Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale ... te mają piekny kolor - uwielbiam go. Bardzo lubie ubrania w tym kolorze - bluzki, czapki, szaliki...

Moze znajde jakiegoś sponsora :)

Ostatecznie to bedą jakies parapetówki - może znajomi zrobią zrzutke na szczotke do WC - hi hi hi

Mama kupi kubeczek na gwiazdke, babcia mydelniczkę... chyba mam głupawkę :D :D :D

Przy kupowaniu tych butelek na mydło (z pompką) sprawdzaj, czy w środku jest mechanizm metalowy, czy plastik. Nawet te z górnej półki miewają plastikowe, a to cholerstwo wysiada błyskawicą. Już się nabrałam na takie ładne bambusowe :(

Przy takich wydatkach jakie sie nam szykuja, to mydło w płynie (w plastikowej butelce, a nie tylko z plastikowa pompką) dluuuugo u nas jeszcze postoi :D

Pesteczko powiedz mi a przy takiej niezbyt duzej łazience jaki bedzie najrozsądniejszy wymiar płytek?

30x60 (ścienne) i 60x60(podłogowe) - tu mam problem bo biała która mi sie podoba ma wymiar 29,5x59,5, a szara 60,0x60,0 - więc fugi nie beda się ładnie schodzic)

a może swiadomie dac scienną białą dużo większa 30x90, scianną szara (30x60) a podłogową 60x60?

%25C5%2582azienka%2520g%25C3%25B3rna%252010.JPG

Edytowane przez szocik

Jeśli łazienka nieduża, to akurat większe płytki lepiej będą wyglądać. Nie będzie taka poszatkowana w krateczkę. Tylko dobieraj fugi, żeby nie różniły się kolorem od płytek. I tak będą widoczne kreseczki, bo je światło wydobędzie. Nie ma sensu tego podkreślać bardziej.

Wielkość płytek sprawdź empirycznie – wytnij po kilka prostokątów z każdej wielkości i pobaw się w układanie. Samo wyjdzie co lepsze. Przy okazji zastanowisz się czego wymagać od glazurnika. Żeby nie zrobił po swojemu i np. połówki płytek wyjdą w najbardziej widocznym miejscu.

:yes: Moim zdaniem jak na tej ostatniej wizualce: ścienna biała – 30x90, ścienna szara – 30x60, podłogowa – 60x60. Te ścienne będą poziomo i wyjdzie równo. Podłogowa z białą miną się, ale będzie okey, bo będą pod kątem do siebie.

Ha!

Znalazłam miejsce gdzie mi zrobia fototapete :) Tzn dostosuja mi kolor do płytki, tylko jeszcze nie wiem za jakie pieniądze :D

Więc fototapeta bedzie szara z akcentem - i to chyba ta z liściem bo ładnie można w niej kolor dobrac dzięki tej wodzie:

Tu lepiej widac fototapetę:

http://art.widi.pl/img/p/323-1923-thickbox.jpg

SUPER :lol2:

Zależnie od podłoża musisz wybrać rodzaj materiału (powinna być wg mnie winylowa), na którym wydrukują. Jest kilka rodzajów folii. Cena za druk 1 m2 netto jest pomiędzy 80 a 125 zł. Do tego doliczają jeszcze za wybrane zdjęcie jeśli bierzesz z ich banku.

Tu możesz sprawdzić orientacyjnie cenę http://www.internetprint.pl/locale/pl/edytor,2,41.html

Obróbka – rozpiętość cen za pracę studia jest tak różna, że tu Ci nic nie powiem dokładnie. Niektóre studia biorą nawet 200 zł za godzinę pracy. A niektore jak to, do którego link wkleiłam, biorą stałą cenę za retusz – tu 45 zł.

Edytowane przez pestka56

SZocik, zdecydowanie popieram wybór fototapety. Przy tej kolorystyce w Twojej łązience, ta szarość z kolorem jest baardzo dobrym wyborem :D Czy to fuksja czy błękit, ale do szarości i bieli takie zestawienie z nie za dużą ilością koloru po prostu pasuje. I fuksjowe pojemniczki jak najbardziej :D