szocik 24.11.2012 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Ufffff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.11.2012 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 W przerwie między lampami - dzis wmaszerowałam do swojej sypialni i ... stwierdziłam ze mam kolejny dylemat. Słupy w sypialni - zdjęcie może nie najlepsze bo właściwie widac wyłacznie jedną ściane, ale łatwiej mi bedzie wytłumaczyc w czym jest rzecz Co z nimi zrobić? Najchętniej bym je zabudowała, ale troche szkoada mi tej przestrzeni między nimi. Mogę je wyszlifowac i pomalować na biało, ale za tym dalej od drzwi robi sie taka brzydka dziura. Na tej scianie będzie stało nasze łóżko (zagłówek bedzie trafiał między te słupy) Macie jakies pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 24.11.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Witam się pierwszy raz u Ciebie szocik Widzę,że prace u Ciebie idą pełną parą a dodatkowow doborowe towarzystwo Jeśli pozwolisz będę zagłądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.11.2012 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Witaj Ślężanko! Miło cie widziec w moich progach. Rozgość się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 24.11.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 (edytowane) Dziękuję za milutkie przyjęcie Szocik a powiedz jakie wymiary mają te słupy (chodzi o szerokość i głębokość w stosunku do ściany)? Ja u siebie mam taki słup w jednej sypialni i był na górnym przedpokoju. W sypialni obudowaliśmy płytą k-g bo też nie wiedzieliśmy co z tym zrobić i potem plułam sobie w twarz bo powstało takie niewiadomo co a poza tym było mnóstwo "dziubania" przy listwach przypodłogowych bo trzeba było ciąć takie ogryzki aby listwa idealnie dolegała. Na przedpokoju na szczęście zabudowaliśmy na prosto Edytowane 24 Listopada 2012 przez Ślężankaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.11.2012 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 (edytowane) słupy maja 16x16, a "dziura" za słupem ma 20cm, więc ni przypiął ni przyłatał poniżej rzut: Edytowane 24 Listopada 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 24.11.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 (edytowane) Też nie mieli gdzie umieścić tych słupów Burza mózgów by się przydała:stirthepot: Pomyślimy A może by tak je wykorzystać: http://images37.fotosik.pl/1873/b5b32e4054f93805med.jpg Edytowane 24 Listopada 2012 przez Ślężankaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.11.2012 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Problem w tym, ze ja nie umiem ładnie zagospodarowac wnęk w karton-gipsie i dlatego staram się ich nie mieć. Na jedną się skusiłam - w łazience - ale tamta nie bedzie ozdobna tylko uzytkowa Ale.... stwierdzilismy z moim malzonkiem zgodnie, ze jak na wneki z halogenami te na Twoim zdjęciu sa bardzo wdzięczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 24.11.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 To taki szybki pomysł Poszukam jeszcze i jak na coś się natknę to wkleję Pozdrawienia dla małżonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.11.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Szocik, szlifuj i olejuj. Zostaw piękne ciepłe naturalne drewno.Pomiędzy nimi możesz zamontować zagłówek łóżka. Wyżej półka. Na poziomie łózka można umieścić szafeczki.Ja to widzę, ale nie mam w tej chwili kiedy narysować. Musiałabyś czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.11.2012 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Pozdrawienia dla małżonka http://forum.muratordom.pl/images/smilies/biggrin-2.gif Zerka mi przez lewe ramie A za pomysł dziękuję kazdy dobry - z doświadczenia wiem ze najfajniejsze pomysły wychodza jak ise kilka różnych wersji połaczy Do tej pory wogóle nie myslałam o sypialniach bo i tak kasy nie bedziemy mieli na początku na jakies powalające wyposażenie , ale dzisiaj sobie zdałam sprawe ze zanim wyszpachlujemy sciany to przydałoby się wiedzieć co zrobic z takimi drobiazgami jak 2 słupy A robienie gładzi to jest jedyna rzecz, ktorej jestem pewna, ze musimy ją zrobic zanim sie tam wprowadzimy! Nie pisze się na szpachlowanie po przeprowadzce. Więc do dzieła koleżanki (takie słupy mam jeszcze 2 - ale z nimi sobie juz poradziłam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.11.2012 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Pesteczko ja cie wykorzystywac nie chce - zwłaszcza ze tak jak napisałam - sypialnie to ostatni z możliwych priorytetów. Nad szlifowaniem i malowaniem sie też zastanawiałam,ale...zagłowek ładnie trafi między belki, szafka od strony drzwi tez ładnie się wpasuje (po drugiej stronie słupa) ale co z tą dziurą 20 cm? Jak tam szafke postawić?A może nie szafkę tylko jakis wazon? Albo lampe? - tak mi teraz do głowy przyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.11.2012 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 (edytowane) Lampy zamontuj na slupach. Takie lampy przegubowe. Slupy podejrzewam, że mają po jakieś 25 cm szerokości. Jeśli zamontuje się na nich szafeczki – takie bez nóżek, jak zawieszone w powietrzu, to będą miały pewnie około 50 cm. Zielony - zagłówek; żółty - łóżko; czerwone – szafeczki Edytowane 25 Listopada 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 25.11.2012 01:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 ... ale dzisiaj sobie zdałam sprawe ze zanim wyszpachlujemy sciany to przydałoby się wiedzieć co zrobic z takimi drobiazgami jak 2 słupy A robienie gładzi to jest jedyna rzecz, ktorej jestem pewna, ze musimy ją zrobic zanim sie tam wprowadzimy! Nie pisze się na szpachlowanie po przeprowadzce. Też tak myślę Pestka Ty to jednak jesteś sprytna bestyjka Ciekawa ta propozycja się wydaje. Uściślając - słupy mają wymiar 16x16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.11.2012 02:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Faktycznie, nie poczytałam opisów, a u mnie wszystkie słupy na poddaszu są grubsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 25.11.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 pestka - wszystkie moje pomysły wyartukołowałaś Słupy mogą być zakonczeniem zagłówka do SUFITU, na nich lampki. Zagłówek może byż pikowany z materiały lub drewniany ale o innym odcieniu, dużo jaśniejszym od słupów.. och, z tych słupów można zrobić cudenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.11.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Szocik, a jak wysoko masz w sypialni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 25.11.2012 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 zaraz Wam wrzuce więcej zdjęc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 25.11.2012 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Na poczatek jeszcze raz klatka schodowa - moze lepsze ujęcie jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 25.11.2012 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 (edytowane) No i sypialnia z innego ujęcia (zamknijcie prosze oczy na ten bałagan) W najnizszym miejscu jest 80 cm, w najwyższym 265 wymiary sypialni (po podłodze) - od okna do drzwi: 330 cm, od garderoby do garderoby: 382 Zaraz spróbuje sobie zwisualizować to co pokazałaś pesteczko - z tymi szafkami na słupach powieszonymi Ciekawe czy dobrze zrozumiałam Edytowane 25 Listopada 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts