szocik 01.01.2013 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 [h=5]No dobra - koniec obijania się - do roboty!!!! Schody trza zamawiać, a dylemat mam. Strasznie chciałabym takie ze spocznikiem - bo mi sie zawsze takie marzyły. ALe one zajmuja dużo miejsca (chyba za dużo). Tu macie podglad na ten kąt od strony jadalni- skrzynka narzędziowa to byłby pierwszy schodek gdyby zabieg był od strony pokoju: a tu gdyby zabieg był od strony łazienki: a tu gdyby te schody były bez spocznika: Troche żałuje ze nie zrobiłam jeszcze lepszego zdjęcia - zeby widac było salon - może następnym razem. No i teraz pomagajcie - co wybrać moje drogie, co wybrac????[/h] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 01.01.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Szocik, a jakie masz pomieszczenia po obustronach klatki schodowej? Tzn.jak czesto będziecie przemierzać tę trasę? I czy wiatrolap masz na tyle duży, że 2-3 osoby swobodnie się w nim ubiora, czy trzeba wejść na przestrzeń przed schodami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 01.01.2013 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 po jednej stronie jest czesc dzienna: salon+jadalnia+kuchnia - po drugiej te drzwi co widac to kotłownia+ wc i pokoj(ktorego nie widac). W wiatrołapie raczej da sie ubrac (chociaz mojej 5-cio osobowej rodzinie moze byc ciezko na raz - z drugiej strony raczej długo juz nie bedziemy wychodzic i wracac wszyscy razem - moze rok, maks 2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 01.01.2013 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 jeszcze znalazłam takie cos - taki pol-spocznik http://foto.favore.pl/2009/2/28/13/76952_1235824437691_o.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 01.01.2013 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Ja w ogóle nie rozumiem rozterek, to 1 zdjęcie pokazuję, że będzie OK. Czym się martwisz - że w tym metrze się nie zmieścisz? Że kilka osób na raz nie przejdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 01.01.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 A jakie drzwi będą z wiatrolapu i na którą stronę otwierane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 01.01.2013 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Nooo wlasnie tym sie martwie - nas duzo jest - jak beda się chciały 2 osoby minąć to przy schodach ciasnawo bedzie.Teraz mam przed schodami ok 100cm i wciaz sie w tym miejscu zabijamy o sibie, ale to moze tez kwestia tego ze teraz mamy tam cos na styl przedpokoju i w tym miejscu sie rano ubieramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 01.01.2013 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Moorelko tam drzwi nie bedzie, bedą troszke wczęsniej - zerknij na plan to zrozumiesz o co mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 01.01.2013 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Ja juz sama nie wiem - chyba licze na to, ze powiecie (i tu Natalio dziekuje ci slicznie), ze ten projekt pestki jest stworzony dla mojej klatki schodowej Z drugiej strony wole zeby ktos mi wylał kubeł zimnej wody na głowe dziś niz jak wydam na schody 20 tys. Schody i oswietlenie - moje dwa ulubione wnetrzarskie koniki!!!! Wrrrr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 01.01.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 a nie chcesz wywalić drzwi z wiatrołapu do salonu? wtedy jakby zwiększysz powierzchnie przed schodami;) pestki projekt jest idealny do Ciebie, wiesz o tym dobrze:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 01.01.2013 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Moze jak ise okaze ze tam ciepło....teraz raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 01.01.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Popieram zdanie Natalii. Projekt Pestki jest idealny do Twojego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 01.01.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Szocik, to tak naprawdę od wiatrolapu do schodów będzie jakieś 200 cm, a te 100 jest na komunikację z salonu do łazienki, łeeeee to spokojnie! Bierz projekt pestkowy! Ja mam co prawda inne zupełnie schody, na przeciwko których jest wejście do łazienki, tam jest teraz 125 cm i uważam, że jest bardzo wygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 01.01.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Madziu, zgadzam się z Dziewczynami Pomysł Pestki jest bardzo dobry , więc jeśli Tobie też się podoba, to bierz Ja nieco inaczej na to patrzę, ale mam nadzieję, że to nie będzie wspomniany "kubeł zimnej wody" . W podobnym do Ciebie układzie spocznik byłby dla mnie mniej istotny niż większa przestrzeń w salonie, ale każdy z nas opiera się na własnych preferencjach i to one powinny pomóc podjąć decyzję Zdaję sobie sprawę, że bez spocznika schody będą mniej "reprezentacyjne", a to też ma znaczenie. Półspocznik wygląda ciekawie - dużą da oszczędność miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 01.01.2013 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Szocik ja się zgadzam z Julianką16 Tak jak wcześniej pisałam, pomysł Pestki świetny ale dla mnie zdecydowanie za mała ta odległość. Utowrzy się taki wąski przesmyk Zdjęcia które umieściłaś z tą ustawioną skrzynką w miejscu końca schodka tylko utwierdziło mnie w tym przekonaniu Mam nadzieję jednak, że jeśli się zdecydujesz na to rozwiązanie to będziesz zadowolona 3mam mocno kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 01.01.2013 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Nie wiem czy ten polspocznik daje spora oszczedność - muszę podpytac faceta od schodów. Mnie sie tez wersja ze spocznikiem bardziej podoba - tez mysle ze jest bardziej reprezentacyjna, a to na wejsciu wazne jest. Sleżąnko ty moj "kuble zimnej wody" i głosie zdrowego rozsadku... Niby mi dała do myslenia, ale zaraz potem zawtórowała kolezankom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 01.01.2013 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Zaraz dokonam edycji poprzedniego wpisu Podobają mi się bardzo te schody ale nie wiem czy w perspektywnie dłuższego użytkowania bym się nie wściekała na te przejście Ale mnie nie słuchaj Trzeba dokonać wyboru: piękne czy funkcjonalne Chociaż dziewczyny uważają, że da się to pogodzić i że to wystarczająca ilość miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 01.01.2013 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Kurcze no to jest własnie moj dylemat - podobaja mi się te schody, ale nie wiem czy w perspektywie dłuższego uzytkowania nie wściekne sie na to wąskie przejscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 01.01.2013 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 (edytowane) A masz możliwość ustawić sobie na sucho kilku końcówych schodów np. ze styropianu? Wtedy byś zobaczyła jak to w rzeczywistości wygląda. Ja zawsze jak mam wątpliwości to ustawiam sobie np. ścianki ze styropianu który nam został z ocieplenia budynku Nie mogłam napisać że nie podobają mi się te schody bo bym skłamała Ajjj ten mój zdrowy rozsądek Edytowane 1 Stycznia 2013 przez Ślężankaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 01.01.2013 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 NIestety styropianu u mnie niet - musiałabym specjalnie kupowac, ale może jakies kartony skombinuje i cos poustawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts