Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

Szocik, tyko weź pod uwagę, ze taka ilość ładnych jasnych pasków zmieni Ci się przy intensywnym użytkowaniu bardzo szybko w duża ilosć szarych rowków.

Plytki 10x10 na podłodze niestety nie trafiają w mój gust.

podoba mi się rozwiązanie płytki plus mozaika, poszukaj jeszcze alternatywy do nowej gali stonewood..

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Musze sie Wam pochwalic - moi chłopcy zdobyli jedna z 5 głównych nagród w forumowym konkursie - "dom marzeń"

Oto ich prace:

Jasiek (5 lat) - domek motylkowo-serduszkowy z kwiatowym dymem (z komina)

DSCF4385.JPG

Kuba (7 lat) - domek ze slodyczy (dach z gumy do żucia, cegiełki z ciasteczek, komin ozdobiony lizakiem i dym z waty cukrowej)

DSCF4386.JPG

ech, ze te domy tak sie roznia od tego co budujemy ... :D

Szociczku, ale ten Tureks jest turecki i rezyduje w Istambule http://www.tureks.com.tr/en . Trzeba by poszukać czy i kto z nim u nas kooperuje

Kamyczki piękne, szczególnie, że ja poza drewnem, w drugiej kolejności, kocham kamień. Mam trawertyn w łazience :)

Edytowane przez pestka56

W warszawie i okolicach też nie. Ja kupowałam trawertyn w Leroy Merlin w Jankach. Mają pokaźny wybór w różnych rodzajach kamienia. Mozaiki też – w kilku wielkościach płytek (tu chyba nie można nazwać ich tesserami).

http://www.allewnetrze.com/tureks-tureks-mozaika-kamienna-diana-royal-poler-5x5-30x30-mozaika-sciennopodlogowa-p-6596.html

A co sądzisz o kupowaniu via internet ? Oczywiście jeśli wiesz jak wygląda kamień

Tanio, to w tym allewnętrze nie jest

Ten marmur łamany kupowałam w Castoramie po 26 zł

http://www.allewnetrze.com/barwolf-baerwolf-mozaika-marmur-lamany-rm0002-30x30-mozaika-sciennopodlogowa-p-6503.html

A tu jest po 50

Dzieki :)

Po krótkiej przerwie konkurosowo narodzinowej wracam do tematu podłóg.

Ostatnio popstrykałam troche fotek - ogladałam wszystko co leci i panele i drewno i deski trojwarstwowe.

Wrzucam Wam sprawozdanie - seria I :)

Pomóżcie

Znalazlam panel - dobrany wg mnie idealnie do koloru mebli - firma krono original

idealne.JPG

bambus - barwiony na orzech

bambus.JPG

lity klon (to z podłóg jasnych)

klon%2520ipwood.JPG

lity orzech

orzech%2520ipwood.JPG

orzech olejowany

orzech%2520olejowany.JPG

panel quick-step - nie pamiętam nazwy

panel%2520quick-step.JPG