julianna16 06.09.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 (edytowane) Podoba mi się ta długaśna bologna Domyślam się, że "nieco kosztuje". Ja swojego czasu myślałam o Keramag Silk - chyba jest tańsza, ale nie wiem czy Ci się spodoba. Są różne długości, a najdłuższa ma 120 cm. http://kolo.com.pl/uploads/preleases/26/delikatnosc2.jpg http://kolo.com.pl/uploads/preleases/19/seria_silk8.jpg Źródło Mam jednak argument za dwukomorową - masz więcej blatu miedzy komorami by coś postawić . Madziu jak znajdziesz chwilkę zajrzysz do Aliji? W Tobie nadzieja by jej pomóc . Edytowane 6 Września 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 06.09.2012 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Najbardziej podoba mi sie bologna (koszt 1491). Cena nie powala mnie bo za 2 diverty zapłaciłabym ok 1000zl, a za blat pod nie też troche. Troche mnie zniechęca jednak przy niej brak blatu. Takim pośrednim rozwiązaniem jest ta druga umywalka - riho broni (1491zł) - trochę blatu i 2 umywalki dość kanciate - niestety nie mam ich gdzie obejrzec w realu Ryzykowac i kupowac bez obejrzenia? Co do dolnej łazienki Mi sie nie podoba to polaczenie blat+umywalka. Jakos mam wrażenie ze tam sie bedzie mnóstwo syfów gromadzić i po roku już nie bedzie tam slicznego białego rowka. A może tam dac umywalkę diverta (albo cos w jej stylu - na umywalkę sie nie upieram)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 06.09.2012 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 A co do Twojej propozycji to umywaleczka fajna jest, ale ja bym wolała naszafkowa - takie stawiane na blat wydaja mi sie byc ciezejsze i podobaja mi sie, ale w duzych pomieszczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 07.09.2012 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Wrzucam Wam 2 wstepne propozycje schodów. Przygotował je dla nas Pan z firmy YARKWOOD - bardzo rzetelnie wyglądająca firma, niestety dla nas zbyt droga W zwiazku z tym, ze nie zdecydowaliśmy sie na współpracę to niestety nie bedzie kolejnej wersji wizualizacji, a ta to nie jest do końca to co nam sie podoba Wersja I z tralkami pionowymi - niestety nie widac efektu: trepy są zbyt cienkie, a tralki zbyt grube. Wersja II - z poziomą balustradą (linki zamiast rurek) No i jak? Która wersja Wam sie bardziej widzi i która warto dopracowywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.09.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 2-ga Szociku Nieźle to wygląda jeśli chodzi o kształt. Kolory do ustalenia mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 07.09.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 No łał Miotam się, nie potrafię wybrać, obie fajne, ja chwilowo do siebie planuję pionowe barierki, bo się boję wspinaczek dzieciowych, ale ja maluszki mam, Twoje chyba ciut starsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 07.09.2012 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Kolory oczywiście do ustalenia, Z drugą jest pewien problem, na który nie mam pomysłu - robi się taki trójkąt (pod stropem, od strony pokoju) - jest to dziura, przez która wypaść może dorosły, nie mowiąc o dziecku. Nie wiem czy wiecie o którym miejscu mówie... W pierszej wersji jest podobna dziura ale pionowe tralki można w nią wstawić i żle to nie bedzie wygladało. Poza tym wydaje mi sie ze ta wizualizacja nie oddaje uroku pierwszej wersji - tralki sa zbyt grube i wygladają strasznie masywnie, a trepy sa zbyt cienkie Ide szukac jakiegoś programu - może sama coś pokombinuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.09.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Tylko balustrada wizualnie jest za ciężka. Balustradę dałabym taką albo Chodzi o to, żeby wyglądała delikatnie, bo inaczej schody są jak kloc. Ten problem z 2-gą wersją, o którym piszesz, na pewno da się rozwiązać, jeśli basz taką delikatniejszą balustradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 07.09.2012 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Mowię o tym trójkącie - nie mam na niego pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.09.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 (edytowane) Jeśli zrobisz balustradę ze słupkami pośrednimi jak na 1szej fotce z mojego postu (1008) problem się rozwiąże. Edytowane 7 Września 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 07.09.2012 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 (edytowane) chyba nie wiem o co chodzi Słupki pośrednie to takie w połowie balustrady? Jak np tu? Jak one sie maja do tej dziury? Edytowane 7 Września 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.09.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Same linki w dziurze wyglądają nie najlepiej, ale jeśli znajdą się tam słupki będzie okey. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 07.09.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Balustrada koniecznie z poziomymi tralkami czyli wersja 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 07.09.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Hmm... troszkę kiepsko na wizualizacji wyglądają te masywne balustrady - poręcze. Bardzo podoba mi się ta propozycja Pestki.http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=135354&d=1347045922 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 07.09.2012 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Na tej propozycji pestki to jest szkło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 07.09.2012 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 A jak by zrobic pionowe, ale zamiast tralek dac linki? Takie cienkie?Troche sie bronie przed ta wersja pozioma bo moje dzieciaki też małe sa i po szafkowych relingach czasem włażą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 07.09.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Może takie właśnie ramki jak na tej inspiracji powyżej. Wyglądają mi na ramki z nierdzewki, ale pewności nie mam bo zdjęcie jest małe . W ramce możesz zrobić takie linki w każdą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.09.2012 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Tam jest szkło, ale przecież można dać linki poziome lub pionowe bez szkła. Będzie lekko. Możliwe, że nierdzewka, ale u Szocika pasowałby czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 09.09.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Nadrobiłam zaległości Gratuluję zakupu płytek - czekam teraz na zdjęcia jak przyjdą. Co do schodków - podobają mi się kanciaste, duże trepy. Co do balustradki - pozioma jest fajna (ale chyba wymaga dodatkowego mocowania). Natomiast chyba fajnie wyglądałaby te linki zamiast tralek - widziałam u kogoś w "galerii domów" - chyba u "Karolina&Artur" jak znajdę to wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albireo 09.09.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Mi bardziej podobają się poziome tralki, ale ponieważ sama spodziewam się dziecka i zaczynam się wczuwać co w tych małych umysłach może się dziać - jestem pewna, że dzieci będę probowały się po nich wspinać. Dlatego proponowałabym jednak pionowe - z tym, że dużo, dużo lżejsze niż na wizualizacjach.Poziome - tylko z szybą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts