Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

witam :)

przywedrowalam z lazienek ;)

widze, ze schody ze szklana balustrada na tapecie :) tez o takich marze :)

myslisz, ze przy 3 dzieci bedziesz musiala je codziennie myc ? chyba nie

taka balustrada jest piekna - nie rezygnuj !!! :)

widze tez, ze o plytkach byla mowa - tez bede szukala bialych, a wlasciwie bialych i czarnych do przysypialnianej lazienki, patrzylam na Baldocer (sa znacznie tansze), ale nie znalazlam nikogo, kto ma cala lazienke z ich bialo-czarnych plytek .......... i bede miala zagwozdke ;)

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szociku, Twoje schody widziałabym trochę tradycyjne, trochę industrialne.

Na Houzz znalazłam coś niezwykle pięknego. Może stanowić inspirację prawie dokładnie do skopiowania w Twoim domku.

Oczywiście niekoniecznie te kolory i niekoniecznie taka ilość drewna.

stairs from HOUZZ-01.jpgstairs from HOUZZ-02.jpgstairs from HOUZZ-03.jpgstairs from HOUZZ-04.jpgstairs from HOUZZ-05.jpg

Witaj slonko w moich progach. Rozgość się :)

Pesteczko one maja wszystkie tralki metalowe? Te pionowe tez? Jak myslisz?

fajne - troche podobne do tych sol26, ale sporo lzejsze - przynajmniej tak sie wydaja :)

Dzieki - ide na ten Houzz - moze jeszcze cos znajde :)

Edytowane przez szocik

Pomyślałam, że można wykorzystać tę przestrzeń, którą masz na klatkę schodową i zrobić coś jakby wieżę ze schodami. konstrukcja i balustrada mogłaba by być albo stalowa szczotkowana, albo malowana jak na tych schodach, które wkleiłam.

Do tego trepy drewniane z jasnego drewna i okładzina na ścianach z tego samego drewna. Albo ściany wyłożone biała cegłą.

Wieża w cudzysłowie – jeśli dałabyś okładzinę z cegiełki na ściany wysoko, aż do sufitu, podobnie jak na tych fotkach z houzz, powstałoby wrażenie otwartej w połowie wieży. To samo możesz zrobiś wykorzystując płyty betonowe lub kamienne. Byłyby nawet jeszcze lepsze, bo można je położyć także na suficie. Powstanie połówka pudełka ze schodami wewnątrz.

Gdybyś dała mi trochę czasu mogłabym narysować :rolleyes:

Julianna-Ewa prosiła, by przekazać Wam od niej gorące pozdrowienia :)

A schody może takie?

http://pictures.trader.pl/pictures/goldo/800x600/3/0/5/FA8376C8C1103109F8BFA2B1B130CD04.jpg

albo takie *tylko zamiast czerni - ciepłe drewno)

http://images01.olx.pl/ui/19/45/98/1327405730_147873798_2-Zdjecia--Schody-schody-ze-stali-nierdzewnej-schody-metalowekonstrukcje-schodowe.jpg

albo takie:

http://cdn18.muratordom.smcloud.net/t/photos/thumbnails/f0/dc/16/f0dc1612e649e384_305x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

Nie mogę niestety znaleźć tych, o których myślę. Jak znajdę, to podeślę :)

A co myślisz, Aniu, o tych schodach, które wstawiłam w post 782.

Mam pomysł na wykorzystanie ich formy, ale Szocik czeka w kolejce na wizualkę. Może z dyskusji wyniknie jeszcze coś nowego.

Pesteczko ja tu jestem nieobiektywna, bo to jeden z modeli schodów, których nie lubię (mnie się kojarzą z loftami). Wszystko oczywiście zależy od pozostałych elementów we wnętrzu, więc nie jestem "na nie" :) Zawsze masz dobre pomysły, zatem ja czekam na to, co pokażesz :)

OOO witaj Aniu :)

Te ostatnie schody tez ciekawe - ładnie wyglądaja z boku. Sa takie... symetryczne :D

W propozycji pestki najbardziej podobają mi się trepy - sa takie grupe i proste, nie podoba mi sie poprowadzenie uchwytu - wolałabym takie płynne przejscie jak na propozycji nr 2 u Ani79. Podobaja mi sie tez poziome .. jak to nazwac... słowa mi brakuje... tralki??? (tralki to chyba pionowe sa).

Szkło skreslam w przedbiegach. Podobają mi się tez pionowe linki, ale one chyba tez nie pasuja u mnie.

Poprosiłam w miedzy czasie sol26 o wiecej zdjec jej schodów - napisała ze przysle, ciekawa jestem jak one wygladaja od przodu :)

Szukam dalej - może jeszcze coś wpadnie mi w oko.