szocik 25.11.2012 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Zaczełam wizualizować i ... mam pierwszy ZONK! Łożko które mamy dzis ma 170 cm (i raczej nie chcielibysmy wymieniac go na mniejsze)- wpasowałoby sie niemalże idealnie między słupy, ale... ląduje wtedy o 35-40cm od drzwi do garderoby.Troche ciasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.11.2012 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 My mamy z podobnej przyczyny materac 140 cm IKEA Sułtan jakiś tam na drewnianym stelażu i tylko nogi pod nim. Nie ma ramy wokół. Chcieliśmy mieć mała sypialnię, bo przecież tu się tylko śpi. W niczym to nam nie przeszkadza. A wielkość materaca jest dla nas bardzo dobra, nawet biorąc pod uwagę, że zimą śpią tu jeszcze 2 koty:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 25.11.2012 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Tylko my juz mamy materac,za który zapłacilismy majatek i on ma niespełna rok wiec go nie wymienimy Lozko mozemy wymienić bo to najtańszy możliwy model Materac ma 160 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.11.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Zawsze to 10 cm. Dajcie pod spód stelaż taki, żeby zamknął sie w obrysie materaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola.U 25.11.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Helloł Zobaczyłam fotki klatki schodowej :yes:i uważam ,że te tubki na linkach świetnie by tam wyglądały .W sprawie sypialni we wszystkim zgadzam się z Pestką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.11.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Zajrzyj do Reni. U niej jeszcze ciaśniej, bo łóżko jest miedzy ścianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 25.11.2012 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 A do jakiej Reni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.11.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Reni1980 (Nasz domek), post 4356 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 26.11.2012 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 A moze obudowac jednak te słupy i zrobic cos w tym stylu? nie wiem czy to mi sie podoba - na pewno podobaja mi sie kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.11.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Troszkę zimno, ale czemu nie. Tylko weź pod uwagę, że ławy na okiennej ścianie nie będziesz miała i tego kontrastu zabudowy w poprzek. A to tu dobrze robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 26.11.2012 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 A jezeli bym zostawiła te słupy - one oczywiscie drewniane są... to przydałoby sie jeszcze gdzies to drewno powtórzyc, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 26.11.2012 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Jeszcze 2 inspiracje - na razie bez słupów Fajna lampa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.11.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Szocik, pomukasz „kurtzgalopkiem” Ja właśnie rozpracowuję światło w Twojej schodowej dziurze. Powtórzyć możesz w wielu miejscach, co Ci wpadnie do głowy: masz drewno na podłodze można dać shuttersy na okno zamiast zasłon i firanek szafeczki nocne drzwi z szerokimi framugami rama łóżka nawet sufit można pokryć drewnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 26.11.2012 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Pesteczko - ja galopkiem ale po łepkach Mało czasu, kruca bombo, mało czasu! Troche sie ostatnio rozleniwiłam, a teraz trza urządzic galopkę. Postanowione - przeprowadzka na koniec stycznia - od 17.12 mamy urlop i wtedy musimy zrobic mnóstwo rzeczy. A ja jeszcze tyle rzeczy mam nie dopracowane: - sypialnie - bez detali na razie, ale chociaż swiatło i panele trzeba wybrac - garderoby - układ półek - - drzwi - musze zamówic w tym tygodniu zeby na poczatku stycznia był montaż! - schody - zamawiac bedę po 15.12 - pewnie nie da się ich zamontowac do końca stycznia, ale trudno - najwyżej pomieszkamy miesiąc na jednym poziomie itd itp Widzisz więc - grunt mi sie pali pod nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.11.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Oj pali Ci się nie da się ukryć. Masz huk decyzji na głowie. Panele do sypialni wybieraj pod te słupy drewniane jeśli zechcesz je zachować na widoku.Co zdecydowałaś z podłogami na parterze? Nie pamiętam, czy podobały Ci się takie postarzane, jak wstawiłam na wizualkach schodów.Drzwi do takich podłóg pasują białe, szare, albo drewniane, ale ciemniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 26.11.2012 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Na dole będą panele: Balterio Dab Francuski.http://www.design.proxta.pl/resampled.php?plik=img/produkty/grandeur_dabstaryfrancuski.jpg&width=440&height=700Własnie wróciłam z negocjacji i jestem z siebie dumna jak paw bo udało mi sie znaaaaacznie zbic ich cenę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.11.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Bardzo ładne te francuskie dęby A schody? Idealnie byłoby dobrać coś podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 26.11.2012 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Schody bedziemy dobierac kolorystycznie do podłogi, ale ponieważ jeszcze do końca wiemy jak wyjdziemy cenowo z tym co teraz jest robione to czekamy z ich zamowieniem do 15.12 - wtedy bedę miała zakończoną juz niezbędną wykończeniówkę (czyli to co robi nam obecnie ekipa), bedziemy tez mieli podpisaną umowe na meble (najbliższa środa), zakupione panele (najblizsza sroda) wybrane sprzęty do kuchni (wstepnie juz wybrane) oraz zamowione i zadatkowane niezbędne drzwi. Jak dobrze pojdzie to jest szansa ze na schody nam wystarczy, jak się nie uda to montaż schodów bedzie ok marca-kwietnia, a my jakos bedziemy musieli przetrwac 2 miesiące na jednym poziomie - moze byc cieżko z racji małej ilości szaf, ale... jakby co półki w spiząrni wykorzystamy na przechowywanie ubrań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.11.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 W wątku o schodach pojawiał się ostatnio LasekD. Poszukaj i popatrz. Robi fajne schody i nie jest zabójczo drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 26.11.2012 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Obejrzałam - napisze do niego (chociaz on pisał, ze robi głownie w woj mazowieckim). Zobaczymy co odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts