szocik 24.01.2013 00:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Kasy nanowy wypoczynek to ja nie mam i na razie nic bym nie kupiła - ale mieszkanie w ktorym mieszkamy obecnie - wynajelismy. I w nim tez cos postawic musze.I albo kupie studentom jakąś kanapę-uzywańca + dołoze na tapicera (nie mam pojecia ile moze kosztowac obicie tych mebli) albo im zostawie to co mam bez zadnego obijania na razie, a sama posiedze trochę na podłodze, a potem kupie cos nowego. ... Edytowane 24 Stycznia 2013 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.01.2013 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 To ja bym posiedziała na :wiggle:poduszkach i potem kupiła nową kanapę, żeby bardziej do nowego domu pasowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 24.01.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 To ja bym posiedziała na :wiggle:poduszkach i potem kupiła nową kanapę, żeby bardziej do nowego domu pasowała :yes:to jest chyba najlepszy pomysł, bo jak zabierzesz i odnowisz...to nigdy nie kupisz docelowej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.01.2013 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Wpadłam na jeszcze cos innego - zamowiłam czyszczenie. Zobacze jak ona bedzie wygladała po czyszczeniu. Jak jeszcze znośnie to ja zabierzemy, a nad studentami pomyslimy A jak nie wiele lepiej niż teraz to zostanie. Nie bede jej obszywac bo chyba szkoda na to kasy - nie mam pojecia ile może to kosztowac ale pewnie niezbyt mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.01.2013 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Dobra - kanapowy motyw był nudny, wracamy do domku pod skosem Urabiam męża jak mogę - może cos z tego wyjdzie. A powiedzcie mi prosze - jak byście zrobiły ścianę frontowa w tymże domku 1) pomalowały farba jak reszta pokoju (jeszcze nie wiem jak bedzie pomalowana reszta - może ją do domku dostosuję ) 2) kupiły tapete cegiełkę - czerwoną http://sklep.nina.com.pl/2222-large/tapeta-winylowa-402612-cegieka.jpg 3) a może ... tapetę z biała cegłą: http://2.bp.blogspot.com/-OgScPHrnupQ/UES54bI7-PI/AAAAAAAAGAA/qbWZpzaeYG4/s1600/283515739012189239_z2odfV3g_c.jpg 4) A może tapetę... imitującą deski? http://www.ploneres.pl/Files/Billeder/ploneres_images/products/Andrew_Martin/760x570/tapeta-deski.jpg Pokazane tapety to tylko przykłady. Ja mam swojego faworyta (i cos czuje ze julianka go poprze ), ale nie napisze Wam nic zeby nie sugerowac. No to głosujcie! Aaaa i jeszcze jedno - co z podłogą? Jaki kolor (na moim obecnym etapie to mnie interesuje najbardzie ) Edytowane 24 Stycznia 2013 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 24.01.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 szocik-wpadnij do mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.01.2013 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Ktoś mi kiedyś napisał - masz problem, napisz na forum to sie rozwiąze Kanapa i fotele po praniu wyglądają całkiem przyzwoicie, więc je zabieramy a sąsiadka, która mieszka na przeciwko wymienia kanapę i swoja stara oda mi za jakąś drobną opłatą, więc studenty będa miały na czym siedzieć Nie wiem tylko czy powinnam się z tego cieszyc Bo to znaczy ze małżonek dłuuuugo nie zgodzi sie na wymianę kanapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.01.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 To ją pobrudzisz nieodwracalnie i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.01.2013 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 To ją pobrudzisz nieodwracalnie i już Genialne! Wrzucam Wam ścianke przyszłego domku: Czy juz oczami wyobraźni to widzicie...??? Trzeba obniżyć drzwi, wyciąć okienko... Przed domkiem można zrobic płotek (na tej ścianie z grzejnikiem), w rogu można postawic stoliczek z krzesełkiem... Ech rozmarzyłam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 24.01.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Ktoś mi kiedyś napisał - masz problem, napisz na forum to sie rozwiąze O! Nie znałam tego, ale co prawda, to prawda . To musiała napisać Aantenka - smutno bez Niej . Madziu, podobają mi się oczywiście warianty cegiełkowe oraz drewniany, z tym, że ten ostatni zamieniłabym na prawdziwe drewno, a nie tapetę. Wtedy ściankę można zbudować z desek (np. podbitkowych - w LM są po ok. 30 zł m2) i pomalować na biało . Oczywiście potrzebna byłaby jakaś solidna konstrukcja, ale znając Ciebie poradzisz sobie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.01.2013 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Kochana drewna sama nie zbije - a jak patrzea na mine mojego M. to on nie jest na to zbytnio napalony - stad pomysł z tapetą A o Aantence ostatnio myslałam. Gdzie ona??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.01.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Masz Mamusiu i jak jest w środku http://www.joy2journey.com/2012/01/20/under-the-stairs-playhouse-inside/ http://www.digsdigs.com/cool-kids-room-beds-with-nice-tents-by-life-time/ http://www.bhg.com/decorating/kids-rooms/kids-rooms/kid-friendly-closet-ideas/?sssdmh=dm17.648654&esrc=nwhi012413#page=9 http://www.bhg.com/rooms/kids-rooms/storage/storage-ideas-for-kids-toys/?sssdmh=dm17.648654&esrc=nwhi012413#page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.01.2013 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Super! Dzieki pesteczko. U mnie bedzie troche więcej miejsca niż w tym domku pod schodami, ale tez i klimat narzuca juz istniejące zabawki Majka ma juz swoja kuchnie, a ona zajmie sporo miejsca. Dzis zabrałam tam swoja kolezankę, a majkowa chrzestną - jak puściłysmy wodze wyobraźni to juz prawie wszystko mamy (poza wykonawcą, który tymczasem jest nieugiety. Zobaczymy jak długo? :P ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 26.01.2013 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Dzis pierwsza noc w nowym domu - i ciesze sie i smutno mi. Smutno mi, bo tu gdzie mieszkam teraz to dobrze nam było... i wpsomnien dużo ... i przyjaciele ... I jeszcze snieg tak nostalgicznie pada...I oczy mi sie szklą jak na te puste mury patrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.01.2013 01:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Szocik :hug:Na początku zawsze trudno. Zaraz się przyzwyczaisz do nowego domu i otoczenia. Zobacz jaka prostą do wykonania i świetnie wyglądającą balustradę znalazłam Edytowane 27 Stycznia 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 27.01.2013 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Szocik, szybko się przyzwyczaisz, pewnie że szkoda, tyle wspomnień, ale pamiętaj że tu Cię czeka jeszcze więcej takich chwil, no i wszyscy jesteście razem Barierka super, dużo bardziej mi się podoba niż ta z pierwotnego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 27.01.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Madziu i jak pierwsza noc? Cieszycie się domkiem? Rozumiem Twoje smutki... ja też będę miała ciężko, bo mieszkam w rodzinnym domu, który zbudowali moi rodzice i sporo tu przeżyłam... Ale myślę sobie, że przecież właśnie spełniają się Wasze marzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 27.01.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Madzia gratuluje przeprowadzki Wygon szybko te smutki-macie nowy wlasny domke w ktorym teraz bedziecie gromadzic nowe wspaniale wspomnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 27.01.2013 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Pierwsza nocka za nami Jakos tak na razie nieswojo, obco.. Pewnie jak dzieciaki wróca to dom napełni sie zyciem, na razie jakoś tak... pusto. Czuje sie jak na wakacjach w hotelu, a nie we własnym domu. Wypoczynek nie pasuje kompletnie - ani kształtem ani wielkościa. Plus jest taki ze małżonkowi tez sie nie podoba :D Sniło mi sie jak wybierałam kanapę i kupowałam zaslonki (nota bene przez neta i przyszły inne niż chciałam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 27.01.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Nic się nie martw - to dlatego, że jeszcze jest troszkę do zrobienia. Nie masz poczucia satysfakcji artysty z dokończonego dzieła . Przyjdzie na to czas. Tymczasem oswajaj domek. Sen miałaś tematyczny, więc wszystko w normie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts