Juskra 29.03.2015 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 ja tymczasem biegam po houzee bo oni eamsy mają i mysle mocno nad ich zakupem Jakie beda pasowały do mojego stołu bardziej? Na metalowych nózkach czy na drewnianych? na zywo bardziej poodbaja mi sie te na drewnianych nózkach ale juz sama nie wiem ... Oczywiscie mowie o białych i dwa żółte? moze lepiej metalowe bo bedziesz miała problem zgrać z kolorem stołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 29.03.2015 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Tam są i gładkie. Pokazałam Ci tylko że są małe i w ludzkich cenach, bo tak na pierwszy rzut oka to ceny są jak z księżyca. Warto tak szykać i zaglądać. Ja u nich właśnie COŚ sobie zamówiłam bo chcę zrobić sypialnię w nastroju. no pokaż co to jest COŚ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 29.03.2015 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Niestety stół bede miała dopiero w połowie maja, a mlodego komunie mam pod koniec maja. Nie uda mi sie tego zegrac, zeby najpierw miec stół, a potem wypozyczyc krzesło bo nie zdażą dotrzec.Te metalowe jakoś mi sie mniej podobaja, ale juz sama nie wiem.Kojarze jakies inspiracje przez pestke chyba wrzucane, ze wcale sie ten kolor nóg nie gryzł z podłoga ...a jak z podłoga sie nie bedzie gryzł to moze i ze stołem tez nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 29.03.2015 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Niestety stół bede miała dopiero w połowie maja, a mlodego komunie mam pod koniec maja. Nie uda mi sie tego zegrac, zeby najpierw miec stół, a potem wypozyczyc krzesło bo nie zdażą dotrzec. Te metalowe jakoś mi sie mniej podobaja, ale juz sama nie wiem. Kojarze jakies inspiracje przez pestke chyba wrzucane, ze wcale sie ten kolor nóg nie gryzł z podłoga ...a jak z podłoga sie nie bedzie gryzł to moze i ze stołem tez nie.... Szocik, mi się bardziej podobają z drewnianymi nóżkami, ale z nimi może być właśnie taki problem,że nie zgrają się ze stołem. Moi rodzice mają te krzesła i w tych konkretnych (bo jak sama zauważyłaś inspirowanych jest mnóstwo:)) nóżki wpadają lekko w pomarańczowy. Wg mnie jednak jest to szczegół, nie rzuca się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 29.03.2015 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Pamiętaj jeszcze że do stołu i nóg drewnianych dochodzi podłoga ze słojami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 29.03.2015 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 kurcze ale do takiego ciezkiego stołu nie wiem czy te metalowe nogi nie beda głupio wyglądałyTu wygladaja dziwnie, ale moze to wina podłogi...http://www.designlounge.pl/wp-content/uploads/2010/01/table_04-596x396.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.03.2015 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Szocik, no, szlag by to, tak się cykasz. Bierz te na drewnianych nóżkach. Nie martw się kolorami drewna. Będzie lepiej pasować niż te metalowe cherlaki. A jak nie, to zawsze można przemalować, albo przetrzeć powierzchnię i zmienić kolor bejcą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.03.2015 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 no pokaż co to jest COŚ ? Jak przyjedzie i uznam, że nie zwracam żeby Cię bardziej zaciekawić, TO ma być na ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 30.03.2015 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Szocik, no, szlag by to, tak się cykasz. Bierz te na drewnianych nóżkach. Nie martw się kolorami drewna. Będzie lepiej pasować niż te metalowe cherlaki. A jak nie, to zawsze można przemalować, albo przetrzeć powierzchnię i zmienić kolor bejcą . No po takim komentarzu to nie mogłam zrobic nic innego jak tylko kupc te krzesła :D Dzieki pestko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 30.03.2015 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Jak przyjedzie i uznam, że nie zwracam żeby Cię bardziej zaciekawić, TO ma być na ścianę stawiam na jakiś arras albo kilim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.03.2015 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 No po takim komentarzu to nie mogłam zrobic nic innego jak tylko kupc te krzesła :D Dzieki pestko BRAVO, odwaga to podstawa postępu :hug::hug:Poza tym, że zdecydowanie na drewnianych są ładniejsze, to jeszcze przyszło mi do głowy, że zawsze bym się zastanawiała siadając na takim druciaku, czy się nie po wygina stawiam na jakiś arras albo kilim Podoba Ci się taka ściana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 30.03.2015 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Kasiu, lubię takie połączenia starego z nowym, mam z Zingerki od babci zrobioną toaletkę, uwielbiam zdjęcia babci a jedno takie duże ( ślubne, takie trochę malowane, wiesz jakie sie wtedy robiło, prawda? ) czeka na odpowiednią oprawę ale nie odważyłabym sie na taką marokańską ścianę to zobowiązuje aby taki klimat utrzymać w całym domu, za to chętnie przygarnęłabym lampę np do wiatrołapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.03.2015 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 (edytowane) To będzie tylko kawałek ściany w sypialni i reszta wcale nie marokańska. Powiedziałabym, że klimatyczna. Ten patchwork ma wszystko ocieplić. Mam kilka przedmiotów starej daty. właśnie taką sepiową, ale podretuszowaną białym fotografię brata mojego dziadka. Jest większa niż A3. Wisiała u moich dziadków na honorowym miejscu. Niestety ramę muszę nową, bo stara kompletnie się rozleciała. Z takich ciekawych rzeczy mam 2 fragmenty pasów kontuszowych po prawie metr długości każdy, które gdzieś muszę wyeksponować. A żeby był większy bałagan, to także posiadam oryginalny kolorowy drzeworyt japoński. Ten nie toleruje światła, bo kolory blakną i musi mieć specjalną ramę z drzwiczkami. Kocham te przedmioty, ale w kombinacji z rodzinną schedą mojego J., załamuję się co pięć minut – jak to wszystko pogodzić. Jeśli podoba Ci się taka orientalna lampa, to warto ich szukać np. http://meble-indyjskie.info/portfolio-types/lampy-wiszace/ Firmę mają w Wiązownej pod Warszawą. Warto u nich polować, bo trafiają się cudeńka w dobrych cenach. Edytowane 30 Marca 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 30.03.2015 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Kasiu, można sie domyślić ze będzie klimatycznie już po piecokominku, który planujesz a dywanu na ścianie to nie widziałam już lata, nad łóżkiem będzie? Masz tyle fajnych rzeczy, zbieracz z Ciebie dobrze że masz duży dom, te dzieła rodziny Twojego J gdzieś widziałam, są dosyć... oryginalne pasy kontuszowe ( musiałam sprawdzić bo nie miałam pojęcia co to ) też ładnie by się prezentowały na ścianie, myślę że sobie poradzisz z połączeniem sentymentów polskich z arabskimi ale Japonii to już nie widzę Z lampeczek to ja bym sobie coś wybrała zapisałam linka, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 30.03.2015 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Krzesła kupiłam - tra la la la la!! Dzieki Bogu, ze rano Bo po południu moj małzonek wrócił od dentysty i dowiedział sie ze ma zeba do leczenia kanałowego - bagatelka 1200zł... Wiecej niż moje krzesła!!!! Czujecie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 30.03.2015 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Te krzesła regularnie pojawiają się na limango.pl 40% taniej. Pestko musisz w końcu nawet tajna galerie swojego domu jak Karolina zrobic bo tak opowiadasz o tych skarbowych a mnie skręca z ciekawości zobaczenia ich - chyba nie chcesz być odpowiedzialna za mój skręt książek ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 30.03.2015 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Ja kupiłam na houzee - 1148zł za 6 sztuk zapłaciłam, wiec chyba cena niezła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.03.2015 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 No, wiesz Szocik, za ząb jak za zboże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.03.2015 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Kasiu, można sie domyślić ze będzie klimatycznie już po piecokominku, który planujesz a dywanu na ścianie to nie widziałam już lata, nad łóżkiem będzie? Masz tyle fajnych rzeczy, zbieracz z Ciebie dobrze że masz duży dom, te dzieła rodziny Twojego J gdzieś widziałam, są dosyć... oryginalne pasy kontuszowe ( musiałam sprawdzić bo nie miałam pojęcia co to ) też ładnie by się prezentowały na ścianie, myślę że sobie poradzisz z połączeniem sentymentów polskich z arabskimi ale Japonii to już nie widzę Z lampeczek to ja bym sobie coś wybrała zapisałam linka, dzięki Te persy ze staropolszczyzną to dobre zestawienie, historycznie się zgadza. Japonia też by się dała wkomponować, pojdzie całkiem gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 30.03.2015 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Ja kupiłam na houzee - 1148zł za 6 sztuk zapłaciłam, wiec chyba cena niezła. jak za zęba to się opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts