Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

[h=5]No dobra - koniec obijania się - do roboty!!!!

Schody trza zamawiać, a dylemat mam. Strasznie chciałabym takie ze spocznikiem - bo mi sie zawsze takie marzyły. ALe one zajmuja dużo miejsca (chyba za dużo). Tu macie podglad na ten kąt od strony jadalni- skrzynka narzędziowa to byłby pierwszy schodek gdyby zabieg był od strony pokoju:

klatka2.JPG

a tu gdyby zabieg był od strony łazienki:

klatka1.JPG

a tu gdyby te schody były bez spocznika:

klatka3.JPG

Troche żałuje ze nie zrobiłam jeszcze lepszego zdjęcia - zeby widac było salon - może następnym razem.

No i teraz pomagajcie - co wybrać moje drogie, co wybrac????[/h]

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

po jednej stronie jest czesc dzienna: salon+jadalnia+kuchnia - po drugiej te drzwi co widac to kotłownia+ wc i pokoj(ktorego nie widac). W wiatrołapie raczej da sie ubrac (chociaz mojej 5-cio osobowej rodzinie moze byc ciezko na raz - z drugiej strony raczej długo juz nie bedziemy wychodzic i wracac wszyscy razem - moze rok, maks 2)

Nooo wlasnie tym sie martwie - nas duzo jest - jak beda się chciały 2 osoby minąć to przy schodach ciasnawo bedzie.

Teraz mam przed schodami ok 100cm i wciaz sie w tym miejscu zabijamy o sibie, ale to moze tez kwestia tego ze teraz mamy tam cos na styl przedpokoju i w tym miejscu sie rano ubieramy

Ja juz sama nie wiem - chyba licze na to, ze powiecie (i tu Natalio dziekuje ci slicznie), ze ten projekt pestki jest stworzony dla mojej klatki schodowej :D

Z drugiej strony wole zeby ktos mi wylał kubeł zimnej wody na głowe dziś niz jak wydam na schody 20 tys.

Schody i oswietlenie - moje dwa ulubione wnetrzarskie koniki!!!! Wrrrr!

Szocik, to tak naprawdę od wiatrolapu do schodów będzie jakieś 200 cm, a te 100 jest na komunikację z salonu do łazienki, łeeeee to spokojnie! Bierz projekt pestkowy! Ja mam co prawda inne zupełnie schody, na przeciwko których jest wejście do łazienki, tam jest teraz 125 cm i uważam, że jest bardzo wygodnie :yes:

Madziu, zgadzam się z Dziewczynami :yes: Pomysł Pestki jest bardzo dobry :yes:, więc jeśli Tobie też się podoba, to bierz :D

Ja nieco inaczej na to patrzę, ale mam nadzieję, że to nie będzie wspomniany "kubeł zimnej wody" ;). W podobnym do Ciebie układzie spocznik byłby dla mnie mniej istotny niż większa przestrzeń w salonie, ale każdy z nas opiera się na własnych preferencjach i to one powinny pomóc podjąć decyzję :yes: Zdaję sobie sprawę, że bez spocznika schody będą mniej "reprezentacyjne", a to też ma znaczenie. Półspocznik wygląda ciekawie - dużą da oszczędność miejsca?

Szocik ja się zgadzam z Julianką16 :yes:

Tak jak wcześniej pisałam, pomysł Pestki świetny ale dla mnie zdecydowanie za mała ta odległość. Utowrzy się taki wąski przesmyk :roll:

Zdjęcia które umieściłaś z tą ustawioną skrzynką w miejscu końca schodka tylko utwierdziło mnie w tym przekonaniu :rolleyes:

Mam nadzieję jednak, że jeśli się zdecydujesz na to rozwiązanie to będziesz zadowolona :D 3mam mocno kciuki :)

Nie wiem czy ten polspocznik daje spora oszczedność - muszę podpytac faceta od schodów. Mnie sie tez wersja ze spocznikiem bardziej podoba - tez mysle ze jest bardziej reprezentacyjna, a to na wejsciu wazne jest.

Sleżąnko ty moj "kuble zimnej wody" i głosie zdrowego rozsadku... :)

Niby mi dała do myslenia, ale zaraz potem zawtórowała kolezankom :D

Zaraz dokonam edycji poprzedniego wpisu ;):lol2:

Podobają mi się bardzo te schody ale nie wiem czy w perspektywnie dłuższego użytkowania bym się nie wściekała na te przejście :confused:

Ale mnie nie słuchaj :p

Trzeba dokonać wyboru: piękne czy funkcjonalne :D Chociaż dziewczyny uważają, że da się to pogodzić i że to wystarczająca ilość miejsca :)

A masz możliwość ustawić sobie na sucho kilku końcówych schodów np. ze styropianu? Wtedy byś zobaczyła jak to w rzeczywistości wygląda.

Ja zawsze jak mam wątpliwości to ustawiam sobie np. ścianki ze styropianu który nam został z ocieplenia budynku ;)

Nie mogłam napisać że nie podobają mi się te schody bo bym skłamała :) Ajjj ten mój zdrowy rozsądek :p

Edytowane przez Ślężankaaa