Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wnęka na BANK :yes: a co do obrazka wolalabym jakąś tapete /zdjecie z powiekszonym motywem .Madzia a chcesz tam dac obrazek.tapete zeby ozywic łazienke? Bo moze byc problem ten co u mnie ze to co na scianie bedzie odbijalo sie w lustrze i moze byc przesyt:rolleyes: A jakbys zrobiła tam szafke-zawsze cos w niej mozna pochowac :p

Kakusku własnie ze względu na to "odbijanie" powoli zaczynam odchodzić od fototapety i iść w strone obrazka.

Ma tam coś wisieć, własnie zeby ożywić ta łazienke - biel z szarością lubie bardzo, ale pod warunkiem ze czymś jest to ocieplone.

Szafki nie sa mi az tak bardzo potrzebne - bede miec dużą szafkę pod umywalka i zaraz obok mała pralnię. Gdybym nad wc zrobiła szafeczki miałyby one max 18-20cm głebokości - troche mało, a wydatek na szafki spory (tak mi kiedyś julianna napisała, a ona mądra babka jest :))

Drop-Inn dam drzwiczki, a potem one i tak ciągle otwarte będą - ja mam w domu 3 facetów przecież (z zamykaniem deski klozetowej maja problem, a o takich drzwiczkach mieliby pamiętac - nie ma szans :D)

Nie chce znow schodzic na sprawy wc-towe :p ale po ostatniej dyskusji nt jestem coraz blizsza zakupu pisuaru :rolleyes: Ty masz chociaz rosnaca pomoc a ja raczej juz zawsze zostane w pojedynke w nierownej walce ;)

Madzia mysle ze sama juz odpowiedzialas sobie na pytanie ze obrazek bedzie najlepszym wyjsciem-trzeba tylko znalezc odpowiedni ;)

Nad obrazkiem az tak bardzo dzis nie myslałam - bardziej mnie wnęka interesowała bo jutro moim fachowcom daje układ płytek na karteczce :)

I wnęka na nich jest - dzięki za upewnienie mnie, ze nie bedzie to głupio wyglądało :)

Mam do Was kolejne pytanie - tez to rozwiązania w najbliższym czasi (czyli w tym tygodniu)

Co na sciany w kuchni? Farba oczywiście i ??? i co - płytki? szkło? chodzi mi tu o okolice płyty. Jesli chodzi o szkło to jak je ładnie wykończyć?

Dla przypomnienia moja kuchnia:

4.JPG

Tu wersja z malowanym szkłem - wzór raczej przypadkowy niż ulubiony :)

5.JPG

A tu wersja z płytkami - srednio mi sie widzi, ale może Wam się spodoba - dałam te same płytki które sa na podłodze, pocięte na mniejsze kwadraty

3.JPG

2.JPG

4.JPG

Pamietam ze MarJelka przygotowywujac w kuchni podklad pod szklo robila to w ten sposob ze na gore chyba bylo grubiej nakladane gladzi aby powstalo zalamanie i potem po nalozeniu szkla sciana sie ladnie wyrownala.Nie wiem czy wytlumaczylam jasno (pewnie nie:p) wiec zalaczam zdjecia a o szczegoly pytaj Marte :-))dsc0645kh.jpgdsc0546j.jpg