julianna16 21.01.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Magdo, Tak przyglądam się i moim zdaniem sensownie to rozplanowałaś. Kombinowałam inne układy, ale mimo, iż przestrzeni jest więcej, to dwie pary drzwi jednak zobowiązują. Przestrzeń uporządkowałoby zlicowanie wc z końcem kabiny, ale to oznacza marnowanie przestrzeni i wejście na wprost wc. Co prawda stoi bokiem, ale nie będzie udawało łabędzia . Nie wszystkim to przeszkadza, więc można przemyśleć ten układ. Ja wykombinowałam coś takiego - wymaga przesunięcia drzwi na środek. Dzieli łazienkę na część kąpielową i "pierwszej potrzeby" . Kabina w tym układzie (120 x 80) powinna mieć przesuwne drzwi. Między kabiną a wanną jest ok. 60 cm przejścia. Wanna ma 170 x 70. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 21.01.2012 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Dzieki! Twoj układ zdecydowanie bardziej mi pasuje niż moj własny. Bardziej to wszystko uporzadkowane. Jedyne co - to u mnie jest wanna 180x90-na pewno wygodniejsza niz 170x70 (mnie to pewnie nie bedzie to przeszkadzało, ale moj M. to duzy facet jest i bedzie miał ciasnawo ) Zaraz wrzuce ten Twoj układ do swojego programu i pokrece nim w kolko moze coś mi jeszcze do głowy wpadnie. PS. Przez jaką stronę wrzucasz zdjęcia na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 21.01.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 szocik, julianna faktycznie fajnie wymyslila A pogadaj ze swoim M, co z ta wanna. Czy oplaca sie tak duza wanne. Dluzsza nie bedzie stanowila problemu, ale jak ma byc szersza, to 50 cm na linii wanna prysznic moze byc malo. Zalezy tez, jak sie bedzie prysznic otwieral. Bo jak już zmniejszac przestrzen miedzy prysznicem i wanna to moze lepiej pryszni 90 cm a nie 80? Nei mam dostepu do programow do projektowania, ale jeszcze jedna proponzycja 1. Obok komina, tam gdzie jest wanna wstawic prysznic - przestrzen wokol komina gdzie jest szafka mozna np. zrobic polki na kosmetyki?? 2. Tam gdzie prysznic - wanna, na jednej ścianie z wanna - WC 3. Tam gdzie teraz jest WC - umywalka Wydaje mi sie, ze w takim ustawieniu bedzie wiecej miejsca przed prysznicem i wanna, ale to taki strzal kreatywny, bo nie mam mozliwosci spradzenia wmiarow. Jak sie wymiarowo nie da, to wersja julianny jest prima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.01.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 (edytowane) Szersza wanna to więcej miejsca, którego jest tak na styk dla wygody w tym przejściu . Tej ścianki raczej nie można przesunąć w korytarz (?) Kiedyś korzystałam z fotosika, ale rozmazywał nieładnie. Teraz polecam ImageShack Tutaj wanna 180 x 80 zamieniona z prysznicem (oczywiście we wnęce półki, a nie zabudowa). Kabina nieco zachodzi na wannę. Ten układ wydaje się całkiem ok - wygodnie wszędzie . Mniej miejsca do przechowywania, ale możesz zrobić jeszcze półki nad wc - jeśli potrzebujesz. http://img268.imageshack.us/img268/6748/szocikwanna180.jpg http://img9.imageshack.us/img9/356/szociiik.jpg Edytowane 21 Stycznia 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.01.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 A jak planujesz otwierać drzwi do pralni? W stronę łazienki?I w ogóle czy można przesunąć drzwi do łazienki tak jak zaproponowałam na środek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 21.01.2012 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 (edytowane) Własnie wiem ze raczej nie da rady wstawić tam nic szerszego, a w korytarz niestety nie wejdziemy, bo akurat ta ścianka jest nośna. Moj małżónek twierdzi, ze on preferuje prysznic, tyle ze obecnie mamy i wanne i prysznic i on z tego prysznica korzysta raz na ruski rok, a z wanny praktycznie codziennie. Muszę zadzwonić do mamy - ona ma wanne prostokątną, na której moj M. psy wiesza za każdym razem jak u niej jesteśmy - nie dość ze 160 cm to jeszcze wąska - spytam jaka jest jej szerokość ale obawiam się, ze to chyba 70-ka Ide teraz sprawdzić wersje Aantenki Edytowane 21 Stycznia 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 21.01.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 julianna16 - o to mi właśnie chodziło. Pięknię dziękuję za ubranie w obraz moich słów :) Ile prysznic Ci się zmieścił? Bo to zależy od szocika i jej M czy ma być wygodniej w prysznicu czy w wannie. Ale 180x80 to już sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 21.01.2012 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 A jak planujesz otwierać drzwi do pralni? W stronę łazienki? I w ogóle czy można przesunąć drzwi do łazienki tak jak zaproponowałam na środek? Drzwi nie można jedynie przesunąć w stronę wneki prysznicowej - na środek jak najbardziej. Drzwi do pralni moga otwierać się w obydwie strony - w zależności od pomysłu na łazienke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 21.01.2012 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 ooo dzieki julianno - widzę ze mnie uprzedziłaś.180x80 to już całkiem sporo. Fajna ta wersja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.01.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Mnie też się podoba - co 3 głowy to nie dwie . Prysznic może mieć tyle ile wnęka, czyli nawet więcej niż 120 cm. Będzie wymagał raczej wykonania na zamówienie - no chyba, że pojawi się tam odrobinka ścianki i wówczas wystarczą drzwi ze szkła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 21.01.2012 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Scianka może się pojawić Ja tez z tych co ścianki "lubiom", a drzwi zdecydowanie tansze niz prysznic na zamowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.01.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 (edytowane) coś w tym stylu http://img94.imageshack.us/img94/4857/cianka.jpg A szafki pod umywalką można pociągnąć do samej wanny Edytowane 21 Stycznia 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 21.01.2012 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 A wiecie ze ja juz kombinowałam z taka scianką Tylko ze w kąt gdzie aantenka zaproponowała wanne ja wciskałam umywalkę i dochodziłam do tego, ze przez tą scianke będzie tam niewygodnie. Na wstawienie tam wanny nie wpadłam Faktycznie co 3 głowy to nie jedna - dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.01.2012 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 To z pewnością dlatego, że miałaś tam wówczas na wprost drzwi . Jeśli faktycznie nie ma problemu z ich przesunięciem centralnie to masz fajną, funkcjonalną łazienkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 21.01.2012 23:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Tą wnekę koło wanny i prysznica - można wykorzystać dwustronnie Półeczki od strony wanny zrobic niżej (będa one niewidoczne od strony prysznica) - te od strony prysznica będą wyżej, dla odmiany niewidoczne od strony wanny. Mowie o czymś takim: od strony wanny - polki niżej http://images39.fotosik.pl/1270/30c8a1cc967fcf80.jpg od strony prysznica - polki wyzej bo z kosmetyków korzystamy stojąc http://images41.fotosik.pl/1269/61bb1b77cf107a4a.jpg A może wogóle zrobić je "na przestrzal" - tak zeby mozna było korzystac z jednych kosmetyków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 22.01.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Dziewczyny - jestem z nas dumna Półeczki na dwóch poziomach - spryytne Pomysl z poleczkami na przestrzal jest fajny, ale nie wiem jak z uzytkowaniem w praktyce. Od strony prysznica na pewno trzeba pomyslec nad odpowiednim spadkiem, żeby nie zbierała się tam woda. Im głębsza półka, tym ten spadek trudniej sensownie chyba ustawic. Moim zdaniem dlatego lepsze są płytsze półki po dwóch stronach SZocik, a czemu w ogole w kocnu jednak ten prysznic w lazience? Szkoda Ci przestrzeni po zmniejszonym kominie, to rozumiem, ale pralnia teraz jest zamiast garderoby. czyli co, garderoba Ci nie potrzebna? Czy cchesz dzielić - trochę na pralnie, troche na agrderobe to pomieszczenie? sumie niec nie stoi na przeszkodzie, wszystko jest kwestią odpowiedniego zaaranzowania szaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 22.01.2012 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Szczerze to na ten prysznic w łazience cisnie moj mąż, ale sama nie wiem co z tego jeszcze wyjdzie. Osobiście wolę wersje bez prysznica a z pralnią i oddzielną garderobą. On zakochał sie w wersji z wanna i pralnia, w dodatku w tej gdzie te 2 sprzęty sa na przeciwko siebie (wersja julianny ) Musimy spisac za i przeciw obydwu wersji i podjąc dość szybko decyzje, bo w tym tygodniu jak juz pisałam prawdopodobnie będzie lany strop, a w tymże stropie ma byc schowana rura od wc. Co do zagospodarowania przestrzeni po zmniejszonym kominie... gdybym została w wersjii z pralnia... to fajna szafa w to miejsce wejdzie (ok 100x50), na reczniki, pościel,... jak znalazł. Prysznic bedzie raczej kompromisem, a niżeli wyborem tego co mi sie bardziej podoba tudzież jest bardziej funkcjonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 22.01.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Coz, ja mimo ze rozumiem potrzebe posiadania obydwu sprzetow, to poparlabym chyba Ciebie Prysznic fajna rzecz, ale oddzielna garderoba możę się okazać cenniejsza w przyszłości, zwłaszcza, żę wydaje się całkiem zgrabna kształtami i pojemna. Nie wiem ile macie rzeczy i ile ostatecznie wyjdzie Wam miejsca do przechowywania, ale dzieciaki rosną i u nich też będzie następował przyrost rzeczy, nawet typu garnitur, buty, płaszcz, kurtka zimowa, jesienna, letnie, skafander na narty ot. itd. Dlatego mnie tej garderoby byłoby szkoda. Zwłaszcza, że z wanny można korzystać jak z prysznica, a z tego co piszesz, to Twój mąż oficjalnie woli prysznic, a w praktyce jednak wanna bardziej mu pasuje... No i w wersji naprzeciwko wanna jest wąska, bo inaczej robi się ciasne przejście między prysznicem a wanną. Więc może zróbcie eksperyment, jak się korzysta z drogi komunikacyjnej 50 cm między wysokim sprzętem a niskim, i może mężowi zapał do prysznica trochę opadnie... A jak mąż koniecznie chce ten prysznic, to może jednak łązienka z prysznicem przy sypialni? Ewentualnie można by zrobić wyjście kompromisowe i po prostu podzielić garderobę na część pralnianą i do przechowywania Jestem bardzo ciekawa waszych ostatecznych ustaleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 22.01.2012 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Ja mam jeden argument - zgodziłam sie na rekuperacje przesywając remont łazienki na niewiadomo kiedy - teraz jego kolej na kompromis :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 22.01.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Fajne cuda potrafisz robić w swoim programie . Dwustronność jest super pomysłem, ale nie robiłabym ich na przestrzał z przyczyn opisanych już przez Anię. Yyy... no nie - ta ostatnia wersja jest o wiele, WIELE lepsza niż sprzęty na przeciw siebie. Męża nie odstrasza wąska wanna? . Po sobie samej widzę jak zmieniają się koncepcje, więc istnieje dość duże prawdopodobieństwo, że u Ciebie pralnia jeszcze wróci na poprzednie miejsce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts