Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

No niestety - sypialnie beda jasne, a reszta domu srednio ciemna. Mam nadzieje ze nie bedzie się to strasznie gryzło.

Mam rogówke, ale jeszcze w paczkach :) Jutro w dzień zrobie jakas fotkę.

Musze odgrzebac linka pestkowego bo jakies poduchy trzeba na nia rzucic. W home&you fajne były.

A wogóle to byłam dzis na szkoleniu w super miejscu. To taka restauracja, ktora ma tez sale szkoleniowe.

Zobaczcie jak wyglada sala...

550141_334975433266750_2111880536_n.jpg

a tak restauracja:

557585_334968006600826_1472329399_n.jpg

A kibelki ... marzenie :)

Normalnie kilka rzeczy do własnego domu zgapie - jak nic :)

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No niestety - sypialnie beda jasne, a reszta domu srednio ciemna. Mam nadzieje ze nie bedzie się to strasznie gryzło.

Mam rogówke, ale jeszcze w paczkach :) Jutro w dzień zrobie jakas fotkę.

Musze odgrzebac linka pestkowego bo jakies poduchy trzeba na nia rzucic. W home&you fajne były.

A wogóle to byłam dzis na szkoleniu w super miejscu. To taka restauracja, ktora ma tez sale szkoleniowe.

Zobaczcie jak wyglada sala...

550141_334975433266750_2111880536_n.jpg

a tak restauracja:

557585_334968006600826_1472329399_n.jpg

A kibelki ... marzenie :)

Normalnie kilka rzeczy do własnego domu zgapie - jak nic :)

Ładnie zestawione kolory – to cała sztuka.

Link to pewnie był dekoria.pl

Gumisia u nich swój piękny zygzakowaty materiał kupiła. Oni mają w stałej ofercie gotowe, ale możesz kupić tkaninę, albo zamówić uszyte z ich tkanin na taki wymiar jak chcesz. Ostatnio mają kapitalne szarości.

Rogówka nam się podoba tylko koloru brakowac mi zaczyna i musze jakiś poduszki jej zapodać.

Zasłonki kupiłam - na razie wersja nisko-budzetowa bo na lepsze mnie nie stac. Za cały komplet dałam 300zł (a mam ich 20 m :))

Szczerze mowiąc zwinięte bardziej mi sie podobały, ale trudno sie mowi.

Miałam je podszywac taśmą, ale jak obliczyłam ze mam jeszcze do tasmy i podszycia dołożyć prawie 200 zł, to ... podszywam ręcznie sama, a upne na zabkach. Gdyby mi sie strasznie podobały to bym inwestowała, ale tak - szkoda mi trochę pieniędzy.

Jutro wielkiego sprzątania ciąg dalszy. Trochę mróż odpuscil to może uda mi sie okna umys po drugiej stronie...

Nie mowcie zem durna i ze przy sniegu sie okien nie myje, wiem... ale ja tak lubię czyste okna miec i juz sie nie moge doczekac :)

Dziewczyny - co myslicie o takim stole?

http://www.damnet.pl/media/com_hikashop/upload/greg_01.jpg

Na ten oryginalny mnie nie stac zupełnie, ale pomyslałam ze pogadam z facetem od schodów. Model skomplikowany strasznie nie jest.

A jakby go zrobic w kolorze schodów i wybarwic identycznie... Myslicie ze by pasowało do mojej chatki?

Super stół. Surowy i szlachetny, a przede wszystkim inny. Krzesełka będziesz musiała jakieś lekkie, delikatne do niego znaleźć. Tylko proszę Cię nie Eamsy.

Ja mam czasem wrażenie zaglądając w wątki, że „wchodzę” do tych samych domów. Kolory – szary, biały i czarny. Właściwie szary, bo czarny i biały to nie kolory (fachowo). Kuchnie są właściwie tylko białe. Łazienki – biały, szary, czarny. Do tego troszkę drewna. Mało która fm-owiczka wyłamuje się z tego i dodaje jakieś elementy kolorowe. Stoły to blat na 4-ech grubych nogach, a do niego jak nie Eamsy to Pantony. Kanapy głównie szare.

SZARO, SZARO :bash: Nie żebym nie lubiła szarego, ale zaczyna mi się przejadać.

Ciekawe, kiedy któraś wizytując inną forumowiczkę, zatrzyma się w progu i stwierdzi, że wróciła do domu :lol2:

Ani eamsy ani pantony - nie mam ich gdzie zobaczyc na zywo, a w ciemno kupowac nie bede.

Tymczasem plastik mi nie leży,chociaż wiele dziewczyn twierdzi ze jest super wygodny.

Jak wpadna Wam w oko krzesła pasujące do tego stołu to wrzucajcie mi do wątku prosze (najlepiej z adresem sklepu). Na razie to raczej odległa przyszłość, ale jak beda w watku to nie zgina i zajrze do nich kieyd trzeba będzie.

Pestko, ja tez czasem mam wrazenia ze te wnętrza podobne do siebie. Zreszta moje tez i szare i drewniane i biała kuchnia :lol2::lol2::lol2:

Ale koloru mi brakuje i go dołozyc musze, bo mi jakoś dziwnie w tym domu jest bez koloru. W poprzednim mieszkaniu miałam kolor na scianie - moze nie intensywny ale jednak był, miałam tez kolorowe zasłonki, poduchy...

Tu na razie szaro i jakos tak jak nie u mnie :)

Zreszta jak posprzatam to wrzuce Wam kilka fotek to same ocenicie.

Szocik, stół rewelacyjny. Skoro podobają Ci się meble w takim stylu to proszę http://www.belbazaar.pl/Jadalnia,8,1.html :yes:

Ile razy jestem w Jankach, to lecę do nich do sklepu ponapawać się i... po jęczeć, bo mnie na nich nie stać:(

Krzesła:

http://www.pagedmeble.pl/ – pasowałoby kilka, ale podoba mi się Wenus (dąb)

http://www.idealmeble.pl/catalog,pl,krzesla,11.html – tu dużo drożej i masę plastików, ale drewno mają.

Dzieki pestko - ciesze się ze Ci sie stół podoba. Mi tez przypadł do gustu.

Zaraz sobie pooglądam krzesełka.

A teraz kilka obiecanych zdjęć:

Moj obecny stól - podoba mi sie bardzo, ale obawiam się, ze codziennego uzytku nie przetrwa.

sofa5.JPG

Rogówka:

sofa2.JPG

I jeszcze kilka róznych ujęć:

sofa1.JPG

sofa4.JPG

Tu widzicie kawałek zasłonki. Jak na nie patrze na tych zdjeciach to chyba je zaraz ściągne - buuuu :( Miałam taśma podszywać, ale chyba sobie daruje. One tak ładnie wyglądały jak były w jednym kawałku, a pojedyncze mi sie nie podobaja wcale. To co widzicie ma 180 cm szerokości - jak je mniej umarszczyłam to jeszcze gorzej wygladały. Swiatło je tak brzydko podswietla. Może powiesze drugą obok, zeby było szerzej albo podwójną warstwe to może bedzie lepiej... Musze pokombinowac, a jak nic mi nie wyjdzie to zdejme i tyle.

Teraz już wiem - przy tej ilości okien powinny byc grubsze zasłony - takie cienkie (przyłożyłam 3 zasłonki stare które miałam w domu) wygladaja ładnie dopiero wieczorem.

sofa3.JPG

Tera rozumiem, czemu pestka do mnie nie wchodzi:lol2:

Ale żeby nie było- dom mam cały w brązie, drewnie, zielony kominek i kolorowy dywan. Tak dla przypomnienia:rotfl:

:lol2::lol2::lol2: Biegnij do siebie, to się zdziwisz :rotfl: