Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Podoba mi się ta długaśna bologna :yes: Domyślam się, że "nieco kosztuje".

Ja swojego czasu myślałam o Keramag Silk - chyba jest tańsza, ale nie wiem czy Ci się spodoba. Są różne długości, a najdłuższa ma 120 cm.

http://kolo.com.pl/uploads/preleases/26/delikatnosc2.jpg

http://kolo.com.pl/uploads/preleases/19/seria_silk8.jpg

Źródło

Mam jednak argument za dwukomorową - masz więcej blatu miedzy komorami by coś postawić :).

Madziu jak znajdziesz chwilkę zajrzysz do Aliji? W Tobie nadzieja by jej pomóc :).

Edytowane przez julianna16
  • Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Najbardziej podoba mi sie bologna (koszt 1491). Cena nie powala mnie bo za 2 diverty zapłaciłabym ok 1000zl, a za blat pod nie też troche.

Troche mnie zniechęca jednak przy niej brak blatu.

Takim pośrednim rozwiązaniem jest ta druga umywalka - riho broni (1491zł) - trochę blatu i 2 umywalki dość kanciate - niestety nie mam ich gdzie obejrzec w realu :(

Ryzykowac i kupowac bez obejrzenia?

Co do dolnej łazienki

Mi sie nie podoba to polaczenie blat+umywalka. Jakos mam wrażenie ze tam sie bedzie mnóstwo syfów gromadzić i po roku już nie bedzie tam slicznego białego rowka. A może tam dac umywalkę diverta (albo cos w jej stylu - na umywalkę sie nie upieram)?

A co do Twojej propozycji to umywaleczka fajna jest, ale ja bym wolała naszafkowa - takie stawiane na blat wydaja mi sie byc ciezejsze i podobaja mi sie, ale w duzych pomieszczeniach :)

Wrzucam Wam 2 wstepne propozycje schodów. Przygotował je dla nas Pan z firmy YARKWOOD - bardzo rzetelnie wyglądająca firma, niestety dla nas zbyt droga :(

W zwiazku z tym, ze nie zdecydowaliśmy sie na współpracę to niestety nie bedzie kolejnej wersji wizualizacji, a ta to nie jest do końca to co nam sie podoba :(

Wersja I z tralkami pionowymi - niestety nie widac efektu: trepy są zbyt cienkie, a tralki zbyt grube.

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

Wersja II - z poziomą balustradą (linki zamiast rurek)

5.JPG

6.JPG

No i jak? Która wersja Wam sie bardziej widzi i która warto dopracowywać?

2-ga Szociku :rolleyes:

Nieźle to wygląda jeśli chodzi o kształt. Kolory do ustalenia mam nadzieję

No łał :)

Miotam się, nie potrafię wybrać, obie fajne, ja chwilowo do siebie planuję pionowe barierki, bo się boję wspinaczek dzieciowych, ale ja maluszki mam, Twoje chyba ciut starsze.

Kolory oczywiście do ustalenia, Z drugą jest pewien problem, na który nie mam pomysłu - robi się taki trójkąt (pod stropem, od strony pokoju) - jest to dziura, przez która wypaść może dorosły, nie mowiąc o dziecku. Nie wiem czy wiecie o którym miejscu mówie...

W pierszej wersji jest podobna dziura ale pionowe tralki można w nią wstawić i żle to nie bedzie wygladało.

Poza tym wydaje mi sie ze ta wizualizacja nie oddaje uroku pierwszej wersji - tralki sa zbyt grube i wygladają strasznie masywnie, a trepy sa zbyt cienkie :(

Ide szukac jakiegoś programu - może sama coś pokombinuje

Tylko balustrada wizualnie jest za ciężka.

Balustradę dałabym takąstairs from HOUZZ-03.jpg albo DSCN0301.jpgScreen shot 2012-05-02 at 10.49.52 PM.jpgScreen shot 2012-09-03 at 12.37.14 AM.jpg

Chodzi o to, żeby wyglądała delikatnie, bo inaczej schody są jak kloc.

Ten problem z 2-gą wersją, o którym piszesz, na pewno da się rozwiązać, jeśli basz taką delikatniejszą balustradę.

Jeśli zrobisz balustradę ze słupkami pośrednimi jak na 1szej fotce z mojego postu (1008) problem się rozwiąże. Edytowane przez pestka56

chyba nie wiem o co chodzi :(

Słupki pośrednie to takie w połowie balustrady?

Jak np tu?

schody9.JPG

Jak one sie maja do tej dziury?

Edytowane przez szocik
Same linki w dziurze wyglądają nie najlepiej, ale jeśli znajdą się tam słupki będzie okey.

Hmm... troszkę kiepsko na wizualizacji wyglądają te masywne balustrady - poręcze.

Bardzo podoba mi się ta propozycja Pestki.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=135354&d=1347045922

A jak by zrobic pionowe, ale zamiast tralek dac linki? Takie cienkie?

Troche sie bronie przed ta wersja pozioma bo moje dzieciaki też małe sa i po szafkowych relingach czasem włażą.

Może takie właśnie ramki jak na tej inspiracji powyżej. Wyglądają mi na ramki z nierdzewki, ale pewności nie mam bo zdjęcie jest małe :(.

W ramce możesz zrobić takie linki w każdą stronę.

Tam jest szkło, ale przecież można dać linki poziome lub pionowe bez szkła. Będzie lekko. Możliwe, że nierdzewka, ale u Szocika pasowałby czarny.

Nadrobiłam zaległości ;-) Gratuluję zakupu płytek - czekam teraz na zdjęcia jak przyjdą.

Co do schodków - podobają mi się kanciaste, duże trepy. Co do balustradki - pozioma jest fajna (ale chyba wymaga dodatkowego mocowania). Natomiast chyba fajnie wyglądałaby te linki zamiast tralek - widziałam u kogoś w "galerii domów" - chyba u "Karolina&Artur" jak znajdę to wrzucę.

Mi bardziej podobają się poziome tralki, ale ponieważ sama spodziewam się dziecka i zaczynam się wczuwać co w tych małych umysłach może się dziać - jestem pewna, że dzieci będę probowały się po nich wspinać. Dlatego proponowałabym jednak pionowe - z tym, że dużo, dużo lżejsze niż na wizualizacjach.

Poziome - tylko z szybą...