Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

Co do uprawiania truskawek... hmmm no jakby co to powiedziec - nie pamietam jak one sie nazywaja, ale jak poszukasz w moim watku to pestka duzo pisała o truskawkach. Ona jest skarbica wiedzy :)

co do ziółek - to mam:

bazylie (tzn cieżko powiedziec ze mam bo ja posiałąm i próbuje wzejść ale ciezko jej idzie wschodzenie)

1. szałwie
  2. miete
  3. tymianek
  4. oregano
  5. lubczyk (piekny, dorodny)
  6. majeranek (podobna z nim historia jak z bazylia)

Mam tez:

1. pietruszke naciowa
  2. szczypiorek
  3. selery
  4. pory
  5. ogórki
  6. fasole
  7. sałat 3 rodzaj...(O te pozostałe się nie pytałas, ale sie pochwaliłam, a co :)
  8. rabarbar

Do tego mnostwo malin, poziomek i truskawek. A jutro trzymajcie kciuki zebym nadal to wszystko miała bo przyjeżdza przedstawiciel gazowni i mam nadzieje, ze nie beda chcieli znow ziemi dosypywac bo za mało jej jest.

Jak nam znów rozwala to wszystko to już 3 raz sadzic nic nie bede.

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No skoro juz mam sie w ziemi grzebac (a nadal tego nie lubie) to musi to jakoś wyglądac :D

A tak poważnie to z tej naszej skarpy, która jest nad truskawkami przy kazdym większym deszczy spływa woda i niszczy ogródek. Dopoki były rabaty niczym nie zabudowane to najnormalniej w swiecie nam to rozmywało.

Teraz woda popłynie scieżkami, a rabaty zostana w całości - przynajmniej taka mam nadzieje.

Tak wiec troche dla urody (no moze ciut więcej niz trochę) ale troche tez z praktycyzmu :)