Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja mam szkło. Pod względem estetycznym, praktycznym pierwsza klasa. Przyklejone, nieprzezroczyste.

Ale wizualnie .... hmm... po czasie chyba jednak skłaniałabym się ku kaflom. Np. w szarej łazience mam kafle gresowe imitujące beton - teraz bym je dała w kuchni.

Ja mam szkło. Pod względem estetycznym, praktycznym pierwsza klasa. Przyklejone, nieprzezroczyste.

Ale wizualnie .... hmm... po czasie chyba jednak skłaniałabym się ku kaflom. Np. w szarej łazience mam kafle gresowe imitujące beton - teraz bym je dała w kuchni.

a jeśli można zapytać czemu skłaniala bys sie teraz ku kaflom...sa jakies względy konkretne , praktyczne przemawiajace za tym ??

ja mam lacobel i sobie chwalę :yes: Czyszczenie to woda i ściereczka z microfibry. Zero fug. Jedyne co bym zmieniła to zamontowała tak jak MarJelka czyli tak aby szkło po przyklejeniu było zlicowane ze ścianą,

A tak w ogóle to witam sie bo mnie chyba tu jeszcze nie było :D

Mam nadzieję, że dziś już lepiej. Pomyśl, że niebawem nie będziesz już musiała się z nim użerać (mam nadzieję).

W łazience jestem ZA wnęką jak najbardziej. I faktycznie obrazek zamiast fototapety głównie z tego powodu, że obrazek nadaje łazience takiego bardziej eleganckiego, salonowego wyglądu.

W kuchni stawiam bardziej na szkło niż płytki, a to dlatego, że płytki w tym narożniku i tak wysoko wydają mi się cięęęężkie wizualnie. Ja mam szybę niezlicowaną ze ścianą. Klejoną, lakierowaną, ale zlicowana będzie wyglądała ładniej.

Chcesz ją dać aż do wysokości okien?

Dzieki za rady i przytulanki.

1976pinakolado - witam w swoich progach! Rozgość się prosze!

Co do łazienki to bedzie wnęka, a potem kiedys pojawi się jakis obrazek.

W kuchni myslałam, zeby dac szkło do wysokości okna, bo te dwieścianki sa wąskie - jedna ma 55cm, druga 80. Jesli dam tam szybe do połowy wysokości to jakoś chyba głupio bedzie wyglądac.Myslałam o szybie w kolorze sciany, albo o bezbarwnej - tak zeby była ona jak najmniej wudoczna.

A wy co o tym myslicie?

Ja mam tylko farbę (z czego się bardzo cieszę ),tyle ,że u mnie płyta jest na wyspie ,a to zupełnie inna bajka :yes:Na Twoim miejscu dałabym własnie bezbarwną szybę :yes:.Unikniesz ryzyka ,że nie dopasujesz odcienia farby i szkła :yes:

Jeszcze apropo zlicowania jak u MarJel,świetny pomysł ,ale trzeba to zrobić na etapie gładzi ;)Marta ma powyżej szkła przyklejone płyty k-g.W tak powstały uskok wklejone zostało szkło i wszystko się pięknie zlicowało :yes:

Pozdrawiam :bye:

Meble jeszcze troche - myslę ze za jakies 2 miesiące.

A deweloper.. no coż, jeszcze nie mamy finalnej umowy i dopoki jej miec nie bedziemy to jeszcze troche powojujemy, ale nic to.

Dzielnie walczymy o swoje :)

Jesli chodzi o szybe w kuchni to bedzie mi ja robiła osoba, która bedzie montowała meble, dlatego wazne to jest juz teraz (przy wycenie mebli)