szocik 07.08.2012 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Panele sa 2 -jeden , ktorego próbnik mam w domu - to grandeur dab francuski (balterio), a drugi(ten z postu #838 ) to quick-step dab bielony. Ten drugi jest trochę jaśniejszy - jak mi sie jutro uda znaleźć jakiś większy próbnik to zrobie porownanie tych dwoch - dzis mogłam sobie wypozyczyć 1 panel - a to mi nic by nie pokazalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 07.08.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Niezły ten panel, podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.08.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Nie lubię paneli po moich doświadczeniach i już, ale namawiać nie będę . Na fotkach wyglądają ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 07.08.2012 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Tak jak powiedziałam pestko - decyduje siła wyzsza. Nie damy rady zaplacić za dechy ok 300zł. Pocieszajace jest to ze ja nigdy nie miałam na podłodze drewna - wychowana jestem na dywanach i panelach. Moze nie bedzie mi tego drewna strasznie brakowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 07.08.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Wole jasniejszy kolor podlog ale te twoje panele tez niczego sobie Ja tez na poczatku myslalam ze do salonu dam drewno i tylko drewno ale po prze;liczeniu ile taka podloga bedzie mnie kosztowac przekonalam sie do paneli i uwazam ze nie ma co na sile szalec z deskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 07.08.2012 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Ja sie własnie zastanawiam czy nie sa one troche za ciemne. W słońcu strasznie mi sie podobały, teraz przy sztucznym swietle jakos tak ciemno sie zrobiło.Te quick-stepy sa troche jasniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 07.08.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 ja też nie. ładny jest, ale wolałabym taka deskę podłogową i uważam, że taka inwestycja się zawsze opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 07.08.2012 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Duś kochana - zgadzam sie, to jest dobra inwestycja, tylko .... ja nie mam tych 15 tys (to koszt dechy na sam dół, a gdzie góra?). Gdybym je miała to na bank zainwestowałabym je w drewno. Panel, nawet ten droższy bedzie mnie kosztowal 1/3 tej ceny. Tu decyduje zwykła matematyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 07.08.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 doskonale rozumiem te dylematy. niestety dobiję cię jeszcze slowami, że podłoga to dopiero początek studni bez dna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 07.08.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Dus musialas to mowic ?????/ Ja sie ciagle oszukuje ze jeszcze TYLKO podlogi,lazienki ,kuchnia i mozna sie wprowadzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 07.08.2012 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 dzieki za pocieszenie Generalnie to juz sie pogodziłam z tym ze na poczatek nie bedę miec drzwi (poza wejsciowymi garazowymi i łazienkowymi), może bedzie brakowac jakiś sprzetów w kuchni, oswietlenia dorabiac się bedę prze kilka lat itp itd Obiecuję sobie ze nie wstawie nic zastepczego, ale ciekawe co mi z tego wyjdzie. Ale ogólnie rzecz biorąc - spuszczamy z tonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 07.08.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Szociku zobacz sobie jeszcze na szara bernine .Mozna ja kupic w II gatunku tyle ze matowa.Bardzo ladne plytki ma u siebie malkul (nordceram graffio grau lappato) i gdyby nie to ze bardziej odpowada mi format 60 x60 juz bym je zamawiala Ty pisalas ze mozesz miec 30x60 wiec moze ci sie spodobaja Rozuemiem ze szukasz czegos w szarosciach tak? Moja pierwsza miloscia byl gres Emil Faschion Light lappato ale ze wzgledu na cene zaczelam szukac alternatywy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.08.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Toście mnie pocieszyły Złociutkie Ja po 7 latach mieszkania ciągle mam mnóstwo nie zrobione do końca. A bez drzwi do naszej łazienki mieszkaliśmy 4 lata. Szociku nie stresuj się. Wszystko ma swój początek, środeczek i koniec . Panele poleżą, a potem spełni się marzenie o dechach na podłodze Więc kładź je i już nawet jeśli nie do końca mają ten kolor, który byś chciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 07.08.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 no bo tak jest - łazienki, podłogi, malowanko i nic tylko sie wprowadzać. tylko na etapie wykończeniówki meblowo dodatkowej zapadłam na chorobę, która nazywa się kompletna niezdolność do kompromisów... lampa, fotel, lustro... tylko te wydumane i wymarzone, i żadne inne. cena nie gra roli (to jest gra, nawet sporą, ale jak się uprę to jestem gotowa wrzucać na oszczędnościowe po kilka stówek miesięcznie, żeby przepłacić za kawałek szkiełka i kabla czy inny must-have). moi rodzice przestali już słuchać o moich kolejnych pomysłach i tylko pukają się w czoło, nie-mąż udaje że slucha, ale utrzymuje jak wyczyszczę swoje konto, a ja się rozkręcam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.08.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Oj, Duś, u mnie to samo. Tyle, że ja już dawno doszłam do finansowej ściany i sama zaczęłam oszczędzać. Mój też mnie karmi jak wyczyszczam konto do imentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 07.08.2012 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Kurcze widzę, ze nie tylko ja tak mam. Dus - normalnie jakbym siebie czytała. Tylko ze ... ja bede mogła zacząc oszczędzac dopiero jak się przeprowadzę i jak wynajme mieszkanie w którym mieszkam. Spłacanie kredytu i utrzymywanie mieszkania uniemożliwia oszczędzanie. Zeby się wprowadzić moge nie mieć wielu rzeczy, bo kupie je później i to te wymarzone, ale podłoge musze mieć. Najwyzej... tak jak napisała pestka... na wszytsko przyjdzie czas... i drewno pojawi sie za kilka lat. Na razie cieszę się ze jest duzy wybór paneli i jest z czego wybierać. Poza tym mam małzonka, ktory cos takiego jak panele połozy sam, moge je więc sobie kupić w necie, gdzie moje grandeury sa ... 35zł taniej na metrze niż w sklepie lokalnym + wysyłka gratis Kakusku, ja do wiatrołapu szukam gresu 60x60. 30x60 ida do lazienki i te juz mam raczej wybrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.08.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Szociku, i my, i jeszcze kilka osób na fm mnóstwo robimy sami. Nawet deskowanie katedralnego sufitu położyliśmy we dwójkę hasając po drabinach i wiszącym rusztowaniu. Panele w salonie to pestka – w jeden dzień 70m2 położyliśmy. Zaliczyliśmy już deski na legarach. Ja jestem „spec” od płytek podłogowych i ściennych, a nawet wybrukowałam ścieżkę w ogrodzie z naszego ogrodowego znaleźnego kamienia. W sumie to duża frajda, choć wszystko idzie wolniej i bywa, że trzeba poprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 07.08.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 o ja w ogóle internetowe zakupy polecam w każdym aspekcie. zamawiałam wszystko od kafli po pstryczki. i żadne tam ceneo czy nokaut... google grafika - to jest klucz do sukcesu! ostatnio kupiłam kinkiet za 520 zł, podczas gdy producent sugerował 990, a lokalny sklep z fajniejszymi lampami zyczył sobie 1.100, a mój stolik po niemal 1.000 kupiłam za 130 euro. tym sposobem wolno mi jeszcze w tym miesiącu zamówić parawan nawannowy hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 07.08.2012 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Pestko uwierz mi nie kazdy facet umie(czytaj chce) połozyc sam panele. Znam wielu, którzy twierdzą, ze nie potrafią i koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 07.08.2012 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 google grafika... a dokladnie co? wpisujesz w googlach, wyszukujesz w grafice.. i jak z tego przechodzisz do cen, ze tak głupio spytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts