Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

Wiesz co problem polega na tym, ze one sa dla mnie zbyt wysokie i nogami ledwo do podłogi siegam przez to sa niezbyt wygodne.

Poduszki nie wiele tu pomogą, aczkolwiek bedzie bardziej miekko... więc może sie skusze :)

Ale to jest na dzis 155 priorytet, wiec spokojnie.

O stole jedynie pomyslałam, bo ... może udałoby mi sie teraz utargowac dobra cenę na niego u mojego schodziarza ... jest kilka sprzyjających ku temu okoliczności, ale o tym na forum pisac nie bede zeby nie zapeszac :)

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Madziu, rogówka fajnie wygląda i ten obecny zestaw jadalniany też bardzo ok :yes: Pomyśl o czymś na ściany. Wybierz się do jakiegoś secondhandu. Tam czasem można bardzo fajne zasłony znaleźć za niewielkie pieniądze. Kilka lat temu kupiłam turkusowe z cienkiego sztruksu. Kup przy okazji kilka kolorowych swetrów i zrób z nich poszewki na poduszki. Rozweselą kanapę :).

Stół który pokazałaś jest bardzo ładny, ale... czy on jest stabilny? Będzie można bezstresowo zjeść obiad? Wyobraziłam sobie, że siedzę z jednej strony, opieram łokcie i stół leciiii.... On mi na taki kawowy bardziej wygląda. Ale piszę tylko "na oko" bo kompletnie się na tym nie znam :no:

I jeszcze najważniejsze - podłoga w salonie wygląda przepięknie :).

dla mnie też stół z krzesłami wyglądają na porządne meble. Narożnik widzę średnio, jako tymczasowy mebel.

a czemu narożnik widzisz jako tymczasowy mebel???

Ja go wybrałam mimo ze rogówek nie lubię zbytnio. Niestety kanapa 3-ka + 2 fotele - taki miałam zestaw wczesniej - wygladała średnio. Strasznie graciła. Rogówka wydawała sie nam byc tzw "mniejszym złem"

A firanki widziałaś może Vivan z Ikei, tanie i w różnych kolorach, ja mam białehttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/biggrin-2.gif

Zastanawiałam sie nad nimi wczoraj wieczorem, ale na razie nie mam mężowi odwagi powiedzieć, ze te mi się nie podobają. Kilka dni temu cieszyłam sie jak durna jak je kupiłam :)

czyli jak siadasz na krześle, to możesz merdać nóżkami?http://forum.muratordom.pl/images/smilies/jumpy.gif

Noooo :D :D :D

Edytowane przez szocik

Pomyśl o czymś na ściany. Wybierz się do jakiegoś secondhandu. Tam czasem można bardzo fajne zasłony znaleźć za niewielkie pieniądze. Kilka lat temu kupiłam turkusowe z cienkiego sztruksu. Kup przy okazji kilka kolorowych swetrów i zrób z nich poszewki na poduszki.

Tylko ze ja mam na dole kupe okien - potrzebuje 8 zasłon - w secondhandzie to raczej pojedyncze sztuki, albo co najwyzej pary :)

Stół który pokazałaś jest bardzo ładny, ale... czy on jest stabilny? Będzie można bezstresowo zjeść obiad? Wyobraziłam sobie, że siedzę z jednej strony, opieram łokcie i stół leciiii.... On mi na taki kawowy bardziej wygląda. Ale piszę tylko "na oko" bo kompletnie się na tym nie znam :no:

Ja tez się nie znam kompletnie, ale mam nadzieje ze ten co by to robil potrafiłby cos na ten temat powiedziec.

I jeszcze najważniejsze - podłoga w salonie wygląda przepięknie :).

Dziekuje :) Nieskromnie przyznam, ze tez mi sie podoba :)

Edytowane przez szocik

Ty miałaś zamawiać nowy wypoczynek? czy mnie coś myli?

I to jest ten nowy wypoczynek - dokladnie mowiąc rogówka :)

Ja po prostu nie cierpię narożników, wbrew pozorom to są niewygodne meble, wolę po stokroć sofę i pufy lub fotele. Ale ja u Ciebie nie mieszkam:D

Uwierz mi, ze ja tez nie jestem fanka rogówek, ale jak wstawiłam sofkę + 2 fotele to wygladało to tragicznie. Drzwi na taras zastawione fotelem, wejście do częsci salonowej zastawione fotelem...

Fajnie wygladałaby sofka 2-ka + fotel (puf nie lubię), ale... nas jest 5 osób i zdarza sie dośc często ze na tej kanapie siedzimy razem. 2+1 byłoby wiec zdecydowanie za mało. Stad pojawiło sie takie rozwiązanie.

A ja myślałam, że w pozostałych oknach będą rolety rzymskie :). Sądziłam, że tylko do tego balkonowego potrzebujesz zasłon. Nie przejmuj się. To naprawdę drobiazg. Kupisz piękne jak będziesz miała komfort finansowy i już :).

Julianko beda rolety...kiedys... tymczasem to koszt nie na moja kieszeń.

Ale juz sie przestałam przejmowac.

Za tydzień wstawiają mi schody i sypialnie przenoszą sie na góre, więc zasłonki mi juz nie bedą potrzebne. :wiggle: Moga sobie puste okna byc - nawet do maja (W maju mam dziecka komunie - chiałabym zeby chociaz dolna część domu do tego czasu wygladała na prawie skończona ;) )

Julianko beda rolety...kiedys... tymczasem to koszt nie na moja kieszeń.

Ale juz sie przestałam przejmowac.

Za tydzień wstawiają mi schody i sypialnie przenoszą sie na góre, więc zasłonki mi juz nie bedą potrzebne. :wiggle: Moga sobie puste okna byc - nawet do maja (W maju mam dziecka komunie - chiałabym zeby chociaz dolna część domu do tego czasu wygladała na prawie skończona ;) )

Szociku, widzę, że i Ty potrzebujesz skanów z mojego „podręcznika jak ubrac okno”. Obiecałam też Juliannie.