Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My mamy z podobnej przyczyny materac 140 cm IKEA Sułtan jakiś tam na drewnianym stelażu i tylko nogi pod nim. Nie ma ramy wokół. Chcieliśmy mieć mała sypialnię, bo przecież tu się tylko śpi. W niczym to nam nie przeszkadza. A wielkość materaca jest dla nas bardzo dobra, nawet biorąc pod uwagę, że zimą śpią tu jeszcze 2 koty:yes:

Szocik, pomukasz „kurtzgalopkiem” :lol2: Ja właśnie rozpracowuję światło w Twojej schodowej dziurze.

Powtórzyć możesz w wielu miejscach, co Ci wpadnie do głowy:

1. masz drewno na podłodze
  2. można dać shuttersy na okno zamiast zasłon i firanek
  3. szafeczki nocne
  4. drzwi z szerokimi framugami
  5. rama łóżka
  6. nawet sufit można pokryć drewnem

Pesteczko - ja galopkiem ale po łepkach

Mało czasu, kruca bombo, mało czasu!

Troche sie ostatnio rozleniwiłam, a teraz trza urządzic galopkę.

Postanowione - przeprowadzka na koniec stycznia - od 17.12 mamy urlop i wtedy musimy zrobic mnóstwo rzeczy.

A ja jeszcze tyle rzeczy mam nie dopracowane:

- sypialnie - bez detali na razie, ale chociaż swiatło i panele trzeba wybrac

- garderoby - układ półek -

- drzwi - musze zamówic w tym tygodniu zeby na poczatku stycznia był montaż!

- schody - zamawiac bedę po 15.12 - pewnie nie da się ich zamontowac do końca stycznia, ale trudno - najwyżej pomieszkamy miesiąc na jednym

poziomie

itd itp

Widzisz więc - grunt mi sie pali pod nogami :)

Oj pali Ci się nie da się ukryć. Masz huk decyzji na głowie.

Panele do sypialni wybieraj pod te słupy drewniane jeśli zechcesz je zachować na widoku.

Co zdecydowałaś z podłogami na parterze? Nie pamiętam, czy podobały Ci się takie postarzane, jak wstawiłam na wizualkach schodów.

Drzwi do takich podłóg pasują białe, szare, albo drewniane, ale ciemniejsze.

Schody bedziemy dobierac kolorystycznie do podłogi, ale ponieważ jeszcze do końca wiemy jak wyjdziemy cenowo z tym co teraz jest robione to czekamy z ich zamowieniem do 15.12 - wtedy bedę miała zakończoną juz niezbędną wykończeniówkę (czyli to co robi nam obecnie ekipa), bedziemy tez mieli podpisaną umowe na meble (najbliższa środa), zakupione panele (najblizsza sroda) wybrane sprzęty do kuchni (wstepnie juz wybrane) oraz zamowione i zadatkowane niezbędne drzwi.

Jak dobrze pojdzie to jest szansa ze na schody nam wystarczy, jak się nie uda to montaż schodów bedzie ok marca-kwietnia, a my jakos bedziemy musieli przetrwac 2 miesiące na jednym poziomie - moze byc cieżko z racji małej ilości szaf, ale... jakby co półki w spiząrni wykorzystamy na przechowywanie ubrań :)