szocik 21.09.2012 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 ten fornir kamienny fajnie wyglada na zdjeciach - ciekawe jak wygladałby na scianie. Co do betonu tez ywdaje mi sie ze byłby zbyt ciezki. On fajnie wyglada na duzych powierzchniach. A płytki julianki mnie kusza. Tylko ta sciana ma rowno 200cm, a jedna płytka ma 45x90 lub 60x60. Bardziej efektowne sa te wieksze tylko jak je ulozyć zeby było efektownie? Na mijankę mogloby być(wtedy jest mniej odpadu) czy na prosto bedzie lepiej? Pestko czekam bardzo na tą odwrócona wersję, chociaz co do przestrzeni to masz 100% racji - jadalnia nie straci na tym ukladzie a korytarz zyskuje bardzo duzo. Pogadam z moim małzonkiem o tym świetle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.09.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Tobie się chyba bardzo nie spieszy z okładziną na ścianę przy schodach, prawda ? Bo jak będę w przyszłym tygodniu u mamy, to przejadę się na Burakowską do StoneArtu i obejrzę, zrobię zdjęcia. Sama jestem ciekawa jak ten „fornir” wygląda. Flipnęłam, jak mówią komputerowcy, schody i... jakoś mi się nie podobają. Będzie ciasno od korytarza Położyłam Juliannowe płytki na ścianie, ale nie chciałam żeby się pokratkowało, więc są 4 w rzędzie i w poziomach na mijankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 21.09.2012 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 No zdecydowanie lepiej wygladały one odwrotnie zakrecone . Pestko a mogłabys mi zrobić jeszcze 2 wersje barierek: te z pionowymi cienkimi tralkami ale takimi tradycyjnymi, niskimi i tymi poziomymi. Głupio mi prosic cie o więcej, ale własnie wymysliłam jak mogłabym ci się odwdzięczyć, zeby nie miec tego paskudnego poczucia ze cie wykorzystuje Praca reczna za prace reczną Mam nadzieje ze się zgodzisz - zerknij za chwile na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 21.09.2012 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 (edytowane) A co do schodów to w tej ostatniej wersji zginął całkowicie efekt jaki daja te wysokie tralki. Od pokoju duzo, duzo lepiej!Sciana wyglada super! Myslę ze to jest to! Ale chetnie poczekam jeszcze na ten fornir. A jaka grubość mają trepy na tej wizualce? i jeszcze jedno - w tej wersji: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=137655&d=1348172024 jaką byś dała balustradę na dole schodów po prawej stronie? Edytowane 21 Września 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 21.09.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 (edytowane) A wogóle to strasznie podoba mi sie podłoga - kompletnie inna niż planowałam u siebie, ale z tymi schodami wyglada rewelacyjnie! (nie wiem czy jak dobiorę do swoich paneli kolor schodów to nie bedzie zbyt ciemno - jak myslicie?) (Paneli jeszcze nie mam - zawsze można zmienic, ale mąz jak usłyszy ze znow mamy czegoś szukac to mnie z domu wyrzuci ) Dla przypomnienia wybrany panel: Edytowane 21 Września 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 21.09.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 (edytowane) Kurczę dopiero teraz to odkryłam,szocik niesamowite uczucie co? Tyle tego jest ,żę ciężko coś wybrać, ale powiem,że te akcenty niebieskie bardzo mi się podobają-ten kolor jest energetyczny,muszę od początku je przejrzeć.Te panele są w kolorze ostatmiej foty i nie jest ciemno,kolor schodów stolarz dobierze. Aha Pestko torebkę na schodach u Szocika zostawiłaś Kolorystycznie ostatnia fota ta powiększona mi się podoba ,szary,beż łądne,eleganckie połączenie Edytowane 21 Września 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 21.09.2012 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Niebieski jest energetyczny i byc może kiedyś sie pojawi, ale nie na scianie (nie chce dawać nic zobowiązującego). Pojawi się raczej w ... kolorze donic stojących pod schodami czy wazonu na schodach (ze o torebce nie wspomne). A wrazenie niesamowite - dom kolorów nabrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.09.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 (edytowane) Ja tu tylko troszkę mieszam Same będziecie, miłe Baby, ubierać domki wedle upodobań. A torebkę pies przytargał, gałgan jeden:cool: Niechcący trafiłam kolorem podłogi w Twoje panele. Może troszkę jest za żółta, ale chciałam taką jak dąb szczotkowany i postarzany. Stolarz dobierze drewno, jak mówi Basia, na pewno. Nie zamartwiaj się. Za ciemno nie będzie, ściany jasne. Balustrada z takich samych prętów jak te po lewej, a poręcz albo o przekroju kwadratowym, albo okrągłym, dość cienka max 7-8 cm w przekroju. Trepy chciałam min 8-10 cm, ale jak zrobisz 10-12 cm będzie jeszcze lepiej. Trochę się to, jak zaczęłam miąchać perspektywą, rozjechało. Grubości trepów możesz pooglądać w necie, albo na różnych fotkach inspiracyjnych na fm. Wysokość stopnia to 18 cm, więc trep może mieć nawet więcej niż 12 cm. Niebieski i żółty to są najbardziej medialne, reklamowe i w ogóle najlepiej zauważalne w reklamie kolory. kiedyś pracowałam jako szef studia projektującego pocztówki i zrobiliśmy specjalne badania. Szukaliśmy takich kolorów, żeby się ten szajs, który drukowaliśmy najlepiej sprzedawał. No zdecydowanie lepiej wygladały one odwrotnie zakrecone . Pestko a mogłabys mi zrobić jeszcze 2 wersje barierek: te z pionowymi cienkimi tralkami ale takimi tradycyjnymi, niskimi i tymi poziomymi. Głupio mi prosic cie o więcej, ale własnie wymysliłam jak mogłabym ci się odwdzięczyć, zeby nie miec tego paskudnego poczucia ze cie wykorzystuje Praca reczna za prace reczną Mam nadzieje ze się zgodzisz - zerknij za chwile na pw Zrobię może czarne pręty tym razem, bo te były mosiądzowane Coś Ty wykombinowała, lecę , bo umrę z ciekawości Edytowane 23 Września 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 22.09.