slonko 04.08.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 witam przywedrowalam z lazienek widze, ze schody ze szklana balustrada na tapecie tez o takich marze myslisz, ze przy 3 dzieci bedziesz musiala je codziennie myc ? chyba nie taka balustrada jest piekna - nie rezygnuj !!! widze tez, ze o plytkach byla mowa - tez bede szukala bialych, a wlasciwie bialych i czarnych do przysypialnianej lazienki, patrzylam na Baldocer (sa znacznie tansze), ale nie znalazlam nikogo, kto ma cala lazienke z ich bialo-czarnych plytek .......... i bede miala zagwozdke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.08.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Szociku, Twoje schody widziałabym trochę tradycyjne, trochę industrialne. Na Houzz znalazłam coś niezwykle pięknego. Może stanowić inspirację prawie dokładnie do skopiowania w Twoim domku. Oczywiście niekoniecznie te kolory i niekoniecznie taka ilość drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 04.08.2012 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 (edytowane) Witaj slonko w moich progach. Rozgość się Pesteczko one maja wszystkie tralki metalowe? Te pionowe tez? Jak myslisz? fajne - troche podobne do tych sol26, ale sporo lzejsze - przynajmniej tak sie wydaja Dzieki - ide na ten Houzz - moze jeszcze cos znajde Edytowane 4 Sierpnia 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.08.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 A widziałaś schody Spirei ? Barbara 74 chce mieć podobną balustradę u siebie. Metalowe są belki i cała balustrada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 04.08.2012 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 widziałam, ale dla mnie chyba zbyt ... nowoczesne Te co wrzuciłas powyzej bardziej mi sie podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.08.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Pomyślałam, że można wykorzystać tę przestrzeń, którą masz na klatkę schodową i zrobić coś jakby wieżę ze schodami. konstrukcja i balustrada mogłaba by być albo stalowa szczotkowana, albo malowana jak na tych schodach, które wkleiłam.Do tego trepy drewniane z jasnego drewna i okładzina na ścianach z tego samego drewna. Albo ściany wyłożone biała cegłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 04.08.2012 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 a co to takeigo ta wieza ze schodami? Takie schody kilka razy zabiegane czy cos innego?A co do okladziny to drewno raczej nie, predzej biała cegiełka.Tylko teraz jesli trepy z jasnego drewna to ...podłoga tez jasna...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.08.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Wieża w cudzysłowie – jeśli dałabyś okładzinę z cegiełki na ściany wysoko, aż do sufitu, podobnie jak na tych fotkach z houzz, powstałoby wrażenie otwartej w połowie wieży. To samo możesz zrobiś wykorzystując płyty betonowe lub kamienne. Byłyby nawet jeszcze lepsze, bo można je położyć także na suficie. Powstanie połówka pudełka ze schodami wewnątrz. Gdybyś dała mi trochę czasu mogłabym narysować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 04.08.2012 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 aaaa to taka wieza Oj durna ja :D Pomyslałam ze ty mi chcesz schody krecone wstawic O widzisz... płyty kamienne to jeszcze mi blizsze niż cegiełka Pestko masz czasu ile chcesz. rysuj kochana, rysuj!!! Prosze najpiekniej jak tylko potrafię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.08.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Good, stoisz w kolejce za Barbarą, Julianą i Tatarak. Po 9 sierpnia będę mieć masę czasu i wszystko narysuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 04.08.2012 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Ok, czekam cierpliwe A tak apropos - kiedy wraca do nas julianna? Steskniłam się już za nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.08.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Ona chyba się urlopuję. Chyba od tygodnia, więc pewnie jeszcze tydzień.Masz rację jakoś sputno bez niej na fm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 05.08.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Julianna-Ewa prosiła, by przekazać Wam od niej gorące pozdrowienia A schody może takie? http://pictures.trader.pl/pictures/goldo/800x600/3/0/5/FA8376C8C1103109F8BFA2B1B130CD04.jpg albo takie *tylko zamiast czerni - ciepłe drewno) http://images01.olx.pl/ui/19/45/98/1327405730_147873798_2-Zdjecia--Schody-schody-ze-stali-nierdzewnej-schody-metalowekonstrukcje-schodowe.jpg albo takie: http://cdn18.muratordom.smcloud.net/t/photos/thumbnails/f0/dc/16/f0dc1612e649e384_305x0_rozmiar-niestandardowy.jpg Nie mogę niestety znaleźć tych, o których myślę. Jak znajdę, to podeślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.08.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Aniu, uściśnij Juliannę cieplutko Tych pierwszych schodów nie ma niestety jak u Szocika zamontować. Raczej wchodzą w grę takie podparte od spodu, nie mocowane do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 05.08.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 A faktycznie..., ale te dwie kolejne propozycje już wchodzą w grę chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.08.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 A co myślisz, Aniu, o tych schodach, które wstawiłam w post 782. Mam pomysł na wykorzystanie ich formy, ale Szocik czeka w kolejce na wizualkę. Może z dyskusji wyniknie jeszcze coś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 05.08.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Pesteczko ja tu jestem nieobiektywna, bo to jeden z modeli schodów, których nie lubię (mnie się kojarzą z loftami). Wszystko oczywiście zależy od pozostałych elementów we wnętrzu, więc nie jestem "na nie" Zawsze masz dobre pomysły, zatem ja czekam na to, co pokażesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 05.08.2012 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 OOO witaj Aniu Te ostatnie schody tez ciekawe - ładnie wyglądaja z boku. Sa takie... symetryczne W propozycji pestki najbardziej podobają mi się trepy - sa takie grupe i proste, nie podoba mi sie poprowadzenie uchwytu - wolałabym takie płynne przejscie jak na propozycji nr 2 u Ani79. Podobaja mi sie tez poziome .. jak to nazwac... słowa mi brakuje... tralki??? (tralki to chyba pionowe sa). Szkło skreslam w przedbiegach. Podobają mi się tez pionowe linki, ale one chyba tez nie pasuja u mnie. Poprosiłam w miedzy czasie sol26 o wiecej zdjec jej schodów - napisała ze przysle, ciekawa jestem jak one wygladaja od przodu Szukam dalej - może jeszcze coś wpadnie mi w oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 05.08.2012 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Aniu ale masz sliczny avatarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 05.08.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 A dziękuję bardzo Co do schodów to niezależnie od tego które wybierzesz - decyduj się tylko na to, co widzisz. Wyłącznie na schody tej firmy, której dzieło widziałaś u znajomych, na ekspozycji etc. Nikomu nie życzę moich przepraw ze schodami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts