AniaS79 24.07.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 U mnie te płytki kosztują 276zł Ożesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 24.07.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Ogromna różnica w cenie:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.07.2012 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 nooo - po lokalnej wizji wogóle nie brałam tych płytek pod uwagę (mimo ze jak zerknełam w notatki to malta się w nich pojawiła), ale jak Julianka napisała że zapłaciła za nie 170zł to zaświtała mi iskierka nadziei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 24.07.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Madziu, Veni, vidi... wąti, a już miało być visa , ale wróciłam z mętlikiem w głowie . Co w tłumaczeniu oznacza - przybyłam, zobaczyłam i zwątpiłam . Otóż sprawy mają się tak: 1. WRAŻENIA: Płytka matowa Cervino jest bardzo ładna, bez wątpienia biała, przy jazzach lekko wpadająca w szary. Dotykałam palcami obie i w na obu zostają ślady, ale to normalne. W połysku nieco odbija się otoczenie. Gdyby była większa, to byłaby poważną kandydatką do mojej łazienki 2. WYMIARY: Saloni Jazz wg danych 75x25, a w rzeczywistości: 74,8x24,9 Cervino wg danych 70x25, ALE w rzeczywistości: 69,4x24,9 - czyli PÓŁ centymetra mniejsze na długość - może Semira zmierzy swoje i da znać czy się nie pomyliłam, ale mierzyłam wraz ze sprzedawcą i sam się zdziwił . Saloni Lumina wg danych 90x30, a w rzeczywistości: 91x 29,5 - czyli też mniejsze pół cm i ciut więcej na długość. Jestem ciekawa jak wyjdą Twoje pomiary tej płytki . 3. ODKRYCIA Odkryłam jeszcze jedną płytkę, która ma realne szanse zastąpić Luminę - to Keraben Rc Blanco Brillo w cenie 110 zł (więc taniej). Jest też rektyfikowana (mnie jakoś bardziej się takie podobają). Kolorem jest może jeden ton bardziej śmietankowa niż lumina, ale naprawdę niewiele. Mnie przekonała tym, że pasuje do koloru mojej wanny (mają na ekspozycji też wanny Marmite). 4. OBALANIE TEORII Otóż, ta płytka Keraben jest rektyfikowana, a jej wymiary to idealnie 90x30 (przynajmniej ta płytka na ekspozycji), zatem biorąc pod uwagę ten fakt oraz to, co napisałam w pkt.2, sprzedawca z którym rozmawiałaś nie miał racji twierdząc, że rektyfikowane są zawsze nieco mniejsze. Tu chyba nie ma zasady. Zależy to od producenta. 5. FOTOrelacja Tu porównanie Jazz i Cervino (mniejsza) http://desmond.imageshack.us/Himg690/scaled.php?server=690&filename=p7240047.jpg&res=landing A tu dodatkowo Keraben (w zasadzie nie różni się od jazz kolorem, a jedynie rozmiarem i brzegami). Dwa ostatnie zdjęcia są z lampą. Największa to Keraben, średnia to jazz, i najmniejsza to mat Cervino http://desmond.imageshack.us/Himg543/scaled.php?server=543&filename=p7240048v.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg16/scaled.php?server=16&filename=p7240050w.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg821/scaled.php?server=821&filename=p7240052.jpg&res=landing 6. Marzenie o MALCIE Idę sobie dzisiaj przez ten salon i wchodzę prosto na ekspozycję Provenzy . To nowość, więc sprzedawca ostatnio nie wiedział, że je w ogóle u siebie mają . Niestety nie są jeszcze dokładnie wycenione, ale cena też około 260 zł . Zapytałam osobiście (nie omieszkałam wspomnieć o mojej rewelacyjnej cenie) i uzyskałam odpowiedź, że ostateczna cena zależy od ilości, którą planujesz kupić - im więcej tym mniej . Sprzedawca prosił byś napisała maila co i w jakiej liczbie metrów planujesz kupić, a wtedy prześle Ci ofertę. Jego dane wyślę Ci na priva. Ufff... a teraz idę się pakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.07.2012 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Julianko ty jesteś niesamowity pomocnik! Masz ode mnie złoty medal za poświecenie!!!! Wymiarami namieszałas mi w głowie - Kerabeny widziałam i podobały mi się, ale... kosztowały 185zł i to mi je z głowy wybiło Jesli chodzi o wymiary jazzów lub tych matowych cervino to nie ma az tak duzego znaczenia. Cerimy drewniane maja rozmiar 16x97, więc fugi i tak sie zgrywac nie będa. Zgrać musze luminy lub sugerowane przez ciebie Kerabeny z szara płytka. A ta wg teorii ma: 30x60 ale muszę ją koniecznie zmierzyc skoro sa az tak duże rozbieżności. Swoją droga to można się niezle naciąć - kupujesz rektyfikowane płytki - placisz za nie krocie, a potem fuge pakujesz zeby wyrównac róznice z sasiadującymi płytkami. Dzieki Julianno raz jeszcze - ja pomierze je tez w swoim sklepie i porównamy wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semira_ 24.07.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 niezłe jaja wyszły z tymi rozmiarami dlatego ja starałam się kupic płytki do łazienki z jednej kolekcji Wiem niestety że nie zawsze to możliwe. Jutro będe na budowie to zmierze z ciekawości tą CERVINO którą mam. Julianno mi sprzedawca powiedział że cena zależy od osoby która robiła wycenę. Mi na banyo wycenę robił Krzysztof SZ. i jego ceby były z kosmosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semira_ 25.07.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 melduję, że zmierzyłam swóją płytkę Cervino i wyszło mi 69,3x24,9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 25.07.2012 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Dzieki semira - czyli 24,9 to pewniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 25.07.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Szociku 100 cm szyby na pewno wystraczy a na meza -chlapacza i 200 bedzie malo Mam podobną łazienke do Twojej (troszke dluzsza) dlatego bacznie obserwuje i moze kiedys jesli pozwolisz cos poodgapiam Na razie mam duzy dylemat z ustawieniem sprzetow ale to nie ten watek wiec nie zawracam gitary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 30.07.2012 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 No niestety zmierzyłam dzis płytki Saloni Lumina - wyszło 90x29,5.Saime Kaleido Nat maja dokładnie 30x60 . Dla odmiany przy tych płytkach podlogowa ma wg producenta 59,5x 59,5 a w rzeczywistości - 59x59 - masakra jakaś - 0,5 cm to sie zgubi fugą ale 1 cm????Jeszcze musze sprawdzic meteory, ale to dopiero bedzie możliwe w połowie przyszłego tygodnia bo sklep remontują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 31.07.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Dla odmiany przy tych płytkach podlogowa ma wg producenta 59,5x 59,5 a w rzeczywistości - 59x59 - masakra jakaś - 0,5 cm to sie zgubi fugą ale 1 cm???? Ty mówisz o Kaleido Nat podłogowych? Jeśli tak jest, to jakiś absurd po prostu! To na pewno jest komplet? I nie chcę Cię martwić, ale już pół centymetra jest wg mnie niemożliwe do zgubienia... Musiałabyś wtedy przy mniejszych dać ok 6 mm fugi przy założeniu, że większe położysz niemal "na styk". --> 5 mm różnicy + 1 mm wynikający z pół mm z każdej ze stron dodatkowo (płytki "na styk" też zabierają ok 0,3-0,5 mm, bo jakoś trzeba zgubić krzywiznę ścian). Obawiam się, że wyglądałoby to fatalnie Już moje 1,5 mm (moje płytki różniły się o 3 mm, ale ponieważ moja mikro łazienka pomieściła na szerokość tylko jedną pełną płytkę, różnica ta podzieliła mi się na pół) ciężko było zgubić, a tu masz aż o 3,5 mm więcej do gubienia... Czy te Kaleido Nat są tymi płytkami, które chcesz kłaść w połączeniu z białymi? Bo jeśli tak... i jeśli one mają wymiar 30x60, to coś mi zaświtało... A te Casalgrande szare to jaki wymiar? I jeszcze jedno pytanie: czy te Kaleido Nat to gres? Bo jeśli tak, to możesz je położyć również na podłodze, a wtedy dobry fliziarz uniknie problemów z fugami, ale wtedy na podłodze miałabyś wymiar 30x60. Tak się zastanawiam dlaczego nikt (z polskich firm szczególnie) nie wpadnie na pomysł, żeby zrobić płytki gresowe o wymiarze np. 60x29,8 (chodzi o 2 mm miejsca na fugę pomiędzy płytkami, które stykają się ze ścianą krótszym z boków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 31.07.2012 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Tego casalgrande jeszcze nie zmierzyłam - teoretycznie jest to 60x60 i 30x60Co do Kaleido to podłogowe widziałam lappato, a scienne sa naturalne. Niestety w sklepie nie ma wersji naturalnej podłogowej, ani lappato ściennej.W przyszłym tygodniu otwieraja po remoncie sklep z płytkami włoskimi i hiszpańskimi - wtedy zmierze i meteory i to kaleido - bo oni większy wybór mają. Kaleido jest tez w wymiarze 45x90 - w razie czego kupie te większe i nie bedzie problemu, bo fugi na siebie trafiac nie będa. Znalazłam tez bardzo ładne białe płytki, sliczna snieżnobiała biel - nie mam pojecia co to za firma bo w sklepie napisali BLANCO BRILLO i tyle - kupili je na wystawę i maja je w cenie 69 zł. Jak meteory nie beda pasowały wymiarowo do luminy to chyba padnie na kaleido+te sklepowe promocyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 31.07.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Szociku jesli te widziane Blanco Brillo to rozmiar 30x60 to mysle ze sa to plytki firmy Halcon .Mam je zapisane bo tez przymierzam sie do bialej lazienki Mam jeszcze do Ciebie taki maly romans-nie zechcialabys sie pobawic z moja lazienka? Chodzi mi o widok 3D z pokazaniem na scianie tampety bo nie wiem czy bedzie ona tam dobrze wygladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 01.08.2012 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Kakusku - piszesz gdzies o tej łazience? Jelsi tak to podrzuc mi link - jesli nie to wrzuć wymiary do łazienkowego Ja tymczasem wrzucam schody - niestety nie realne zebym je zrobiła u siebie,m ale m oże komus sie spodobają. http://www.yarkwood.ex-ist.pl/watermark.php?obraz=img_html/schody_drewniane/YS-6_schody_drewniane-2.jpg Tutaj więcej zdjęc: http://www.yarkwood.ex-ist.pl/gallery.php?strona=schody_drewniane&podstrona=6&foto=1giete1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 01.08.2012 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 przyszedł mi dziś grzejnik do lazienki i ... nie jest on śnieżno-biały Jak kupie bielusieńkie płytki i na nim zawiesze ten grzejnik bedzie wyglądał jak brudny http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/4920/instal-projekt-dra-60-120.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 02.08.2012 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Dziewczyny kolejny temat, który chyba pora zacząć rozważąć to schody. Nie mam na nie koncepcji, szukam, ogladam - bardzo podobaja mi sie te ze szklana balustradą, ale z trojka dzieci... chyba nie mam ochoty na codzienne czyszczenie Tak wygląda wnęka: Dłuższa sciana we wnęce ma 200cm, krótsze po bokach 100 Pomóżcie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.08.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Szociku, napisz coś więcej o schodowych chciejstwach. Miejsce fajne - inspirujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 02.08.2012 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 (edytowane) Wiesz co jedyne, które mi wpadły w oko (poza tym cudeńkiem kilka postów wyżej) to były schody sol26 http://img18.imageshack.us/img18/9821/schodyn.jpg Nie wiem tylko czy nie sa troche cięzkawe - one sa centralnie na wprost wejscia. Muszą byc bezpieczne - nie mogą miec zbyt rzadko rozstawionych tralek, bo poza moimi dzieciakami często odwiedzaja nas znajomi z maluchami. Sama nie wiem Wogóle nie mam koncepcji jak zagospodarowac ten kąt, jak go potem doświetlić... Jakoś łatwiej urządza mi się łazienki i kuchnie niż przedpokoje. Obecny tez mam pusty bo nie miałam na niego koncepcji przez... 7 lat Edytowane 2 Sierpnia 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.08.2012 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Podaj też wysokość od podłogi na parterze do podłogi na piętrze. Coś pomyślę jutro w drodze do W-wy. Pewnie też Fm zaraz zacznie Ci podpowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 03.08.2012 04:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) Dziekuje ślicznie Pestko!Wysokość dolnego poziomu to 270cm+ grubość stropu 30 cm Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts