Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szocik my moE z metr, moze nawet nie. Chodzilo mi o to ze nawet na tak niewielką ingerencje w ukształtowanie terenu potrzebna zgoda, co dopiero na to co robi Twój sąsiad...moja znajoma miala problem wdrugą strone - sąsiad kopal ogromne stawy. Kazano mu to zasypac moge podpytac jaka byla droga formalna

Jak się temat w necie ruszy to zawsze ktos cos ciekawego podpowie... :)

Napisze jeszcze do Elfir - moze ona cos bedzie wiedziła, a jak nie to moze odesle mnie do kogoś kto się na tym zna.

jedna osoba zasugerowała mi kontakt z naszym ubezpieczycielem. Mamy dom ubezpieczony od ewentualnych zalań, ale... moze on być zainteresowany świadomym działaniem na nasza szkode, prawda?

Z naszą działką jest problem od poczatku - jest tak gliniasta, ze problem ma z przyjmowaniem wody deszczowej, a co dopiero z jakimis ekstra "spływami".

Sasiad tłumaczy ze on odprowadzi nadmiar wody na droge, ale... ta droga nawet nie jest jeszcze wyznaczona, wiec gdzie on chce odprowadzać?

Kiedys moze jak powstanie droga, deszczówka etc nie bedzie problemu ale... najblizsza jesień moze być ciężka :(

Trzymam kciuki, chociaz jak to moja druga polowka powiedziala, Facet powie, ze odprowadzenie wody bedzie miec na swojej dzialce i nic mu nie zrobia.

Moze byc tak, ze on wyrownuje sobie teren zgodnie z warunkami..

z jednej strony czlowiek przerazony ta wielka nawieziona gora a z drugiej stara sie zrozumiec co inwestor ma na mysli robiac to..ehhh

Pani wojt twierdzi, ze ona niewiele może... :(

Nie wiem, więc kto może????

Tymczasem Pan przywióżl kolejne kilka ciężarówek ziemi zbliżając sie znów o kilka cm w nasza strone, bo ziemia najnormalniej w swiecie sie osypuje :(

Nic to.. dziś mam super dobry humor z zupełnie innego powodu.

Czasem cos tam Wam pisze o swoich paczkach i akcjach róznych...

I ktos to zauwazył i docenił i jest mi niesamowicie miło!

I cieszę sie jak głupia, więc sie pochwale a co!

Zostałam zgłoszona do konkursu na http://www.babafest.pl

Niby nic, a cieszy :D :D :D

Pani wojt twierdzi, ze ona niewiele może... :(

Nie wiem, więc kto może????

Tymczasem Pan przywióżl kolejne kilka ciężarówek ziemi zbliżając sie znów o kilka cm w nasza strone, bo ziemia najnormalniej w swiecie sie osypuje :(

Nic to.. dziś mam super dobry humor z zupełnie innego powodu.

Czasem cos tam Wam pisze o swoich paczkach i akcjach róznych...

I ktos to zauwazył i docenił i jest mi niesamowicie miło!

I cieszę sie jak głupia, więc sie pochwale a co!

Zostałam zgłoszona do konkursu na http://www.babafest.pl

Niby nic, a cieszy :D :D :D

zagłosowane ;)

dzieki Ivy - Was głupio mi prosic o głosy bo znamy sie mało, pochwalic sie tylko chciałam :)

Bo wiecie - te kobitki co kandydatkami sa to takie działaczki społeczne, a ja to taki pikus przy nich... (Pani Pikus ;) )

Wszystkich dokladnie nie czytałam, ale jest i pani radna i pani wicemarszałek... i pani ekolog...

I one wszystkie tyyyyle robia...

Ale jedna Pani, nie wiem czemu urzeka mnie najbardziej... pani Ewa...