Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

Ojej, jak długo mnie tu nie było!!!! Wybacz Madziu z dziećmi w szkole "Jasełka" przygotowuje i nawet swoje własne mieszkanie na półkę odłożyłam!

Drzwi - ładne, proste, białe - takie lubię ! Co do tralek/prętów/linek - mi podoba się toto co przy projekcie wstawiła pesteczka. Jest ani delikatne ani masywne i świetnie współgra ze schodami!

Te słupy w sypialni - ja bym zostawiła, ładnie wygładziła i poolejowała - są super! Zawsze między nimi możesz jakąś półkę/półki zamontować.

Nooo, decyzji teraz u Ciebie co nie miara! No i czekam na fotki ;-)

A kuchnia kiedy będzie? No i co za blat zamówiłaś?

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szociku, trafiłam na takie lampy. Proste tubki z białego szkła powieszone na różnych wysokościach nad dziurą schodową. Jak u Ciebie :rolleyes:

house_11×11_titus_bernhard_architekten_19.jpg

Myślę, że są proste do bólu i da się kupić je w każdym markecie za niewielkie pieniądze, a efekt znakomity.

Te poniżej można kupić np. w sklepie z meblami indyjskimi np. tu http://www.orange-tree.pl/ To mój ulubiony sklepik

house_11×11_titus_bernhard_architekten_14.jpg

Dadzą, jak widać, kapitalny kontrast w nowoczesnym wnętrzu i akcencik koloru.

Ściana przy schodach wyszła super.

Ależ okey jeden kabel. Z niego możesz rozprowadzić pod gipsowym, albo malowanym na kolor sufitu plafonem, tyle kabli ile chcesz :yes:

Mnie chodzi o to co powiesisz na końcu każdego kabla.

Łazienka też zapowiada się ładnie.

Szociku, ta lampa, którą pokazałaś przed chwilą, ma plafon montowany na suficie.

Można to zrobić bardziej dyskretnie używając elementów sztukateryjnych Orac http://www.sklepy24.pl/sklep/clusiv_pl/produkt/panel-scienny-lub-ozdoba-sufitowa-kaseton-sztukateria-orac-decor-kolekcja-orac-luxxus-f32/330 Są różnej wielkości i różnych kształtów. Kwadratowe 60x60 cm można zestawić ze sobą nawet 4 albo 6 i pod nimi rozprowadzić kable. Do daje spore możliwości rozmieszczenia zwisających lamp.

Do ścian i sufitów klei się specjalnym klejem. To są płyty z czegoś co wygląda jak gładki mocno sprasowany styropian. Można używać wewnątrz i na zewnątrz. Można malować na dowolne kolory. Magda 34 w swojej kuchni z tego dała listwy przypodłogowe. To jest lekko elastyczne, więc genialnie dopasowuje się do łagodnych nierówności.

http://www.orac-sklep.pl/Orac-Luxxus-Contemporary/ to galeria sklepu Orac z listwami przysufitowymi. Można zaistalować oswietlenie ledowe.

W ogóle daje masę różnych możliwości.

Szczerze -nie wybrałabym żadnej z nich :no:.Dla mnie priorytetem był system no -frost :yes:,te wyżej wymienione niestety go nie mają ;).Zależało mi również ,na komorze bio-fresh (komora 0 stopni).Ja mam taką lodówkę i jestem bardzo zadowolona :yes:

http://www.hoopla.pl/produkt-teka-tki-325-dd-40693025-15452.html

Szocik :welcome:

Klatka schodowa wyszła fajnie. Łazienka zapowiada się świetnie:yes:

Co do lodówki to zgadzam się z Olą :yes: Dla mnie w lodówce podstawą jest funkcja No Frost, Fresh Zone - 2 "komory zero" (osobną dla mięsa i ryb, osobną dla warzyw i owoców), sys. antybakteryjne.

Kupowaliśmy jakiś czas temu dla rodziców lodówkę siemensa z tymi funkcjami oraz dodatkowymi jak:zewnętrzny panel sterowania z wyświetlaczem, sygnalizacja otwarcia drzwi lodówki, tzw. tryb wakacyjny.