Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Znalazłam takiego Boscha:

BOSCH KIN 86AF30

Lodówka marki Bosch KIN86AF30 w klasie energetycznej A++. Posiada technologię NoFrost, elektroniczną regulację temperatury, cyfrowy wyświetlacz, funkcję super chłodzenie, automatyczne odszranianie, półki z bezpiecznego szkła, alarm wzrostu temperatury, komorę z kontrolą wilgotności HydroFresh oraz bardzo jasne oświetlenie LED. Klasa klimatyczna: SN-ST, poziom hałasu: 39 dB.

Edytowane przez szocik

Szocik to dwie inne chłodziarko-zamrażarki.

Wklejam specyfikację poszczególnych modeli:

BOSCH KIS 86AF30

Chłodziarko-zamrażarka, zamrażarka na dole****,

pojemność 268l (194+74),

W177xS56xG55cm,

klasa efektywności energ. A++,

219 kWh/rok,

elektroniczna regulacja temperatury,

wyświetlacz cyfrowy,

oświetlenie LED,

osobne sterowanie temperatury w chłodziarce i zamrażarce touchControl.

Chłodziarka: 5 szklanych półek w tym 4 o regulowanej wysokości,

1 EasyAccess Shelf,

szuflada na warzywa Hydrofresh,

superchłodzenie.

Zamrażarka: 3 szuflady w zamrażarce w tym 1 duża typu BigBox, supermrożenie, system ostrzegania z funkcją pamięć, zdolność zamrażania 7kg/24h, super cicha 35 dB(A) re1pW, zawiasy płaskie.

BOSCH KIN 86AF30

Chłodziarko-zamrażarka, zamrażarka na dole****,

pojemność 257l (189+68 ),

W177xS56xG55cm,

klasa efektywności energ. A++,

222 kWh/rok,

NoFrost,

elektroniczna regulacja temperatury,

wyświetlacz cyfrowy,

oświetlenie LED,

osobne sterowanie temperatury w chłodziarce i zamrażarce touchControl,

automatyczne odszranianie w chłodziarce i zamrażarce.

Chłodziarka: 5 szklanych półek w tym 4 o regulowanej wysokości,

1 EasyAccess Shelf, szuflada na warzywa Hydrofresh, superchłodzenie. Zamrażarka: 3 szuflady w zamrażarce w tym 1 duża typu BigBox, supermrożenie, automatyka zamrażania, system ostrzegania z funkcją pamięć, zdolność zamrażania 8kg/24h, super cicha 39 dB(A) re1pW, zawiasy płaskie.

Edytowane przez Ślężankaaa

Lodówka Siemensa ,dla mnie również była za droga ;)dlatego zdecydowałam się na Tekę i nie żałuję :no:.Przyjrzyj się jej :yes:.Ma te wszystkie bajery co Siemens (alarm wzrostu temp.,tryb wakacyjny ,funkcję antybakteria,no frost ,komora"0"),a cena znacznie przyjemniejsza :yes:.No jest bardzo cicha ,bynajmniej ja jej nie słyszę :no:

Ja też mam wszystkie pozostałe sprzęty Siemensa :yes:,ale szkoda mi było za lodówkę do zabudowy wywalić ponad 4k :p(bo po tyle były modele z funkcjami ,które chciałam ).Poza tym szukałam oszczędności ,coby móc zakupić kawiarkę :p:lol2:

Teka jest włączona od 2 lipca br :yes: i jak na razie (tfu,tfu ,tfu )nie ma z nią żadnych problemów :no:

Mnie sie ten Bosch z opisu podoba: BOSCH KIN 86AF30 - ma i A++ i nofrost i cene ludzką. Tylko opinii o tej lodówce znaeźć nie moge :(

Tymczasem inny dylemat.

Mikołaj zapytał mnie co chce dostac pod choinke i pomyslałam o baterii kuchennej :)

Tylko sama nie wiem co mi sie podoba.

Moze taka: TEKA ARK 939

http://static3.skapiec.pl/4059929-1-1-0-teka-ark-939-239391200.jpg

[h=1]Teka Vita 915 249150200[/h]

http://www.agdstyle.pl/product/image/14415/vita_915.jpg

http://static2.skapiec.pl/4059931-1-1-0-teka-ark-938-239381200.jpg

Dzięki channelku za opinię - decyzję podjełam, ale nie powiem Wam co wybrałam. Nie wybrałam tej, która mi się najbardziej podobała - wybrałam tą, która wydała mi sie najbardziej praktyczna.

Pokaże Wam - jak zamontujemy :p

Jeszcze tylko 5 dni do podpisania umowy i domek wreszcie będzie nasz :)

Tej pierwszej nie bierz. Mam podobną do IKEowskiej – podwójnie: kran + prysznic zagięty jak w tej z 1szej fotki. Mój wmówił mi, że będzie świetna do mycia owoców i wszelkiego spłukiwania. Wydaliśmy kupę kasy i w ogóle nie używam tego prysznica, bo wszędzie mam wtedy nalane. Poza tym ta konstrukcja jest ciężka i nawet na moim ceramicznym zlewie się od czasu do czasu obluzowuje u podstawy i zaczyna kiwać. Wkurza mnie.

Szocik przynioslam:hug: i jesli moge moje skromne zdanie-ja tez nie jestem fanka tej pierwszej-nie wiem dlaczego nie kojaza mi sie te baterie z kuchnia a ze stacja benzynowa:rolleyes:-przepraszam bez urazy dla posiadaczek;)

Ja mam cos w stylu tej drugiej-kuchnie intensywnie uzytkuje od roku i jestem bardzo zadowolona;)

Co do lodowki ja mam SIEMENSA-musze sprawdzic jaki model-jest bardzo cicha i energooszczedna-na zdjeciu wyglada jak Twoja,ale nie pamietam wszystkich funkcji-zaplacilam 1600zlotych,chcialam zaoszczedzic na lodowce aby mOc kupic cicha zmywarke a te byly drozsze.

Mysle ze te wszystkie dodatkowe funkcje czesto sa przez nas niezauwazone w zyciu codziennym,sa tylko tak zebysmy za nie zaplacili;)

Pozdrawiam

Edytowane przez GUMISIOWA