Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

http://img204.imageshack.us/img204/7007/happynewyear201381.jpgUploaded with ImageShack.us

Madziu dużo zdrowia, radości i wszelkiej pomyślności w Nowym 2013 Roku.

Życzymy realizacji marzeń, uśmiechu, słońca, miłości oraz nie gasnącej wiary w siebie.

Dziękuję za kolejny wspólny rok :hug:

Szczęśliwego Nowego Roku!

Aneta, Łukasz, Okruszek i Iskierka

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Madziu :hug:

W Nowym Roku niech spełni się to o czym marzysz dla siebie i tych których kochasz. Niech nowy domek cieszy Was każdego dnia :). Życzę Wam zdrowia, szczęścia i miłości :hug:

http://img507.imageshack.us/img507/3654/happyom.jpg

Szociku, .....Wszystkiego najpiękniejszego w Nowym Roku! Spełnienia marzeń, również tych głęboko ukrytych. Niech zbliżający się Nowy Rok przyniesie same radosne momenty!!!

http://img201.imageshack.us/img201/6121/10485219.jpg

Provenza bardzo ładnie wyszła. Schody takie z Pestkowej wizki moim skormnym zdaniem tez beda ok. Tylko robi sie tak bardzo kolonialnie. Nie wiem czy taki miał być efekt. Chyba ze inne drewno planujesz niz to z wizki.

Jesli to nie lagerfom ktory jest pierunsko drogi to co to za firma? Chetnie sie dowiem. MD tez do tanich nie nalezy :( wszyscy robia tam zamowienia. My chyba tez...jesli kasy wystarczy.

Bateria jest super!

To Kludi?

Wszystkiego naj naj w 2013 i sprawnej przeprowadzki. Wiele szcześcia na Was zapewne w nowym domu czeka!!

Dzieki Beato za opinie. Drewno na schodach bedzie inne, zreszta na podłodze też. Juz w tym tygodniu pojawią sie panele (i jak dobrze pojdzie to drzwi :)) to pokaze w jakim kierunku wszystko idzie.

Co do stołów to przesle ci zaraz maila od Natalii - te 2 pierwsze nie sa tanie, ale ten ostatni cena juz całkiem przystepna.

A bateria to teka - ładna jest, ale na razie w pudełku więc nie wiem co z funkcjonalnościa :)

Mi sie wydaje, ze te 200 cm to jeszcze nie jest źle, gorzej z tym drugim wymiarem.

Teraz mam schody bez spocznika i one wysunięte sa w stronę pokoju na 190 cm

Ile potrzebuja schody ze wspocznikiem?? 90 na spocznik+ 7*30 cm na schodki (=300cm)???

Gdyby je zrobić bez spocznika byłyby krótsze, ale chyba straciłyby swoj urok :(

Sama nie wiem co mam z tym zrobić - Pestko wracaj!!!!!

Znalazłam taką informację:

Maksymalna wysokość stopnia schodów w budynkach jednorodzinnych i mieszkaniach dwupoziomowych nie powinna przekraczać 19 cm. Stopnie powinno się pokonywać jednym krokiem i bez nadmiernego wysiłku, dlatego ich wymiary (szerokość s i wysokość h) muszą być dostosowane do przeciętnej długości kroku ludzkiego, która wynosi 60-65 cm. Do obliczeń stosuje się następującą zależność: 2h + s = 60÷65 cm. Widać stąd, że im większa wysokość stopni, tym mniejsza jest ich szerokość.Szerokość stopnia nie powinna być mniejsza niż 25 cm (dla schodów zabiegowych i wachlarzowych mierzy się ją w odległości 40 cm od poręczy balustrady).

Minimalna szerokość stopnia schodów zewnętrznych, przy wejściu głównym do budynku, wynosi 30 cm. Szerokość użytkową biegu mierzy się między wewnętrznymi krawędziami poręczy, a w przypadku balustrady jednostronnej – między wykończoną powierzchnią ściany i wewnętrzną krawędzią poręczy. W budynkach jednorodzinnych szerokość użytkowa biegów schodowych i spoczników powinna wynosić przynajmniej 80 cm.

Radosnego i szczęśliwego Nowego Roku z marzeniami o które warto walczyć, z radościami którymi warto się dzielić, z przyjaciółmi z którymi warto być i z nadzieją bez której nie da się żyć!

http://2.bp.blogspot.com/-baECGGWXqmU/UBUIwMOoE1I/AAAAAAAACTs/w5O3JIByWBs/s400/Happy+New+Year+Wallpaper+2013.jpg