Natalia Stanko 15.06.2012 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Rozumiem, że w tej chwili te wątpliwości wydają ci się trudne i ważne ( drewno/panel)Ale wierz mi po roku nie będzie to miało żadnego znaczenia. Przestrzegam też przed tymczasowym rozwiązaniem-może zostać na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.06.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Masz rację Natalia z tym tymczasowym. musiałam potem niezłą batalię z Moim stoczyć o wymianę podłogi. Ale udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 25.06.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Madziu, co u Was? Działacie już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 25.06.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Madziu, co u Was? Działacie już? Noooo, ja też jestem ciekawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 26.06.2012 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 (edytowane) U nas na razie troche odpoczynku - czekamy na wycene kuchni - jak ja dostaniemy to bedziemy decydowac co z podłoga (oczywiscie cena pomoze nam w wyborze) Pan, u ktorego bede prawdopodobnie zamawiac meble powiedział ze jeszcze nie widział tak przemyslanego projektu. Fajnie wogole wygladała nasza rozmowa: Ja: szerokości szuflad chciałabym 18/24/33 On: Standardowo robi się : 14/28/28 - na przyprawy i sztućce spokojnie to wystarczy Ja: Na przyprawy i sztucce tak, ale na szklanki już nie On: Aaa, to i szklanki bedą w szufladzie Ja: Tak, w tej (tu pokazałam palcem) On: Nie wierze, Pani już wie gdzie będa szklanki itd, itp Nie podobała mu się jedynie opcja kuchni w narożniku, powiedział ze montaż bedzie cieżki bo trafi to w złączenie blatów, poza tym blat bedzie tez bardziej narażony (kipiące zupy itp). Zaproponował ze może zamiast jednej kuchenki 4 palnikowej, dac 2 z dwoma polami grzewczymi. Myslę nad tym intensywnie od 2 dni. A wy co o tym myślicie? Kolejna sprawa to drzwi - podłoga bedzie srednio ciemna (czyli cos w stylu tej deski: dąb wędzony), okna: orzech...a drzwi? Kusza mnie białe, bo ładnie grają mi z łazienkami, no i te białe listwy... Ale czy to z oknami nie bedzie sie gryzło??? Aaaa i jeszcze jedno - drzwi wejsciowe sa orzechowe Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 26.06.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Pan trafił na dobrze przygotowaną Inwestorkę A jak miałyby być rozplanowane te dwie płyty? Co do drzwi to myślę, że spokojnie możesz zrobić białe jeśli takie Ci się podobają i pasują. Pozbędziesz się też kolejnego problemu - doboru koloru drewna drzwi . Madziu - tak przy okazji... Pamiętasz może cenę tych drewnopodobnych płytek CERIM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 26.06.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Magda, ja mam w mieszkaniu orzechowe drzwi wejściowe i białe drzwi wewnętrzne i białe listwy. I to wszystko na małej, 4 metrowej powierzchni w przedpokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 26.06.2012 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Julianno Cerim kosztował 189zl/metr Płyty miałyby być rozplanowane tak:http://images42.fotosik.pl/462/a4049e9af4a478e4.jpg Mowicie, ze zle nie bedzie...?Bo mnie się białe drzwi i białe listwy baaaaardzo podobają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 26.06.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 (edytowane) Aaa... ja też będę miała drzwi wejściowe orzechowe, ale resztę planuję białą (ewentualnie szkło) . Hmm... te płyty... niby źle nie wyglądają, ale nie wydaje Ci się, że ta przestrzeń wokół nich będzie taka... niewykorzystana? Dziękuję za cenę Edytowane 26 Czerwca 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 26.06.2012 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 No własnie sama nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 26.06.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Białe drzwi - tak, jak najbardziej! Co do płyt...hm, a tak one nie wypadają na łączeniu blatów? Gdzie wg. pana będzie to łączenie? Tak jak Ewa mam wrażenie niewykorzystanej przestrzeni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 26.06.2012 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Wiesz on nie powiedzial kategorycznie NIE, powiedział ze kiedyś montował fasolke i to bardzo fajna płyta jest, ale montował ja na prostej szafce.Łaczenie można zrobić na różne sposoby, ale zawsze wyjdzie pod płytąhttp://images40.fotosik.pl/1669/b6af695a20596bc9.jpgMusze wyciąć sobie takie 2 prostokaty i pokombinowac w rogu - wtedy bede wiedziała co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.06.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Coś ten Twój „monter” kuchenny marudzi.Dlaczego masz mieć w kuchni ersatz, bo pan ma muchy w nosie.U mnie jest płyta w rogu i nikt mi nie mówił, że się ją ciężko montuje. Normalna kwadratowa płyta ustawiona po skosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 26.06.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 eee, nawet cięzko powiedziec ze marudzi - dał po prostu inna propozycje i tyle. Ja powiedziałam ze się zastanowię i się zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 27.06.2012 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Szocik - ty żyjesz :D Pestko, ale skoro masz płytę po skosie, to pewnie po prostu kawałek blatu też masz po skosie i łączenia wypadają przed i za płytą a nie pod płytą. Rozumiem po prostu problem płyty na łączeniach. A może po prostu zrobić tak, żeby zrobić dwa łączenia blatu i sam narożnik wyciąć z jedngo kawałka? Może to drożej kosztować, bo trzeba wziąć większy kawałek materiału i wyciąć "L " na narożnik, ale wydaje mi się, że można uzyskać taki efekt jeśli meble zamawiasz u stolarza i stolarnia coś może dociąć. Dwie kuchnie dwupalnikowe są moim zdaniem przekombinowane i tracisz zaletę szybkiego przesuwania garnków na jednej powierzchni. To ja już wolałabym mieć jednak blat łączony w dwóch miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.06.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Tak wlaśnie mam, Aantenko, płyta po skosie. Zgadzam się co do joty z Tobą z przekombinowaniem i niewygodą dwóch płyt. Też uważam, że lepiej więcej wydać i uciąć w tej sytuacji cały narożnik z jednego kawałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 02.07.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Podobają mi się płyty Domino - łączy się je tak jak na rysunku, ale dla mnie ma to wytłumaczenie jak się mieszka płyty np. jedna gazowa druga indykacyjna, albo - gazowa + grillowa, itp. Najlepiej zapytać się kogoś kto robi blaty, będzie on najlepiej wiedział.Dwie łączone płyty to też wyższe koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 02.07.2012 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Taki układ jest ciekawy, nie? Tylko to niestety nie narożnik http://bi.gazeta.pl/im/9/8423/z8423259X,Plyty-typu-domino-sa-waskie--mozna-wiec-zamontowac.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.07.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Szociku, te płyty w metalowej oprawie trudniej utrzymać w czystości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 03.07.2012 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Ooooo, o czymś takim właśnie pisałam - dla mnie bomba, ale u mnie problem z miejscem no i koszty wyższe, ale wygląda fantastycznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts