Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

Podoba mi się ta długaśna bologna :yes: Domyślam się, że "nieco kosztuje".

Ja swojego czasu myślałam o Keramag Silk - chyba jest tańsza, ale nie wiem czy Ci się spodoba. Są różne długości, a najdłuższa ma 120 cm.

http://kolo.com.pl/uploads/preleases/26/delikatnosc2.jpg

http://kolo.com.pl/uploads/preleases/19/seria_silk8.jpg

Źródło

Mam jednak argument za dwukomorową - masz więcej blatu miedzy komorami by coś postawić :).

Madziu jak znajdziesz chwilkę zajrzysz do Aliji? W Tobie nadzieja by jej pomóc :).

Edytowane przez julianna16

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Najbardziej podoba mi sie bologna (koszt 1491). Cena nie powala mnie bo za 2 diverty zapłaciłabym ok 1000zl, a za blat pod nie też troche.

Troche mnie zniechęca jednak przy niej brak blatu.

Takim pośrednim rozwiązaniem jest ta druga umywalka - riho broni (1491zł) - trochę blatu i 2 umywalki dość kanciate - niestety nie mam ich gdzie obejrzec w realu :(

Ryzykowac i kupowac bez obejrzenia?

Co do dolnej łazienki

Mi sie nie podoba to polaczenie blat+umywalka. Jakos mam wrażenie ze tam sie bedzie mnóstwo syfów gromadzić i po roku już nie bedzie tam slicznego białego rowka. A może tam dac umywalkę diverta (albo cos w jej stylu - na umywalkę sie nie upieram)?

Wrzucam Wam 2 wstepne propozycje schodów. Przygotował je dla nas Pan z firmy YARKWOOD - bardzo rzetelnie wyglądająca firma, niestety dla nas zbyt droga :(

W zwiazku z tym, ze nie zdecydowaliśmy sie na współpracę to niestety nie bedzie kolejnej wersji wizualizacji, a ta to nie jest do końca to co nam sie podoba :(

Wersja I z tralkami pionowymi - niestety nie widac efektu: trepy są zbyt cienkie, a tralki zbyt grube.

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

Wersja II - z poziomą balustradą (linki zamiast rurek)

5.JPG

6.JPG

No i jak? Która wersja Wam sie bardziej widzi i która warto dopracowywać?

Kolory oczywiście do ustalenia, Z drugą jest pewien problem, na który nie mam pomysłu - robi się taki trójkąt (pod stropem, od strony pokoju) - jest to dziura, przez która wypaść może dorosły, nie mowiąc o dziecku. Nie wiem czy wiecie o którym miejscu mówie...

W pierszej wersji jest podobna dziura ale pionowe tralki można w nią wstawić i żle to nie bedzie wygladało.

Poza tym wydaje mi sie ze ta wizualizacja nie oddaje uroku pierwszej wersji - tralki sa zbyt grube i wygladają strasznie masywnie, a trepy sa zbyt cienkie :(

Ide szukac jakiegoś programu - może sama coś pokombinuje

Tylko balustrada wizualnie jest za ciężka.

Balustradę dałabym takąstairs from HOUZZ-03.jpg albo DSCN0301.jpgScreen shot 2012-05-02 at 10.49.52 PM.jpgScreen shot 2012-09-03 at 12.37.14 AM.jpg

Chodzi o to, żeby wyglądała delikatnie, bo inaczej schody są jak kloc.

Ten problem z 2-gą wersją, o którym piszesz, na pewno da się rozwiązać, jeśli basz taką delikatniejszą balustradę.

Hmm... troszkę kiepsko na wizualizacji wyglądają te masywne balustrady - poręcze.

Bardzo podoba mi się ta propozycja Pestki.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=135354&d=1347045922

Może takie właśnie ramki jak na tej inspiracji powyżej. Wyglądają mi na ramki z nierdzewki, ale pewności nie mam bo zdjęcie jest małe :(.

W ramce możesz zrobić takie linki w każdą stronę.

Nadrobiłam zaległości ;-) Gratuluję zakupu płytek - czekam teraz na zdjęcia jak przyjdą.

Co do schodków - podobają mi się kanciaste, duże trepy. Co do balustradki - pozioma jest fajna (ale chyba wymaga dodatkowego mocowania). Natomiast chyba fajnie wyglądałaby te linki zamiast tralek - widziałam u kogoś w "galerii domów" - chyba u "Karolina&Artur" jak znajdę to wrzucę.

Mi bardziej podobają się poziome tralki, ale ponieważ sama spodziewam się dziecka i zaczynam się wczuwać co w tych małych umysłach może się dziać - jestem pewna, że dzieci będę probowały się po nich wspinać. Dlatego proponowałabym jednak pionowe - z tym, że dużo, dużo lżejsze niż na wizualizacjach.

Poziome - tylko z szybą...