Ślężankaaa 01.01.2013 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Dokładnie Zrób sobie rzeczywisty wymiar (szerokość) i będziesz miała jakiś pogląd na sprawę A Julianka nie była kubłem zimnej wody? Tylko ja wyszłam na ta złą?:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 01.01.2013 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Biorę to na klatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 01.01.2013 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Kurcze no to jest własnie moj dylemat - podobaja mi się te schody, ale nie wiem czy w perspektywie dłuższego uzytkowania nie wściekne sie na to wąskie przejscie Ja bym się wściekła;). Jak dla mnie jedynym rozwiązaniem u Ciebie jest albo odwrócenie biegu schodów, albo schody zabiegowe, czyli bez spocznika http://images04.olx.pl/ui/19/90/98/1328126992_309698298_1-Zdjecia--konstrukcja-schody-metalowe-zabiegowe-stopnie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 01.01.2013 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Biorę to na klatę Żartowałam Julianko Nie boję się wyrażać swojego odmiennego zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 02.01.2013 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 No mnie sie schody bez spocznika średnio podobają, głównie ze względów na ta ... jak to Julianka nazwałą... reprezentacyjność. Z dwojga złego wybieram odwrócenie zabiegu - zwłaszcza ze to był moj pierwszy pomysł, a dopiero pestka mi w glowie namieszała. A wogóle to namieszała, bałaganu narobiła i ....z niknęła. Pestko wracaj! Ja z tesknoty tu usycham!!!! Jak odwróce bieg to nie bedzie dobrze wygladały te wysokie tralki i trzeba zaczac myslec o innej balustradzie.... Nie lubim :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 02.01.2013 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 zobaczcie - znalazłam jeszcze takie coś: Spocznik podzielony na poł - wg mnie oszczędza sie jeden stopień i spocznik nie musi byc wtedy taki szeroki. Pytanie - czy to bedzie wygodne, bo miejscsa na bank zajmuje mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 03.01.2013 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Mam podłogę!!!! (i dalej nie mam zamowionych schodów ) Na razie brudna piekielnie - w sobote ja umyję więc beda lepsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 03.01.2013 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Szocik śliczna podłoga. Bardzo mi się podoba pomimo tego, iż jest brudna jak piszesz Będę szczera i idę na pierwszy ogień. Kompletnie mi się nie widzi ten mały spocznik Schody z takim spocznikiem sprawiają wrażenie ruchu jednokierunkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.01.2013 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Szociku, już jestem i jutro, bo dziś jestem wykończona, napiszę. Podglądałam cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 05.01.2013 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Witaj Pestko!!!Nawet nie wiesz jak się cieszę, ze jesteś!!! Tobie również zycze wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 05.01.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Podłoga - śliczna mimo iż brudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 05.01.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Madziu przyszłam podziękować za zdjęcia prysznica, a tu nowe na mnie czekają Piękna podłoga! I... stoliczek masz cudny . Gdzie będzie stał docelowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 05.01.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Piękna podłoga!!! A co ze schodami postanowione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 05.01.2013 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Szociku, podłoga świetna:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 05.01.2013 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Cieszę sie, ze Wam się podoba podłoga. Co do schodów to w poniedziałek spotykam sie ze schodziarzem. Moze on cos pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.01.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Szociku, przekroje są zwymiarowane 1mm = 1cm. Stopnie są co 18cm. Grubość stopnia 8 cm, szerokość 28. Są wsunięte na 4 cm jeden pod drugi. Wyszło mi przy okazji, że jeśli chcesz zachować wysokość stopni 18 cm, to trzeba będzie nadłożyć na piętrze w grubości podłogi 5 cm. Oczywiście można obniżyć wysokość stopni. Wersja 1 – standard jak na wizualce z podestem 200 x 100 cm. Wejście do pokoju ma 100 cm. Gdyby pręty balustrady zacząć od 4-go stopnia, nie byłoby źle. Wersja 2 – sztuczka z podziałem podestu na 2, przy czym jedną część obniżamy o 18 cm. W ten sposób w połowie podestu powstaje dodatkowy stopień. Górny podest jest kwadratem 100 x 100 cm. Dolny trzeba poszerzyć o 4 cm, tak by wsunąć go pod górny. Dolny będzie miał 104 x 100 cm. W ten sposób zyskujesz 28 cm i wejście do salonu ma 128 cm. Tu też sugerowałabym pręty balustrady zacząć montować od 3-go stopnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 05.01.2013 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 A ze stoliczka prosze sie nie nabijac panno Julianno Roboczy to sprzet jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 05.01.2013 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Pestko, a myslisz ze ta wersja II tez bedzie dobrze wygladać? 28 cm to sporo - robi sie to kuszace...Rozmawiałam tez ze schodziarzem i wg niego zeby tak długie prety były stabilne (a nie gietkie) musza miec 2 cm. Takie 80 mm sa raczej ozdobą a nie balustrada Poza tym - jezeli zaczne robic prety od 3-4 stopnia to bedzie ich 6-8 sztuk - nie bedzie to głupio wygladało?A moze jednak balustrada niska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.01.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Narysuje Ci te wersję 2 od przodu. Z boku tego podestu nie będzie widać. Schodziarz nie ma racji z prętami. Linki maja 5 mm i są stabilne, co pewnie wynika z naciągu. Tu będziesz miała pręty, albo rurki. Idź do Leroy Merlin i w dziale z karniszami weź taki 2,5 m i spróbuj go powyginać. To są rurki 1,6 cm. Na takim karniszu u siebie kiedyś zawisłam, spadając z drabiny. Poluzowało się zamocowanie w ścianie, ale utrzymał moje 50-parę kilo i nawet o milimetr się nie wypaczył. U Ciebie pręty będą miały długość 2,20 m, no max 2,60 m, gdyby zacząć od pierwszego stopnia. Będzie można się na nich oprzeć całym ciałem i nawet nie drgną. Powinny w bbbcmdsssssssssssss bbbbbbbbbbbbb (to napisał kot Pasqal ) No, więc powinny być umieszczone jak na tych fotkach Prawda, że ładne znalazłam? Jak wymarzone dla Ciebie W Wersji 2 jeśli zacząć od 3 stopnia, będzie 10 prętów Edytowane 5 Stycznia 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 05.01.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 O rany ale cudne schody Pesteczko - świetne A ze stoliczka prosze sie nie nabijac panno Julianno Roboczy to sprzet jest Madziu wiedziałam, że tak pomyślisz z tym stoliczkiem, tylko, że ja... pisałam serio Naprawdę bardzo mi się podoba. Moje preferencje jakoś same mnie czasem zaskakują, ale to wszystko wina FM . Jeśli więc sprzęt roboczy w postaci stoliczka przestanie Ci być niezbędny to wyceń i daj znać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts