Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

Kasy nanowy wypoczynek to ja nie mam i na razie nic bym nie kupiła - ale mieszkanie w ktorym mieszkamy obecnie - wynajelismy. I w nim tez cos postawic musze.

I albo kupie studentom jakąś kanapę-uzywańca + dołoze na tapicera (nie mam pojecia ile moze kosztowac obicie tych mebli) albo im zostawie to co mam bez zadnego obijania na razie, a sama posiedze trochę na podłodze, a potem kupie cos nowego. ...

Edytowane przez szocik

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wpadłam na jeszcze cos innego - zamowiłam czyszczenie. Zobacze jak ona bedzie wygladała po czyszczeniu.

Jak jeszcze znośnie to ja zabierzemy, a nad studentami pomyslimy ;) A jak nie wiele lepiej niż teraz to zostanie.

Nie bede jej obszywac bo chyba szkoda na to kasy - nie mam pojecia ile może to kosztowac ale pewnie niezbyt mało

Dobra - kanapowy motyw był nudny, wracamy do domku pod skosem :)

Urabiam męża jak mogę - może cos z tego wyjdzie.

A powiedzcie mi prosze - jak byście zrobiły ścianę frontowa w tymże domku

1) pomalowały farba jak reszta pokoju (jeszcze nie wiem jak bedzie pomalowana reszta - może ją do domku dostosuję :p )

2) kupiły tapete cegiełkę - czerwoną

http://sklep.nina.com.pl/2222-large/tapeta-winylowa-402612-cegieka.jpg

3) a może ... tapetę z biała cegłą:

http://2.bp.blogspot.com/-OgScPHrnupQ/UES54bI7-PI/AAAAAAAAGAA/qbWZpzaeYG4/s1600/283515739012189239_z2odfV3g_c.jpg

4) A może tapetę... imitującą deski?

http://www.ploneres.pl/Files/Billeder/ploneres_images/products/Andrew_Martin/760x570/tapeta-deski.jpg

Pokazane tapety to tylko przykłady. Ja mam swojego faworyta (i cos czuje ze julianka go poprze :)), ale nie napisze Wam nic zeby nie sugerowac.

No to głosujcie!

Aaaa i jeszcze jedno - co z podłogą? Jaki kolor (na moim obecnym etapie to mnie interesuje najbardzie :p)

Edytowane przez szocik

Ktoś mi kiedyś napisał - masz problem, napisz na forum to sie rozwiąze :D

Kanapa i fotele po praniu wyglądają całkiem przyzwoicie, więc je zabieramy a sąsiadka, która mieszka na przeciwko wymienia kanapę i swoja stara oda mi za jakąś drobną opłatą, więc studenty będa miały na czym siedzieć :wiggle:

Nie wiem tylko czy powinnam się z tego cieszyc :D Bo to znaczy ze małżonek dłuuuugo nie zgodzi sie na wymianę kanapy

To ją pobrudzisz nieodwracalnie :wiggle: i już :wiggle:

Genialne! :D

Wrzucam Wam ścianke przyszłego domku:

DSCF6739.JPG

Czy juz oczami wyobraźni to widzicie...???

Trzeba obniżyć drzwi, wyciąć okienko...

Przed domkiem można zrobic płotek (na tej ścianie z grzejnikiem), w rogu można postawic stoliczek z krzesełkiem...

Ech rozmarzyłam sie :)

Ktoś mi kiedyś napisał - masz problem, napisz na forum to sie rozwiąze :D

O! Nie znałam tego, ale co prawda, to prawda :D.

To musiała napisać Aantenka :D - smutno bez Niej :(.

Madziu, podobają mi się oczywiście warianty cegiełkowe :D oraz drewniany, z tym, że ten ostatni zamieniłabym na prawdziwe drewno, a nie tapetę. Wtedy ściankę można zbudować z desek (np. podbitkowych - w LM są po ok. 30 zł m2) i pomalować na biało :D. Oczywiście potrzebna byłaby jakaś solidna konstrukcja, ale znając Ciebie poradzisz sobie :).

Super! Dzieki pesteczko. U mnie bedzie troche więcej miejsca niż w tym domku pod schodami, ale tez i klimat narzuca juz istniejące zabawki :)

Majka ma juz swoja kuchnie, a ona zajmie sporo miejsca.

Dzis zabrałam tam swoja kolezankę, a majkowa chrzestną - jak puściłysmy wodze wyobraźni to juz prawie wszystko mamy (poza wykonawcą, który tymczasem jest nieugiety. Zobaczymy jak długo? :p :P :p)

Szocik :hug:Na początku zawsze trudno. Zaraz się przyzwyczaisz do nowego domu i otoczenia.

Zobacz jaka prostą do wykonania i świetnie wyglądającą balustradę znalazłam

balustrada_z_plaskownika+biblioteka.jpg

Edytowane przez pestka56

Madziu i jak pierwsza noc?

Cieszycie się domkiem?

Rozumiem Twoje smutki... ja też będę miała ciężko, bo mieszkam w rodzinnym domu, który zbudowali moi rodzice i sporo tu przeżyłam...

Ale myślę sobie, że przecież właśnie spełniają się Wasze marzenia :).

Pierwsza nocka za nami :)

Jakos tak na razie nieswojo, obco..

Pewnie jak dzieciaki wróca to dom napełni sie zyciem, na razie jakoś tak... pusto. Czuje sie jak na wakacjach w hotelu, a nie we własnym domu.

Wypoczynek nie pasuje kompletnie - ani kształtem ani wielkościa. Plus jest taki ze małżonkowi tez sie nie podoba :D :D :D

Sniło mi sie jak wybierałam kanapę i kupowałam zaslonki (nota bene przez neta i przyszły inne niż chciałam :D )

Nic się nie martw - to dlatego, że jeszcze jest troszkę do zrobienia. Nie masz poczucia satysfakcji artysty z dokończonego dzieła :D. Przyjdzie na to czas. Tymczasem oswajaj domek.

Sen miałaś tematyczny, więc wszystko w normie :lol2: