szocik 28.05.2012 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Pestko, spróbuje przełozyc na mój jezyk bo nie wiem czy dobrze rozumiem.Jeśli meble w kolorze orzech to i podłoga też orzech?O to chodzi?Bo jeśli by o to chodziło to pierwsza wersja byłaby ok. – meble to jakiś orzech amerykański (jakoś tak to się nazywa), a podłoga tez orzech, ale jakiś inny.Kolorystycznie znależć to samo będzie mi chyba ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 28.05.2012 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 (edytowane) wrzucam Wam jeszcze zdjecie moich mebli - staralam sie zrobić takie jak najbardziej oddające kolorhttp://images42.fotosik.pl/388/829245b41314b883med.jpg Edytowane 28 Maja 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 28.05.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 (edytowane) Mnie sie wydaje, ze proba skomponowania gresu i podlogi i mebli IDEALNIE nie do konca ma sens. Meble moga sie znudzic, zuzyc. Za rok, dwa, trzy, moze cos bedziecie zmieniac bedziecie np. styl mieszkania. A podloga zostanie i gres tez. No i okna. Zreszta orzech moim zdaniem pasuje do wielu podlog w cieplym odcieniu. Do bialej i szarej podlogi jako kontrast tez.Z tych zestawow ktore szocik wrzucilas, jak dla mnie moglby funkcjonowac kazdy. Najmniej korzystnie wypada dab. Ale juz dab miodowy czy jakis karmelowy na pewno by pasowal. A tak a propos orzecha - a Tobie orzech amerykanski by nie pasowal jako podloga w desce duzej oczywiscie? Edytowane 28 Maja 2012 przez Aantenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 28.05.2012 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Aantenko jak miło cie znów czytać Ja już doszłam do tego ze gres generalnie pasuje do wszystkiego. Teraz chciałabym dobrać podłoge do mebli tak zeby się to nie gryzło masakrycznie. I tak sobie pomyslałam ze można byłoby wybierac podłogę w dwie strony - do najjaśniejszego koloru w meblach (stad wyszedl mi klon), albo do najciemniejszego (stad ten pierwszy zestaw). Pewnie pasowałoby to: http://photos01.istore.pl/13215/photos/big/3155612.jpg - tylko cena powalająca jak dla nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 28.05.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Roboty mam w pracy wiecej, wiec zagladam rzadziej Podloga, ktora wklejasz - faantastyczna. Troche moze ciemna biorac pod uwage jej pielegnacje, ale sam odcien bardzo mi sie podoba. Cena - pewnie deska lita i to duza, na pewno nie bedzie mala. Natomiast nie ma sie co zrazac, tylko trzeba chodzic i ogladac rozne propozycje. Niestety, przy duzej desce cena od razu idzie w gore w porownaniu z malymi lamelkami. A tak BTW w jaki przedzial cenowy celujesz z podlogami? A jak Ci si\e ciemne podobaja to moze zobacz sobie na zywo trojwarstwowa jesion koniak http://www.allfloor.pl/userdata/gfx/39a1f37a469661dc0257e44a74e96135.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 28.05.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 A tu jeszcze zajrzyj, jesli nie widzialas - zestawienie propozycji podlog z deski trojwarstwowej z cenami - polka ciut wyzsza, ale mozna nabrac wyobrazenia. http://ladnydom.pl/budowa/5,106587,10994916,Drewniane_panele_podlogowe___przeglad_z_cenami.html?i=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 28.05.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Jeśli o mnie chodzi to drewno pasuje do drewna. może trzeba bardziej zwracać uwagę na usłojenie i wyrazistość (lamele???) klepek, aby jedne nie dominowały nad drugimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 28.05.2012 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Zesz kurka nooooo. Czy mnie się zawsze musi podobac to co najdroższe :( Piekne.... http://bi.gazeta.pl/im/3/10994/z10994493X,Deska-trojwarstwowa-Orzech-amerykanski-firmy-Boen-.jpg - 470zl/metr http://bi.gazeta.pl/im/3/10994/z10994463X,Panele-drewniane-trojwarstwowe-Elite-Line-Nature-Collection.jpg- 605 zl/metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 28.05.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Zesz kurka nooooo. Czy mnie się zawsze musi podobac to co najdroższe :( Piekne.... http://ladnydom.pl/budowa/5,106587,10994916,Drewniane_panele_podlogowe___przeglad_z_cenami.html?i=3 - 470zl/metr http://ladnydom.pl/budowa/5,106587,10994916,Drewniane_panele_podlogowe___przeglad_z_cenami.html?i=10 - 605 zl/metr Eetam... tych to akurat nie masz co zalowac. u mnie na monitorze wygladaja jak plytki drewnopodobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 28.05.2012 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 No mnie sie juz tez nie podobają, paskudne i do plytek drewnopodobnych podobne :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.05.2012 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Szocik, z tymi kolorami, chodziło o to, żebyś brała np. orzech i tylko orzech, albo wyłącznie klon. Kolory może mieć różne, ale jak słusznie Channel zauważyła nie byłoby dobrze gdyby różniło się usłojeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 29.05.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Eetam... tych to akurat nie masz co zalowac. u mnie na monitorze wygladaja jak plytki drewnopodobne Moje z łazienki Widzę, że i u Ciebie dylematy podłogowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 29.05.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) Madziu nadrabiam dzisiaj zaległości, bo ostatnio gorzej z czasem. Co do podłogi, to masz podobny problem jak AniaS79, tyle, że Ty jeszcze do tego mebelki masz już w posiadaniu, dlatego jeszcze gorzej coś radzić. Ewcia ja też mam... Szocik ja stawiam u Ciebie na klon. Masz identyczny problem, jaki mam ja. Z tym, że ja chciałam dobrać odcień podłogi do mebli, schodów i drzwi. I powiem Ci, że to graniczy niemal z cudem. Ostatecznie chyba pójdę jednak w jaśniejszą podłogę i to z ciepłym odcieniem. Może jakoś zagra... A jak nie, to się powieszę Edytowane 29 Maja 2012 przez AniaS79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 29.05.2012 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Pestko ja meble już mam - to własnie orzech amerykański. Idąc Twoim tokiem - powinnam szukac orzecha na podłogę. Tylko te orzechy kurka jakies ciemne są (a jak jasniejsze i ładne to drogie). Klon pojawił się jako kolor pasujący do jasnych słojów na meblach Aniu czytałam o Twoich dylematach. Ja najpierw ograniczyłam sie do podłogi, o schodach nie mysle. Jak się zdecyduję czy ide w jasną czy w ciemna podłogę to bede myslała o schodach. Obecnie mam faze - ciemniejsza stolarka (podłoga+drzwi+schody, bo okna już ciemne mam) + jasne ściany. Ale jutro pewnie mi sie zmieni Ide do Twojego watku - może cos wymysliłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 29.05.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Ewcia ja też mam... Szocik ja stawiam u Ciebie na klon. Masz identyczny problem, jaki mam ja. Z tym, że ja chciałam dobrać odcień podłogi do mebli, schodów i drzwi. I powiem Ci, że to graniczy niemal z cudem. Ostatecznie chyba pójdę jednak w jaśniejszą podłogę i to z ciepłym odcieniem. Może jakoś zagra... A jak nie, to się powieszę O qurcze - gdzieś mi umknął fakt, że meble do salonu zabierasz. Ale jak znam Ciebie to już masz to "przemyślane" Widzę, że jednak jasna? No to nieźle Ci namieszałyśmy . A dlaczego zaniedbujesz swój wątek? Takie super pomysły Ci podsuwamy Madziu ja nie wiem co Ci radzić. Gres pięknie wygląda z każdym kolorem, a meble nie są jednolite, więc nie powinno być źle cokolwiek wybierzesz (no wiem, że bardzo Ci pomogłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 29.05.2012 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Julianko - na Ciebie zawsze można liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.05.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Wiedziałam Madziu, że to docenisz http://emoty.blox.pl/resource/mixedsmiley042.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 30.05.2012 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 A tu moja gorna lazienka z plytkami villeroy&bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 31.05.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 (edytowane) Szocik - w zasadzie trzeba było ustalić na początku, co jest dla kogo podłogą jasną a co ciemną, bo mam wrażenie, że tutaj jakieś się robią rozbieżnośći komunikacyjne. :D Bo oprócz jasnych i ciemnych podłgóg są przecież jeszcze kolory pośrednie, które każdy sobie inaczej nazywa (dla jedengo należą do ciemnych, dla innego do jasnych). Można podzielić z grubsza kolory podłóg np. tak podłogi jasne - podłgi bielone, klon, brzoza, jasny jesion, bambus jasny, itd. podłogi średnie - dęby, ciemniejszy jesion, bambus karmelizowany, większość orzechów (w tym amerykański) itp. podłogi ciemne - czyli merbauki, wędzone dęby itd. itp. Z podkategorią wzorzyste np. mozaika przemysłowa ipe Zgodnie z tym, prezentowane przez Ciebie Szociku podłogi w powyższych postach podłogi w moim pojęciu nie są ani jasne ani ciemne (jak pisze ktoś ciemne podłogi, to widzę właśnie jakieś mocne wędzenia albo wenge). Czyli w zasadzie, jeśli dobrze rozgryzłam czego chcesz/potrzebujesz podłogi średniej. Orzech, w zależności od struktury i koloru jest do ogarnięcia i pod wzlędem utrzymania w czystosci i kompozycji z ciemną stolarką okienną. Podsumowując, dla Ciebie Szociku szukamy pasującego odcienia (nie za ciemny, nie za jasny, nie za maziajowy, duże deski, rozsądna cena) podłogi trójwarstwowej ORZECHOWEJ (nawet jeśli się będize nazywać dąb jakiśtam) :D:D A jak znajdziemy to będzie dobrze :D Szocik, proszę o sprostowanie, jeśli podsuowanie było błędne SZocik,a w jaki budżet celujesz z metra? Raczej 150 PLN czy 300 PLN max? Edytowane 31 Maja 2012 przez Aantenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 31.05.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Tu mam jesion thermo bursztyn deska czy taki odcień to jest dla Ciebie ok, czy szukasz jaśniejszego http://photos04.istore.pl/25761/photos/big/9727983.jpg A tu sobie popatrz na realizacje. Zawsze można zadzwonic i zapytać co to za podłoga na zdjęciu i ile kosztuje http://www.parkietstudio.pl/realizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts