Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dlaczego jest święto Bożego Narodzenia?

Dlaczego wpatrujemy się w gwiazdę na niebie?

Dlaczego śpiewamy kolędy?

Dlatego, żeby się uczyć miłości do Pana Jezusa.

Dlatego, żeby podawać sobie ręce.

Dlatego, żeby się uśmiechać do siebie.

Dlatego, żeby sobie przebaczać.

ks. Jan Twardowski

Radości i pokoju płynących z tego, że Bóg, narodzony w Betlejem, KOCHA NAS.

A także codziennej odpowiedzi na tę MIŁOŚĆ

w Waszych szczerych i otwartych sercach

w Nowym Roku 2013

życzą, a także dziękują

za okazaną pomoc i wsparcie:

Aleksandra, Paweł, Julia, Mikołaj Gaża - NELKI

:)

Witam Was serdecznie poświątecznie :)

Dziekuje pięknie za wszystkie zyczenia - Wam również zycze wszystkiego co najlepsze -nie tylko z okazji świąt ale i na codzień :)

Wrzucam Wam tez obiecywane fotki.

Na poczatek sciana schodowa - zafugowana, i bez rusztowania :) Pojawił sie tez kolorek na scianach obok, ale niestety na zdjeciu niezbyt dobrze widoczny.

sciana.JPG

Kolejna fotka to moja podłoga - na zdjeciu kuchnia, ale to samo jest w przedpokoju i wiatrołapie. Nie moge już sie doczekac paneli w pozostałej części domu, bo te panele podkreślą charakter moich refinków.

Panowie, ktorzy je układali kleli niemiłosiernie, ale dali rade :) :) :)

pod%25C5%2582oga-kuchnia.JPG

Niestety nie zamowilismy jeszcze schodów. Wrysowałam je sobie w domu na podłodze i ... chyba jest tam zbyt mało miejsca na takie schody jakie wrysowała mi pestka, ale jak bede miała chwilkę to Wam to dokłądnie opisze, bo przyda mi sie Wasze krytyczne oko

No to wracamy do tematu schodów - zakochana jestem w tej wersji schodów zaproponowanych przez pestke

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=137679&d=1348174512

Niestety odległość miedzy pierwszym schodkiem a wejsciem wg osoby, która miałaby te schody robic wychodzi bardzo mała (ok 100 cm) - obawiam się ze moga one wyglądąc przez to bardzo cięzko.

bez%25C2%25A0tytu%25C5%2582u.JPG

Na wizualizacji pestkowej tam jest baaaardzo przestrzennie, w rzeczywistości chyba jednak tak nie jest.

Co o tym myslicie?

Ja zaczynam sie powaznie zastanawiac nad odwróceniem tych schodów - tak zeby zabieg był odwrotny - wydaje mi sie, ze wtedy ten schodek pierwszy nie bedzie tak przeszkadzał. Jesli odwrócilibysmy schody niestety trzeba byłoby (z wielkim bólem serca, bo juz sie przyzwyczaiłam do tych schodów) zmienic balustradę. :( :( :(

Madziu,

Ale pięknie wyszły płytki :yes: Ta przy schodach ma piękną piaskową szarość :D. Muszę się u Ciebie nagapić, bo u mnie się jeszcze naczekam :(. A dlaczego narzekali na refiny? Jakieś kłopoty z wymiarami?

Zgadzam się z Natalką, że metr powinien wystarczyć. Z projektu wynika, że na wprost zejścia nie masz i tak ściany (?). U mnie schodzę wprost na ścianę i nie mam tam raczej więcej niż metr :no:

Musze jeszcze pomysleć - kawałek sciany tam jest - musze sprawdzic dokladnie jaki.

A co do refinów to one maja nie powtarzający sie wzor oraz mase róznych barw. Zeby to jakos wygladało to nie mozna ich było układac jak leci - wzór musiał przynajmniej w minimalnym stopniu w siebie przenikac - inaczej robiło sie łaciato. No i biedny pan Arek układał je przez ... 3 dni :)

Płytki byly dośc równe dzieki czemu fuga jest minimalna (na czym mi bardzo zależalo)

Twoja provenza była za to fajna w układaniu. Kladliśmy je jak panele czyli to co zostało szło do nastepnego rzedu. Dzieki czemu mam tez provenze w ... pralni :D Strasznie mi sie ta sciana podoba - kompletnie nie widac fug, wyglada jakby wzór tak szedł (dawałam fuge manhatan).

Szociku ewelacyjnie wyszla sciana i podloga-piekne szarosci ;-)) wg mnie metr na schody to wcale nie malo a zauwaz jeszcze ze masz tam kawalek sciany ktora tylko na podescie zweza schody a dalej moga one byc szersze o jakies 15-20 cm wiec bedzie podobnie jak na wizce.Sprubuj to pomierzyc i nie odwracaj biegu

aaaa, zapomniałam sie pochwalić - Mikołaj przyniósl mi pod choinke taką baterię :D

http://static2.skapiec.pl/4059931-1-1-0-teka-ark-938-239381200.jpg

A co do schodów to mysle, mysle, mysle...

Po nowym roku bede je zamawiac bo... przeprowadzka na koniec stycznia!

Pewnie warunki beda troche spartańskie, ale jakos bedziemy musieli dać rade

Witaj Madziu :-)

Dawno nie zaglądałam do Ciebie, a tu takie postępy.:o

Musze pochwalić Twoją ścianę z provenzy. Świetnie wygląda.:yes:

Bateria też fajna. Zauważyłam, że dużo wykańczających się inwestorów dostaje właśnie na prezent coś z chromu lub ceramiki:lol2:

Stoły pokazane przez Natalie, to projekty Katarzyny Kraszewskiej. Można je zamówić w firmie Lagerform, z którą Ona współpracuje.