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 C*U*D*O*W*N*I*E Pesteczko Od liczby wersji miesza mi się w oczach, ale ta wybrana przez Magdę jest najbardziej "ponadczasowa". To wspaniałe uczucie móc widzieć potencjał jaki niosą w sobie przyszłe wnętrza . Kasia tak pięknie je ociepla, "ubiera", kreuje, że ma się poczucie jakby były realne. Madziu teraz będzie Ci prościej to wszystko ogarnąć . Co do mojej miłości betonowej - czyli płytek z Provenzy, to moim zdaniem będą wyglądały pięknie (ale nie jestem obiektywna ). Jedyny problem z tymi docinkami, bo jeśli dobrze zrozumiałam, to będziesz potrzebowała ok. 20 cm docinek. Ja mam podobny problem na kominku, bo z boku ściana ma około 1 m. Więc będę miała docinki 10 cm . Myślę jeszcze czy da się to jakoś obejść, ale na razie nie wpadłam na nic mądrego. Z linka Kasi bardzo podoba mi się ten łupek: http://www.stonart.pl/zdjecia/189.jpg Źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 22.09.2012 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Jeszcze zastanawiam sie nad jedna rzeczą - rzućcie prosze okiem na plan całego parteru. Miejsca na schody nie ma tam strasznie dużo - czy zabiegając schody od strony pokoju nie bedzie zbyt wąskiego wejscia do salonu? Julianko - tu jest chyba ten łupek: http://allegro.pl/plytki-naturalnie-lupane-lupek-kwarcyt-silver-grey-i2602882960.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 22.09.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 szocik - będziesz miała obłędne schody ( długo patrzyłam jak ogłupiała na wizki) Właśnie z tym drewnem na podłodze, kamieniem, cegłą lub betonem na ścianie będzie zaje*&^*&^!!! Pesteczko - no kochana, wiedziałam, żeś zdolniacha, ale że aż TAKA???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 22.09.2012 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 A w przerwie jeszcze jedna umywalkahttp://img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/26/23/91/34/2623913477 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.09.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 (edytowane) Mnie też ten łupek kwarcytowy – Silver grey – podoba się najbardziej. Mają go też w płytkach 30x60. Ten czarny filitowy – River Black – też niezły. Szocik, dolny bieg schodów, jeśli się nie pomyliłam licząc, nie powinien zająć więcej podłogi niż 275 cm. Jest sposób, żeby to skrócić jeszcze nawet do 220cm. szocik - będziesz miała obłędne schody ( długo patrzyłam jak ogłupiała na wizki) Właśnie z tym drewnem na podłodze, kamieniem, cegłą lub betonem na ścianie będzie zaje*&^*&^!!! Pesteczko - no kochana, wiedziałam, żeś zdolniacha, ale że aż TAKA???? Natalia, Edytowane 23 Września 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 22.09.2012 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 No, nasza pesteczka to zdolniacha PS. Wybrałas kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 22.09.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 fiu fiu... co za schody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 23.09.2012 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Rewelacja Pestko! Szocik na Twoim miejscu miałabym problem: jedne schody, a ile różnych...pięknych możliwości Jak dla mnie najmniej fajne są te z drewnem na suficie, trochę przytłaczają wnętrze Ale pozostałe - każde fantastico ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 23.09.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 szocik - czemu jesteś tu, a nie w Galeriach? Poproś joliskę, by Cię przeniosła. Przecież za chwilę będziesz miała realizację tych cudniastych wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 23.09.2012 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Bardzo się ciesze, ze Wam się moje 4-katy podobają (mimo, ze na razie tylko na wizualkach). To wszytko dzięki Wam zaczyna nabierac kształtu i wyrazu. Dziekuje raz jeszcze za wszystkie komentarze, konstruktywną krytyke i dobre rady Sama nie mogę się doczekac moich łazienek, schodów, kuchni... Ciekawość mnie zzera. Jak to wszystko bedzie wygladało w realu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 23.09.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Bedzie pieknie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 23.09.2012 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Witam po "przeprowadzce" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts