Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szociku, Ty się tymi tralkami na razie nie przejmuj. Niech pan schodowy machnie te schody. Wtedy się przymierzysz. Są zresztą 2 możliwości zamocowania prętów do stopni i to trzeba przemyśleć.

Szociku, a czy on zrobi Ci trepy takiej szerokości, żeby po bokach kończyły się równo ze ścianami salonu i przepokoju – patrz rysunek ?

Bo to cały smaczek :rolleyes:

parter-schody_plan.jpg

Jeszcze narysuję Ci te balustrady zewnętrzne i tę środkową, ale to później.

Fotki będą jak juz bedzie co fotografować :) :) :)

Na razie bedzie to raczej szkoła przetrwania ;)

Wprowadzamy sie wyłacznie na jedno piętro bo schody pojawią się dopiero w marcu. Czesc rzeczy jakoś na góre wrzucimy, ale duza część bedzie na dole - ubrania, łóżka itd Bedzie więc niezły rozgardiasz :)

Ale wprowadzić sie musimy, więc jakoś rade damy. Mam nadzieje, ze wielkanoc spedzimy juz w jakiś ludzkich warunkach :)

Szocik, trzymam kciuki za start w nowym domu i szczęśliwe mieszkanie.

U Was też taka piękna biała zima? To jak na powitanie na włościach:wiggle: Mój zawsze mówi, że jak naśnieży, to on się czuje wczasowo.

Wiesz jak u Młynarskiego „Jesteśmy na wczasach, w tych góralskich lasach. W promieniach słonecznych....”

U nas lasy są, ale górek za cholerę, no troszkę w lesie, ale bardziej wyglądają jak parowy.

Madziu :hug:

Dacie radę :yes: Nie będziesz musiała latać na budowę, wszystko będziesz miała pod ręką i na wszystko oko. Wiem, że życie "w remoncie" bywa kłopotliwe, ale radość z nowego domu na pewno Wam to wynagrodzi :wiggle:

Oczywiście ze u nas zima biała i mrożna - a jakby mogło byc inaczej. :)

Posprzątałam dzis górną łazienkę, alez się zrobiło jasno :) I płytki szare uroku nabrało - one maja takie błyszczące drobinki - wreszcie je widać :)

Moj A. pomalował dzis salon, jadalnie i kuchnie. Jutro pomaluje raz jeszcze i ... bede czekac na listwy ktore uroku ścianom nadadza. Ale trzeba bedzie dluuuugo poczekac bo kaska sie na takie pierdoły skończyła :(

Powiedzcie mi proszę czy istnieje taka cudowna farba, zeby nie trzeba było dawać nic nad zlew czy płyte (zadnego szkla, płytek etc)? Istnieje cos takiego? Wydawało mi sie ze gdzies o tym czytałam tu na forum, ale znaleźć nie mogę

Tak Madziu, istnieje :yes:

Na pewno AniaS79 ma taką farbę :yes: Niestety nie zapisałam jaką, ale w jej wątku na pewno znajdziesz. Niedawno pisała też u mnie Ardea o swojej :), I jeszcze AnetaS też taką ma :yes: