channel8 13.07.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Udało mi sie dzis samodzielnie wymierzyć moje łazienki - julianna wie jaki to wyczyn I jak poszło???? Ja po swoim wymierzaniu dokupowałam 1,5m2 płytek i 3 mozaiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 13.07.2012 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 No dobra pora dobracowac szczegóły. Na poczatek łazienka dolna. Co myslicie o takim ułożeniu płytek na podłodze i na obudowie geberitu? Kladąc 2 xcałą płytke pozostaje mi docinka 5cm, ktora chyba dobrze wygladac nie bedzie ani pod prysznicem, ani przy drzwiach. Można jeszcze układac w mijanke na podlodze, ale co wtedy na gebericie? prosto? Przy powyższym układzie szerokość prysznica to 102cm, szerokość częsci wc-97 cm. Nie wiem czy odwrotnie nie byłoby lepiej - niby 5 cm to niewiele, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 13.07.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Szkociku, a jakie wymiary ma płytka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 13.07.2012 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 (edytowane) 16x96,3 lub wersja mniejsza 16x66,4. Właśnie wpadłam, ze na mijanke też nie przejdzie, bo nie ukształtuje się dobrze spływu Aaaa i jeszcze jedno - na wersji Agnieszki było odwrotnie - połówki były na częsci wc-towej i na gebericie: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=120029&d=1339500826 Edytowane 13 Lipca 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 13.07.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 A może to jest myśl??? Aby całą płytkę dać w części prysznicowej, a pozostałą powierzchnię podzielić na 2 (aby płytki były symetryczne). Tylko jak to wyjdzie na gebericie? Toaleta musiałaby zawisnąć na "środku" zabudowy. Nie wiem czy nie zamotałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 13.07.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 (edytowane) Udało mi sie dzis samodzielnie wymierzyć moje łazienki - julianna wie jaki to wyczyn Cieszę się razem z Tobą . A teraz dokładnie poczytam o co chodzi z płytkami Edit: ok doczytałam i... przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł, ale nie wiem czy Ci się spodoba... Może te 5 cm zniwelować budując ścianę z ytonga 5 cm przyklejoną do ściany prysznicowej na wprost drzwi. Wiem, że to zmniejszenie łazienki, ale nieznaczne, a pozwoli uniknąć docinek w płytkach i będziesz mogła położyć 2 x te większe i obie części będą równe . Co do wyboru w której części przycięte płytki, to podoba mi się Twój pomysł. Płytki na gebericie będą spójne, a cięte płytki w natrysku mogą ułatwić ułożenie spadu Edytowane 13 Lipca 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 13.07.2012 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Pomysł ze scianka byłby pewnie dobry gdyby nie to ... ze walcząc o kazdy cm w tej łazience zmniejszyłam o te kilka centymetrów korytarz :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 13.07.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 (edytowane) No tak, niby 10 cm 2 to niedużo, ale zawsze coś . U siebie też planuję te białe płytki saloni. Widziałam na żywo i pikne som Edytowane 13 Lipca 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 13.07.2012 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 (edytowane) Wybraliśmy się dziś na ostatnie oglądanie płytek przed podjęciem ostatecznych decyzji Dolna łazienka: płytka drewnopodobna: CERIM WOOD ESSENCE WHITE http://www.cerim.it/public/images/6752.jpg płytka biała i i tu mam problem intelektualny Najbardziej wymiarowo pasuje mi płytka 25x75, bo scianka na wprost drzwi ma 207cm - wchodzą więc płytki: 66-75-66cm - jest to płytka Saloni Jazz Blanco, koszt 121,40m2. Na scianie wygląda to tak: Inna płytka, która tez ma biel ładną to Paradyż Floral W-White 32,7x59,3 - koszt 78 zł - wielkość wymusza jednak przycinki w rogach.Wyglada to tak: Co o tym myslicie? Edytowane 13 Lipca 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 13.07.2012 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Julianno Saloni znalazłam 20x75 - jazz blanco (łądna choć nie tak elegancka jak lumina)Bardzo ładna jest tez płytka Dune Living Blanco Brillo (30x60) - jesli szukasz błyszczących - Saloni Nirvana (30x59) - jesli szukasz matowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 13.07.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 (edytowane) Madziu, jak dacie radę finansowo, to ja bym brała te jazzy. Bez docinek wygląda to super . Dziękuję za namiary na płytki . A ja w prezencie mam dla Ciebie Jazzy taniej zapraszam TUTAJ O kurcze, ale chyba inny wymiar, bo 25x75. To możliwe, czy znowu coś pokręciłam? Edytowane 13 Lipca 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 13.07.2012 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Julianno jestes boska!!! Nie, to ja pokręciłam - powinno byc 25x75 Teraz juz nie mam zadnych wątpliości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 13.07.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 To cię bardzo cieszę . Spora różnica . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 13.07.2012 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 W tym sklepie i lumina jest w bardzo dobrej cenie http://www.banyo.pl/product-pol-502-Lumina-Blanco-Brilo-plytka-ceramiczna-30-x-90-cm.html - mnie się nie uda jej sensownie ulozyć, ale może Tobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 13.07.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Wiem, bo właśnie tam ją znalazłam najtaniej i poszukałam Twojej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 14.07.2012 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 A jak układacie płytki w przedpokoju? Na mijanke czy na prosto (płytki prostokątne)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.07.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 U mnie będzie prosto, bo łączę kilka przestrzeni i inaczej w salonie miałabym szachownicę przy drewnie, a tego nie chcę. Zresztą ja mam 60x60, więc kwadraty. Channel ułożyła prostokątne na mijankę, bo u niej to zdecydowanie lepiej się prezentowało. Jeśli masz wątpliwości, to też połóż sobie "na sucho" i porównaj . To zależy od wymiarów, kształtu i umeblowania danego pomieszczenia. Chyba nie ma tu reguły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.07.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Ja lubię na prosto. Na mijankę jakoś mi nigdy nie pasowało, chyba, że cegły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 15.07.2012 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Nie ukrywam ze te juliankowe płytki mnie intrygują. Widziałam wersje MALTA GREY lappato i ładna jest. Do tej pory na tapecie były właściwie cały czas wyłacznie te płytki: http://fajneplytki.pl/pliki/produkty/0/16/med/16092.jpg Tylko ze te płytki są chropowate i obawiam sie ze trudno będą się one czyściły, zwłaszcza w takich miejscach jak kuchnia czy wiatrołap. (A może wprost odwrotnie - znacie się na tym????) Teraz pojawił się pomysł na te płytki: http://www.malinetile.com/_images//peramic-porcelain-provenza-reuse-maltagrey.JPG One są w wymiarze 45x90 - stad moje pytanie o prostokąty. Tu wrzucam Wam jak one wyglądałyby ułożone na prosto: a tak z narzuconymi na to meblami Zastanawiam się też bardzo powaznie nad płytkami do górnej łazienki Wpadły mi w oko takie: http://www.saimespr.com/immagini/7665351.jpg lub wersja jaśniejsza: http://www.saimespr.com/immagini/7665341.jpg - niestety w zależności od strony - wymiar jaki jest podawany to albo 29,7x59,5 albo 30x60 U mnie bedą sie one stykały w poziomie z białymi płytkami czyli ten wymiar 29,7 lub 30 jest istotny, zwłaszcza ze nie chciałabym nadrabiac fugami. A która wersja kolorystyczna Wam się bardziej podoba? Oba odcienie szarości sa bardzo ładne w rzeczywistości - pytanie co bedzie lepiej wyglądało z białymi płytkami i białą szafką? Czy ciemniejszy kolor nie przytłoczy tego w sumie niezbyt dużego pomieszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 15.07.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Madziu, nie wiem jak jest z wymiarami tych płytek, które pokazałaś, ale bierz pod uwagę, że nie będą one miały równo 30x60cm, a raczej te wymiary z przecinkiem. W tamtym roku zamawiałam płytki Marazzi i na stronie producenta jest napisane, że są na 60x60 cm. Jednak płytka miała 59,5 cm. Wydaje mi się, że producenci biorą pod uwagę fugę i dlatego podają pełne wymiary. Co do koloru, to te jaśniejsze bardziej mi się podobają. Na ciemnych, choć może nie na wszystkich, widać zacieki z wody:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts