jest aktualnie spory, choć ceny... cóż... hmmm... różne Ale tutaj np. fajne rozwiazanie - po co potem w takiej łazience obrazy albo dekory http://cdn10.muratordom.smcloud.net/t/photos/33/2a/80/332a803f57c07ca8.jpg Jeśli chcesz zwykłą drabinkę, to dałabym ją raczej w tę wnękę nad wanną. Może wówczas nad wc i bidetem zrobić tylko proste subtelne relingi? Pomysł ze wszech miar do rozważenia A w pralni nie dałoby się ustawić czegoś, wieszakó wysuwanych, albo opuszczanych z góry, przy dużej liczbie ręczników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.05.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 No to pora na moje trzy grosze Co do bidetu - uff... w końcu kwestia, w której nie do końca moje zdanie pokrywa się z julianny - sprawdź, czy nie zabierzesz sobie za dużo miejsca przy wannie. W końcu w wannie też będziesz miała sluchawkę prysznicową, a nie ma co zagracać sobie tego fragmentu łazienki. Hi, hi . Już pisałyśmy chyba kiedyś u Magdy o bidecie . Ja jeszcze nie mam swojego więc nie to, że jestem zagorzałą agitatorką . Obecnie stało się to niemal standardem w domach, gdzie mamy dwie lub więcej łazienek, ale oczywiście nie kosztem ciasnoty, stąd zaznaczyłam, że jeśli wystarczy miejsca . Przypomniała mi się moja pierwsza przygoda z bidetem . Było to jakieś 100 lat temu... no dobrze nie 100, ale dość dawno, bo mniej więcej w połowie mojego żywota (czyli ...naście latek miałam). Wyjechaliśmy na wakacje, gdzie mieszkaliśmy na prywatnych kwaterach i tam właśnie po raz pierwszy zobaczyłam bidet (wychowywałam się w bloku, więc parametry łazienkowe ogólnie znane ). Zastanawiałam się co to za dziwne wc (na szczęście nie skorzystałam ). Pewnego dnia właścicielka domu uświadomiła mnie, że... wstawiła by podnieść standard, ale i tak nikt nie korzysta, więc ona sobie w nim płucze pranie ręczne . Obok miała umywalkę, w której prała ręcznie, a w bidecie płukała. Wpadłybyście na to? A Ty Madzia gdzie planujesz płukać pranie ręczne? Może bidet też się przyda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 04.05.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Obok miała umywalkę, w której prała ręcznie, a w bidecie płukała. :D:D Kreatywność przede wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 04.05.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 u rodziców z bidetu korzystała moja psina bestia się nauczyła podnosić mieszacz i dawaj... pojnik. a że do tego kibelka nigdy nie zamykaliśmy drzwi (uszkodzony był zamek, więc uchylone oznaczało wolne, zamknęte -ktoś w środku), to opcja była idealna (na szczęście od początku w bidecie był ogranicznik temperatury... jak panowie montowali znajomy miał bardzo niefajny wypadek i poparzył sobie odwłok... lol). tak więc w sumie to pożyteczny sprzęt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 04.05.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Pewnego dnia właścicielka domu uświadomiła mnie, że... wstawiła by podnieść standard, ale i tak nikt nie korzysta, więc ona sobie w nim płucze pranie ręczne . Obok miała umywalkę, w której prała ręcznie, a w bidecie płukała. Wpadłybyście na to? A Ty Madzia gdzie planujesz płukać pranie ręczne? Może bidet też się przyda? http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a080.gif Polak to jednak potrafi u rodziców z bidetu korzystała moja psina tak więc w sumie to pożyteczny sprzęt... W każdym razie sprzęt nie stoi bezużytecznie http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a115.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 04.05.2012 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Na płukanie prania w bidecie - nie wpadłam. A co do mojego bidetu to wiem ze temat wrócił jak bumerang - zmadrzałam i stwierdzilam, ze może warto Ja mam córke - jesli mama sie do tego sprzetu nie przekona to byc może młoda Patrząc na tabelkę jak wstawię bidet to zachowuje dokładnie minimalne odległosci: wanna-bidet - 30 cm bidet-wc - 30 cm, bidet-drzwi-30cm Aantenko to cos na ścienie to grzejnik czy relingi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 04.05.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 (edytowane) . Tu masz linka do artykułu z którego wzięłam to z djęcie http://muratordom.pl/lazienka/grzejniki-lazienkowe/grzejniki-lazienkowe-grzeja-i-zdobia,50_6638.html?&photo=20944 A tutaj link do stronki z designerem http://grzejnikidesign.pl/michel-cinier,lp,202.html Cóż, piękne i pomysłowe to rzadko masowa produkcja. Aż strach ceny sprawdzać mnie się tez osobiście podobają grzejniki w formie płyty z religiem, coś w tym stylu http://www.skleparmatura.pl/uploads/product_images/p-40413.jpg http://www.skleparmatura.pl/purmo/grzejniki-elektryczne/40413.html http://www.artykulygrzewcze.com/bilder/pegasus_inox8.jpg http://www.artykulygrzewcze.com/invest-pegasus-inox-piekny-grzejnik-plaska-plyta-p-1677.html A tu ciekawa opcja w poziomie http://www.artykulygrzewcze.com/bilder/BREM-CROSS-R-GRZEJNIK-LAZIENKOWY-DEKORACYJNY-POZIOMY.jpg http://www.artykulygrzewcze.com/brem-crossr-70104-ekskluzywny-grzejnik-lazienkowy-poziomy-p-5602.html Tylko te ceny.... Edytowane 4 Maja 2012 przez Aantenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelkac 04.05.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 nie wiem czy głosy na kuchnię jeszcze są przyjmowane?? jeśli tak to ja również rękami i nogami głosuję za wersją 1. argumenty Julianny- nic dodać nic ująć. zlew w takim położeniu użytkuję ponad 7 lat- nie mam żadnych zastrzeżeń, jest wygodnie (mały problem pojawia się w momencie gdy jedna osoba zmywa a druga w tym samym czasie chce już ścierać naczynia...trzeba się wtedy trochę pogimnastykować...ale to u nas w domu zdarza się niezwykle rzadko ...w nowej kuchni planuję tak samo umieścić zlew). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts