pestka56 05.08.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Pestko jak mogłas mnie wysłac na tego houzza. Ja teraz stamtąd nie wyjde Nie sa to schody wprawdzie, ale... piekne, prawda? Dla Majki pokój z bajki Zajrzyj do Anety http://forum.muratordom.pl/showthread.php?185668-Aneta-dom-inspiracje-i-takie-tam-reaktywacja/page115 / posty 2292 i następne. Na pewno z tych fotek wyłowisz jeszcze coś ciekawego dla Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 05.08.2012 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Teraz do rana bede siedziała w necie przez ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 05.08.2012 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Zajrzyj do Anety http://forum.muratordom.pl/showthread.php?185668-Aneta-dom-inspiracje-i-takie-tam-reaktywacja/page115 / posty 2292 i następne. Na pewno z tych fotek wyłowisz jeszcze coś ciekawego dla Majki Super te inspiracje, tylko ze mlodej pokoik bedzie malutki więc pewnie mało realne niektóre rzeczy. Na tej fioletowej inspiracji jest kilka prostych i fajnych elementów do skopiowania np: płotek za łózkiem - rewelacja jak dla mnie. Sciana się nie brudzi a i dekoracja fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.08.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Myślałam o takim worko-hamaku do siedzenia i może jakieś fajne niebanalne półki na książki, żeby czytać polubiła wcześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 05.08.2012 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Maz mi własnie powiedział, ze czytał gdzies iz na podłogówke nie można kłaść płytek większych niż ... 30x30. Powiedzcie prosze ze to nie jest prawda!!!! Wszędzie mam zaplanowany gres min 30x60 (a nawet myslałam o 45x90) Worek fajny, ale raczej się nie zmieści, bo ten pokój ma sporo skosów. Fajny jednak pomysł do zastosowania w pokoju chłopców. W Majkowym pokoju to się zmieści łózko, jakies półeczki, komoda. Dzis wymyśliłam, zeby do czasu dopoki ma malutkie ubrania, które zajmują malutko miejsca a za to duuuzo zabawek, które zajmuja duuuuuuzo miejsca to w garderobie zrobic "Majkowy domek". Miałby to byc jej kącik z zabawkami. Wstawiłabym tam kuchnię, zrobiłabym jakieś półeczki etc. Jest tylko jeden mankament. Tam nie ma okna i szlag trafia cała koncepcje :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 05.08.2012 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Ale wracając do tematu schodów, bo Majkowy pokój to inna bajka. Z tematem schodów jak bumerang wraca temat koloru podłogi. Ustaliliśmy z moim A. ze nie sugerujemy się kolorem mebli. Dobrze byłoby zeby nie gryzło sie to masakrycznie (bo te meble jeszcze pewnie ze 2 lata postoją), ale nie bedziemy do nich dobierac na siłe reszty. Krótkie podsumowanie kolorystyki: Okna - orzech Drzwi - najlepiej biale bo marza mi sie białe listwy,poza tym ładnie biale drzwi komponują sie z łazienkami (ktore są w kolorystyce biało-szarej i biało-szaro-bezowej) Kuchnia i wiatrołap - białe meble w połysku, do tego na podłodze szary gres (raczej jasny niz ciemny) Jaki kolor schodów do tego wszystkiego widzicie. No i rzecz jasna - jaka podłoga? W tym tygodniu nie mam dzieciaków i mogę raz jeszcze ruszyć na poszukiwania podłogi, z maluchami temat jest raczej ... trudny Lubie szarości, lubie betony, ale... nie chciałabym zeby to wszystko w kupę stworzyło efekt zimnej norki. Musze to ozywic jakimś ciepłym, niezbyt ciemnym drewnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.08.2012 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Może kolor jasnego orzecha. Zrobię jutro fotkę płaszczyzny mojego orzechowego kredensu. To ładny spokojny ale ciepły kolor, choć z cała pewnością nie żółty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 06.08.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Maz mi własnie powiedział, ze czytał gdzies iz na podłogówke nie można kłaść płytek większych niż ... 30x30. Powiedzcie prosze ze to nie jest prawda!!!! To nie jest prawda Osobiście widziałam 60x60 położony na podłogówce, BEZ FUG!!! Właśnie mija 5 sezon odkąd podłoga tak leży, zimą grzeją i nic się nie dzieje. Ja zaryzykowałam 60x60 i fugę 2 mm. Podłogę dałabym na pewno jasną, w ciepłym odcieniu. Np. naturalny dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 06.08.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 No to mi trochę ulżyło z tymi płytkami. A co do kolorów to tez myslałam o debie, ale pokaż pestko ten orzech. Może sie skusimy...bedzie pasowało do okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 06.08.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Wiekszosc osob na podlogowce ma gres formatu 60x60 albo nawet i wiekszy 45x90 i nie slyszalam zeby sie cos dzialo.Moze chodzilo ze nie mozna dawac wiekszych formatek gdy chce sie ulozyc plytki bezfugowo ? W kazdym razie nie masz sie czym martwic A jaki gres planujesz u siebie? (kolor ,producent ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 06.08.2012 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 myslałam o provenza malta grey, ale niestety cena nas przerasta. Kusi mnie pwrót do tych, które zauroczyły mnie na samym poczatkurefin dust woodhttp://www.banyo.pl/data/gfx/pictures/large/7/3/2737_2.jpgTylko ze one sa ... chropowate i zastanawiam sie czy nie bedą się ciezko czyścić. Wiecie coś w tym temacie? One miałyby iśc do kuchni i wiatrołapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 06.08.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Ja wiem tyle ze ponoc najlepsze sa gresy z powloka lappato . Obawiam sie ze chropowaty gres nie zda egzaminu -ja bym nie zaryzykowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 06.08.2012 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 no niestety tych płytek nie ma w wersji lappato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 07.08.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 (edytowane) Szocik te, o których myślisz są ładniejsze niż moje A moje znalazłam jednak: Nordceram Shift Grau Tu z bliska: http://www.shop.obkladypasek.cz/foto/product/640/201108101606081.JPG Tu z daleka: Tylko one mają jedną zaskakującą cechę... Mnie to nie przeszkadza, ale jak się przyjrzysz, to chyba brzegi tych płytek są leciutko niżej niż środek - jakby były "wybrzuszone". Minimalnie i tylko ja to widzę, ale Cię informuję I jeszcze wiadomość na priv ode mnie Edytowane 7 Sierpnia 2012 przez AniaS79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 07.08.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Ania bardzo ładne te płytki :yes:Magda J ma te same u siebie w kuchni tylko ze w bezu .Powiedz prosze czy dobrze sie czyszcza bo widze ma maja lekka strukturke.Rowniez szukam czegos w jasnych szarosciach najlepiej z powloka lappato ale niestety albo format nie ten (chcialabym 60x60 ) albo cena . Tak apropo zagladnelam do twojego dziennika i masz sliczny domek a biala łazienka cudniasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 07.08.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Kakusku dziękuję. Powiem Wam już niebawem jak się sprawują płytki. Jeszcze ich sama nie myłam (wykonawcy sprzątali po sobie), ale czeka mnie to w weekend. One nie mają powierzchni lappato, ale nie są też matowe. Są... dziwne. Na opakowaniu była informacja, że mają jakąś specjalną powłokę, która to niby ma być pomocna w utrzymaniu czystości. Jak będzie - nie mam pojęcia. Przetestuję już niebawem także pod kątem odbitych stóp i wszystko Wam tu napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 07.08.2012 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Aniu one są szare? Ze tez zdjecia tak zmieniaja kolory nooooo...! Takie bardzo, bardzo głaciutkie chyba, tak? Wrzucam Wam dzisiejsze znalezisko - panel. Wiem, wiem drewno pieknoejsze, ponadczasowe i ... niestety nie na nasz kieszeń To które mi sie podoba to kosztuje ok 200zł z metra + chemia + robocizna Nie da rady. Bedzie więc panel i proszę nie namawiac mnie do czego innego bo duzo nas kosztowalo podjęcie tej decyzji Teraz tylko pytanie jaki - wybór jest ogromy wiec można szalec. Do domu przytargalismy dzis 2 płyty (no dokladnie mowiąc to moj luby przytargał, ja jak na prawdziwą dame przystalo niosłam katalog w reku, ale zeby nie było - z panelami : P Jedne okazały sie totalna porażką, okazało sie ze przy swietle dziennym wygladaja jak brudne. Drugie na moj gust - całkiem niezłe. Mysle ze ocieplą domek, a z meblami ise nie gryza strasznie więc przez te 2-3 lata kłuc w oczy nie powinno. Oceńcie same (kolor oddaje najlepiej ostatnie zdjęcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 07.08.2012 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 i jeszcze jeden panel, który nam wpadł w oko - zdjecie tez niezle oddaje kolorhttp://www.bestatflooring.co.uk/upload/ue1492image-r.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 07.08.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Osobiście uważam, że są świetne! Bierz Kolor bardzo fajny, a przy tym sam panel jakiś taki "szlachetny". Co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 07.08.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 ja bardzo lubię takie podłogi. nadają nieco rustykalnego klimatu i dobrze wyglądają w towarzystwie jasnych ciepłych barw. nie wiem, jakie kolory planujesz w domu ale biele, szarości, griege będą prezentowały się pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts