Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki kobieto z serduszkiem :)

Musze troszke nabrac tempa bo... za 3 tygodnie... sie zacznie :D

A mi jeszcze tylu rzeczy brakuje, nie mam płytek do lazienki, nie mam płytek do schodowej klatki, nie mam...

ech, łatwiej napisac co mam.

Dzis na przyklad obejrzałam sobie klatke schodową i zaczełam się zastanawiać jak ułożyc płytki - przypomnne - na razie jest faza provenza fango :)

Sciana - patrząc na nia na wprost ma taki kształt

sciana.JPG

I teraz pytanie - jak byscie na tej scianie ułozyły płytki?

Pierwsza wersja jaką zrobiłam jest taka:

sciana1.JPG

ale... nie wiem czy nad drzwiami do dziecięcego pokoju tez chce miec te płytki.

A z drugiej strony - jak je połozyc?

Drugi temat to sposób ułożenia płytek - ponieważ dziura ma 200cm szerokości, chyba mijanka bedzie najlepszym rozwiązaniem (na pewno bedzie najmniej odpadu, a te płytki tanie nie sa, więc same rozumiecie :))

No!

Wiecej nie wymysle na dziś - piszcie, krytykujcie, bądzcie mym natchnieniem :)

szociku... odnośnie płytek i ich wymiarów. Z tego co się orientuje to to, że w sklepie płytka ma dany wymiar nie oznacza ze Ty taką dostaniesz. Ja kilka dni temu musiałam wymieni częśc swoich szarych płytek bo Pani w sklepie źle zobiła zamówienie i przyszły kolory na odwrót. W tym celu musiałam podawac oznaczenia kalibracji z moich płytek po to żeby dosłali płytki w takim samym wymiarze co do milimetra. Pan ze sklepu w którym dziś byłam powiedział, że można wysłac do fabryki zapytanie czy mają płytke w danej kalibracji, ale to wtedy wszystko się przeciąga w czasie.

Wrzucam Wam płytki, które dotarły - na razie po 1 paczce, zeby je można pomierzyć

Wszystkie sa cudne!!!

Moje ukochane to refiny. Dla mnie pięęęękne!!!!

refiny1.JPG

Cerimy - zdjecie troche nie oddaje ich uroku - wyszły bezowo, w rzeczywistości wpadają w szarość.

cerimy1.JPG

saime

saime.JPG

Edytowane przez szocik