Semira_ 18.07.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 szociku na fakturze za te matowe płytki mam napisane: CERVINO BLANCO 25x70 płytka ceram połysk (pan mówił że ktoś wpisał przez pomyłke połysk) Argenta. Próbowałam ja znaleźc na necie ale nie dałam rady . Same zagraniczne strony mi wyskakuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 19.07.2012 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 (edytowane) Dzieki - zaraz sama poszukam. A wlasciwie to nawet nie bede szukaćCERVINO BLANCO 25x70owiedz mi tylko - ładna biel tej płytki? Jest snieżno-biała czy raczej kremowa? Porównywałas np z luminą? Jak jest "gruba" - zwróciłas na to uwagę moze? Tymczasem napisałam do kilku sklepów i czekam na wyceny. Baterie doszły - są nowe - jedna była nawet oryginalnie zapakowana. Tak więc... pierwszy zakup udany - 100zł w kieszeni Edytowane 19 Lipca 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semira_ 19.07.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 szociku ta płytka stała na stojaku razem z jazzami i byłam pewna że to ta sama tylko w wersji mat bo nawet rozmiar ten sam. Jest śnieżbo biała i jak mam porównac z matową luminą to wygrywa CERVINO. Z połyskiem nie będe porównywac bo nie lubie połysku i nie byłabym obiektywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 19.07.2012 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 No to super - ja u nich pewnie bede kupowac lumine w połysku (bo jak na razie mają zdecydowanie najlepsza cenę), więc spytam o te płytki tez.Tych płytek jest mi potrzebne prawie 20m, wiec cena gra rolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 22.07.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Szociku ile twoja dolna lazienka ma szerokosci? Z tego co widac na wizkach szyba pod prysznicem bedzie miala ok 80 cm szerokosci-nie boisz sie ze jednak przy takiej dlugosci bedzie sie chlapac? Pytam bo sama bede miec bardzo podobny uklad w łazience i nie wiem wlasnie czy dawac szybe 110 cm czy wystarczy faktycznie cos krotszego-nie mam doswiadczenia z otwartymi prysznicami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 22.07.2012 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Kakusku u mnie bedzie taka 20 cm wnęka (utworzy ją zabudowa geberitu) + 80 cm szyby - w sumie 100 cm.Tez nie mam doświadczenia w otwartych prysznicach - wiem ze dla mnie to bedzie wystarczająca ochrona, ale nie wiem czy moj małzonek nie zaleje mi całej łalej łazienki (on duzy jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.07.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Małż to Ci zaleje w każdej sytuacji. Mój jak się pluska w wannie 150 x 150 to mam pół łazienki wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 23.07.2012 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 No moj dokladnie tak samo - myslałam ze to dlatego ze on jest bardzo wysoki, ale może to kolejna cecha męska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 23.07.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Szociku zdecydowanie kolejna męska cecha. Jak i ta z zaburzoną lokacją kosza na brudną bieliznę np. Nie mam pojęcia o których białych płytkach mówicie, bom już nie w temacie płytkowym, ale wierzę, że najpiękniejsze Aantenko, a mój dom też jest na liście do osobistego nadzoru? Bo jakby co, będzie już czym kawkę przygotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 23.07.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Aantenko, a mój dom też jest na liście do osobistego nadzoru? Bo jakby co, będzie już czym kawkę przygotować A i owszem Nawet pod specjalnym :) Na kawusię to ja się nawet nie śmiem zapraszać, ale za wycieczkę po wnętrzach ze specjalnym przedłużonym postojem w łazienkach to nawet bilet wstepu zapłacić moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 23.07.2012 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 No dobra - co powiecie o polaczeniu: 1A) matowe, drewnopodobne CERIMy + matowe białe CERVINO (polecane przez Semire, ale przeze mnie nie widziane na oczy) czy może 1B) matowe, drewnopodobne CERIMy + błyszczące białe jazzy? no i druga łazienka: 2A) błyszczące luminy+ matowe szarości czy 2B) błyszcząca lumina+ szarości w opcji lappato? Rozpoczynam głosowanie! Obiecuje - wybiore to na co padnie więcej głosów, bo wszystkie opcje mi sie podobaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 23.07.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 A dałabyś radę zestawić te płytki do głosowania? Bo ja się ciągle gubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 23.07.2012 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Cerimy to te płytki:http://www.cerim.it/public/images/6752.jpg.Do nich beda białe płytki w rozmiarze 25x70. Tylko pytanie matowe czy błyszczące?Płytki cerim są matowe ze strukturą drewna, kolor to taki szaro-bez (na moim monitorze zdjęcie dobrze go oddaje) - dobrze kolor oddają tez wizualki AgnieszkiG. Do łazienki górnej planuje jedną z poniższych szarych płytek - saime kaleido grigio/cenere:http://maxlazienki.pl/pics/produkty/1106(0)_org.jpghttp://maxlazienki.pl/pics/produkty/1105(0)_org.jpgcasalgrande meteor grigiohttp://www.buytile.com/bmz_cache/b/b5c39036cb15929ae7fe3b7f3a369dc2.image.280x280.jpgTe szare płytki sa w wersji zarówno mat jak i lappato - co wybrać????Do nich chciałabym dac płytki saloni lumina bianco - czysto biała, błyszcząca płytka w rozmiarze 30x90 Opcje do których sklaniam sie najbardziej to I lazienka: cerimy + biała matowaII lazienka: szara mat (casalgrande) + biała połyskJa się jednak nie znam na podstawowych zasadach nowoczesnego projektowania wnetrz, poza tym jestem bardzo podatna na .... wasze opinie.Piszcie więc - może cos innego lepiej bedzie wygladało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 23.07.2012 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Poza głosowaniem - gres: PROVENZA MALTA GREY poszukiwany!!! Nie znalazłam w zadnym sklepie internetowym - w jednym mi chca sprowadzić, ale cene mają wysoką. Natknęlyście sie może na to gdzies? (Jak wygoogluje provenza malta grey to mi sie w pierwszej kolejności ten watek pojawia :D: ). U Julianny ktos pisał, ze znalazł go w cenie ok 190zl ja nie znalazlam nigdzie. Pomożcie w korzystaniu z wyszukiwarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 23.07.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Chcę tylko powiedzieć że merytorycznie się nie odyzwam, ale śledzę Wasze wymiany zdań i opinii I kibicuję (Wiecie, ze jak juz sie wykonczycie i umeblujecie, to kupuje weekendowy bilet kolejowy i bede na zywo sprawdzac, jak wygladaja Wasze fajne domki ) Podzielić się mogę jedynie odnośnie baterii Wizualnie ładnie wygląda bateria na środku, zwłąszcza jeśli nie ma parawanu nawannowego W użytkowaniu jest różnica, tylko jeśli wanna jest stosunkowo wąska a bateria duża. Bo jeśli bateria mocno zachodzi na wannę, to wolałabym mieć ją przy nogach - gdyby była na środku, na pewno zaczepiałabym o nią wychodząc z kąpieli. Pytanie, co jest bezpieczniejsze, jak sie na raz w wannie pluska dwojka dzieci Kurcze, ale mam zaległości . Uwaga Ani świadczy o tym, że i umiejscowienie baterii jest kwestią dalece indywidualną . A co do planowanej wycieczki objazdowej, to już się cieszę :D A i owszem Nawet pod specjalnym :) Na kawusię to ja się nawet nie śmiem zapraszać, ale za wycieczkę po wnętrzach ze specjalnym przedłużonym postojem w łazienkach to nawet bilet wstepu zapłacić moge O nie, nie - przyjmiemy Cię z prawdziwymi honorami, jako Mamę chrzestną wielu rozwiązań . Opcje do których sklaniam sie najbardziej to I lazienka: cerimy + biała matowa II lazienka: szara mat (casalgrande) + biała połysk Ja się jednak nie znam na podstawowych zasadach nowoczesnego projektowania wnetrz, poza tym jestem bardzo podatna na .... wasze opinie. Piszcie więc - może cos innego lepiej bedzie wygladało. Madziu, mnie się wydaje, że dobrze wybrałaś te kombinacje . TU jest chyba ta matowa Crevino. Kurcze, że nie zwróciłam na nią uwagi, a jazzy na stojaku oglądałam, więc zgodnie z tym co napisała Semira, powinny być obok. Może jutro mi się uda pojechać i zobaczyć, ale nie wiem czy dam radę się wyrwać . Co do wc stojącego, to te gapy wyglądają dość zgrabnie, nie sądzę, by przytłoczyły wnętrze, ale może inne dziewczyny napiszą, bo ja jestem nieobiektywna . Aaa... i na tym zdjęciu dobrze widać przy okazji jaki efekt dają płytki z połyskiem - odbija się w nich nieco otoczenie. http://wykanczanieb2b.pl/images/stories/Jnc9NzAwJmg9NTI1/33479:miski_gap_pro.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 23.07.2012 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Aantenko ty do mnie masz najblizej Obowiązkowo w przyszłe wakacje zjezdzasz do mnie i bedziemy gościć się na całego (jak chcesz - może być w łazience i to bez biletu wstępu ) Julianka dobrze prawi - toc tys Matka Chrzestna (a nawet matka i ojciec) wielu moich pomysłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 23.07.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Chyba poszłabym tym samym tropem jeśli chodzi o płytki Co do wanny: u mnie bateria jest z boku na środku i wystaje poza rant minimalnie. Nawet się zastanawiałam czy to wystarczy, żeby woda się lała do środka. Nie powinna przeszkadzać w użytkowaniu, ale moja wanna ma 80 cm szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 23.07.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Poza głosowaniem - gres: PROVENZA MALTA GREY poszukiwany!!! Nie znalazłam w zadnym sklepie internetowym - w jednym mi chca sprowadzić, ale cene mają wysoką. Natknęlyście sie może na to gdzies? (Jak wygoogluje provenza malta grey to mi sie w pierwszej kolejności ten watek pojawia :D: ). U Julianny ktos pisał, ze znalazł go w cenie ok 190zl ja nie znalazlam nigdzie. Pomożcie w korzystaniu z wyszukiwarki Madzia, mogę Ci sprawdzić jutro w Max-Flizie, ale wrocławskim. Dzisiaj tak byłam, były wystawione płytki z provenzy, ale zabij mnie nie zapamiętałam nazwy. Jutro jadę po fugę to zapytam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 23.07.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Tam, gdzie ja widziałam Malty były niestety drogie . Nie pamiętam dokładnych cen, ale coś około 270 zł . W Sanimexie nie mają provenzy, bo pytałam. Jeśli mogę coś radzić Madziu, to szukaj raczej tylko "Provenza". Wchodź do sklepów i szukaj tej marki - np TUTAJ. Jeśli jest to wysyłaj zapytanie o cenę. Tak znalazłam Cerimy taniej niż u siebie, ale niestety transport tak podraża, że jeśli się na nie zdecyduję (jak je w końcu zobaczę ), to kupię już u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.07.2012 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 POwiem tak - napisałam do mery24 - za Fango chcą 169zł, za malte 199 - jak dla mnie spora różnica na metrze, zwłąszcza ze potrzeba mi jej duzo.Jak nie zbiję tej ceny to pewnie zdecyduje sie na fango, które tez wydaja mi sie byc bardzo fajne. Gadałam w swoim sklepie lokalnym - maja sprowadzic mi próbkę fango.U mnie te płytki kosztują 276zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts