Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szociku, może nie kolorystycznie, ale pomysł podwójnych zasłon jest piękny i oryginalny 2012-02-12_inspirationen-paris_slideshow1-big.jpg

Tu natomiast biało, ale powtórzony kolor obicia z leżanki na zaslonie... sam smaczek Screen shot 2012-08-19 at 4.41.00 PM.jpg

A może takie chytre rolety, które można opuszczać i wtedy górą wpada światło, a nikt nie zajrzy duette_literise_office_2.jpg

I moje ukochane shutersy wood_shutters.jpg Ayazpasa-House-02.jpg Świetne do każdego wnętrza

Kasiu, a te 2 zasłony wiszą na 2 szynach chyba co?

Fajny pomysł... moze w sypialni zgapie...

Troche mi te podwójne "radosne" zasłony Agnieszka G. wybiła z głowy. Mam nadzieje ze się nie obrazi, ze tu przytocze jej słowa:

"Zasłony dałabym białe w jakiś delikatny, nierzucający się w oczy wzór, takie będą najbardziej pasowac do szarych scian, w zadnym razie nie dawaj kolorowych, zywych zasłon - za duzo masz okien."

Aga zaproponowała zasłony w tym stylu:

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/henny-rand-zasony-szt__0107076_PE247002_S4.JPG

henny-rand-zasony-szt__0107076_PE247002_S4.JPG

Tak, te podwójne są na 2 karniszach. Ale wcale nie musisz ich robić bajecznie kolorowych. Można np. 2 odcienie szarości, albo białe nieprzejrzyste (jak zaciemniające) na wierzchu, a pod spodem kolor.

Agnieszka ma rację, u Ciebie są same okna !!!!!!!!!!!!!!!

Zrezygnowałabym z zasłon na rzecz roletek, albo białych panelowych zaslon, żeby jak najmniej rzucały się w oczy

Modern-living-room-with-solid-wood-flooring.jpg

Skoro lubisz kolory – kapitalne połączenie granatowego i zielonego. Kiedyś myślałam o takim do swojej sypialni, ale mój J. oprotestował

+++COLOR sypialni.jpg

...i jeszcze śmietankowy biały z granatowym. Piękne rolety na oknach

+fd6120_b18ebf70d6a13d48034510b555d52034.jpg

Pestko o to chodzi ze ja nie wiem czy lubie kolory. Do tej pory miałam pokoje pastelowe. Teraz mnie jakos ochota naszła...

Na sciany bym nie dała jakiegoś wsciekłego koloru, bo by mnie meczył.

Co do zasłon broń Boze sie nie upieram. Jak dam jasne zasłony to dam kolorowy dywanik, poduche, obraz... i kolor wprowadzę.

Skoro więc takie fachury jak pestka, Agnieszka G., julianka, duś... mówia jasne barwy na okna to ja dyskutować nie będę :)

Sorki Gumisiu - jesteśmy w mniejszości - pomysł z wscieklymi barwami w oknach musi zaczekac (na górze mam jeszcze kilka okien wiec tam poszaleje :p)

Pestko o to chodzi ze ja nie wiem czy lubie kolory. Do tej pory miałam pokoje pastelowe. Teraz mnie jakos ochota naszła...

Na sciany bym nie dała jakiegoś wsciekłego koloru, bo by mnie meczył.

Co do zasłon broń Boze sie nie upieram. Jak dam jasne zasłony to dam kolorowy dywanik, poduche, obraz... i kolor wprowadzę.

Skoro więc takie fachury jak pestka, Agnieszka G., julianka, duś... mówia jasne barwy na okna to ja dyskutować nie będę :)

Sorki Gumisiu - jesteśmy w mniejszości - pomysł z wscieklymi barwami w oknach musi zaczekac (na górze mam jeszcze kilka okien wiec tam poszaleje :p)

No nic-jak jestesmy w mniejszosci to nic nie zrobimy;)-dobrze ze ja jaskrawe powiesilam i nikogo nie spytalam:lol2:

JESTEM PEWNA ZE DZIEWCZYNY CHCA DOBRZE;)

A CO DO ZIMNYCH MIESZKAN-MASZ RACJE-BO CO INNEGO NA ZDJECIU-JAK WYGLADA SZPANERSKO-DYZAJNERSKO:lol2: A CO INNEGO MIESZKAC I CZUC SIE DOBRZE;)

A co do zimnego wnetrza to taka wyszła moja łazienka górna (ta szara). Na razie sie tym strasznie nie przejmuje bo jeszcze nie ma mebli, nie ma dodatkow, ale... w dolnej tez jeszcze nie ma mebli a jest bardzo przytulnie :) Ale ja od zawsze wiedziałam ze dolna (ta z płytka drewnopodobna) to bedzie moj ulubiony kącik w domu :)

Madziu, gratuluję szybkiej przeprowadzki ;-) Sama coś wiem o mieszkaniu na remoncie :yes: Ale będziesz już w DOMKU ! Na pewno dacie radę. A pieniądze maja to do siebie że kończą się zdecydowanie za szybko i za długo trzeba na nie czekać ;-)

Zasłonki - fajny pomysł, ja bym chyba dała stonowane (jakieś ciężkie, ale stonowane). Zawsze kolor można wprowadzić poduchą, a jak oczy się zmęczą po prostu ją schować - zasłonki ciężko zdjąć tak od razu :-)

A co do zimnego wnetrza to taka wyszła moja łazienka górna (ta szara). Na razie sie tym strasznie nie przejmuje bo jeszcze nie ma mebli, nie ma dodatkow, ale... w dolnej tez jeszcze nie ma mebli a jest bardzo przytulnie :) Ale ja od zawsze wiedziałam ze dolna (ta z płytka drewnopodobna) to bedzie moj ulubiony kącik w domu :)

No to jak to ulubiony-to SE gazetke tam wezmiesz ,spokojnie usiadziesz i nie zapomnij drzwi na lucznik zamkanc zeby nikt Ci spokoju nie zaklucal:rotfl:

Gumisiu - zadna lipa! piknie jest i amen!

oooo Channelka do mnie zajrzała. Witaj kochana!!!

No niestety kaska szybko sie kończy. Zaczynamy jechac na limitach.

Przez o siedze i mysle czego nam jeszcze brakuje zeby przez te 2-3 miechy przetrwac. I wiecie na co jeszcze wpadłam?

Brakuje mi wieszaka w przedpokoju!!!!

Ogólnie brakuje mi szaf, ale z tym sobie jakos poradzimy (docelowo beda same garderoby). Tymczasem moj małzonek zrobi polki w spizarni i przebidujemy :p

Ale bez wieszaka przy wejsciu sie chyba nie da.

szocik-Ty sie nic nie martw..U mnie po 13 miesiacach mieszkania tez zadna szafa sie nie pojawila:rolleyes:

Mamy garderobe i maz zrobil rurki ale majtasy i skarpetasy nadal w plastikowych pudlach bo regalow brak...

W przedpokoju mam wneka na szafe ,ale poki co stoi tam wieszak-o taki...

http://www.jysk.pl/750/759/3811501/a/catalog -tylko ja kupilam za 60 zlotych:p

I tez tak przekladam,gubie,szukam...I MYSLE SOBIE ZE JUZ NIEDLUGO I COS ZROBIE A POZNIEJ WYPADA COS INNEGO...:rolleyes:

WIEC JAK JA DAJE RADY TO TY TEZ DASZ:lol2: