Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szocikowy dom - czyli... stek pytań i watpliwości

Recommended Posts

Szocik, wykorzystam Twój watek, jeśli nie masz nic przeciwko:D

Pesteczko,

bardzo Ci dziekuję za krzesła, fakt, to włoskie jest odlotowe...w naszej okolicy stolarze leniwi są, jak maja kuchnię czy inne zabudowy robic, to owszem i krzyczą kupe kasy, jak krzesło zrobic - to Pani, toż to tyle czasu i dłubania...w abra se pani kup:(

cóż, chyba taka specyfika pipidówek - niewiele konkurecncji...

w kazdym razie serdecznie dzieki:hug:

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Madziu, kuchnia jest śliczna. Czy będziesz dawała szkło nad szafkami? Tę "dziurę" przy zabudowie widać, ale blenda świetnie to zamaskuje, ważne żeby też była lakierowana. Daj znać jak użytkuje się płytę "nerkę", pamiętam naszą dyskusje na forum ;-)

No i czekam na zamontowane "tubki".

Przyszłam tez "po prośbie" - potrzebuję pomocy przy rozmieszczeniu sprzętów w pokoju "dzieci", jak masz chwile to proszę zajrzyj do mnie.

Agnieszko G. - ciesze się ze Ci sie podoba wykonanie. Ja tez jestem bardzo zadowolona. Nad lustro dam listwe, ale na razie kaski brak więc musza sobie kable powisieć. Ekipa, ktora wykonywała łazienke spisała sie genialnie. Dla mnie kazdy detal jest dopracowany - bardzo delikatny, praktycznie niewidoczny spływ, ładnie zamontowana szyba, cienutkie fugi (mimo ze płytki białe nie sa rektyfikowane)....

Na szafki sie nie chlapie - chlapie się za to pod szafki (kat padania wody jest taki). To jednak nie jest zaden problem, bo tam jest spadek i woda sobie ładnie spływa, a kropelki ktore nie spłyną szybko wysychaja dzieki ogrzewaniu podłogowemu.

Amglad - a jak go sobie wykorzystasz ? :)

Channel - plyta na razie sprawuje sie dobrze, ale przyznam ze za duzo nie gotowałam. Zobaczymy po weekendzie - wtedy bede robić zapasy na przyszły tydzien. Blenda jest i wyglada całiem przywoicie - mysle, ze kto nie wie ze to wtopa "kucharza" to pomysli ze tak miało byc.

Przed tubkami bedzie okap, na tubki wiec poczekam jeszcze troszke :)

A co do dziecięcych pokoików...

W jednym juz sa panele, w drugim beda pewnie jutro - maz je kladzie.

Strasznie mi sie podobaja, w pierwszej chwili to zaczełam załowac ze na dole takich nie dałam, ale już mi przesżło.

Fotki paneli - w sobote - przy dziennym swietle :)

Szkocik, mi tez bardzo podoba się kuchnia a w łazience strasznie mi sie podobaja białe płytki. Te szare to takie jak ma Ewa znaczy Julianna tak?

Mozesz mi prosze napisac nazwe tych białych płytek.

Ja wciaz nie jestem na 100% zdecydowana na płytki do łazienek i szukam i szukam...

Zazdroszcze Ci przeprowadzki!!

Szociku piękną masz kuchnie,pięknie rozplanowany podział szafek ślicznie,szpar nie widać, zaczęłam się przyglądać zdjęciom o co ci chodzi i nie znalazłąm ,dopiero później jak wrzuciłaś zbliżenie,Ślicznie.

A gdzie są foty łazienki bo wszyscy chwalą ,a ja na nia nie mogę trafić :(

Madziu kuchnia fantastyczna!!! koniecznie pokaż zblizenie blatu :yes: Dziurkę idać ale blenda załatwi sprawę - Zobaczysz:yes::)

Ja jeszcze słow kilka w sprawie łazienki...to ja marudziłam w kwestii płaskiej umywalki, ja swoja przeklinam, do szału mnie doprowadza....no ale póki co muszę się z nia męczyć. Według mnie te szafki (szuflady) podzielone na 4 wygladaja lepiej i sa praktyczniejsze niz na 2, u siebie planowałam taki podział ale jak przyłożyłam front to jakos tak "muskularnie" wygladał i kazałam podzielić. Co do chemii w łazience - to chyba nie najlepszy pomysł, ja wiem że to łazienka gościnna ale ja bym się bała, że dzieciaki się do niej dobiorą. Ja jestem mega przewrażliwiona na tym punkcie... u mnie wszystko stoi poza zasięgiem małych rączek w najwyzszych szafkach....

Pięknie urządzasz swój domek. Jak oglądam fotki to czuję się trochę jak u siebie. Mój dom też wg projektu archonowego. Domy w anyżku i w bergamotkach są bardzo podobne, przynajmniej na parterze. Przeglądając Twój wątek widzę, że miałyśmy podobne rozterki (brak spiżarni, kierunek schodów, itp). Ja mieszkam już ponad dwa lata a do wykończenia nadal mnóstwo tematów. Ale taką decyzję podjęliśmy świadomie. Lepiej po kawałku i w domku, niż w 3 pokojach w bloku. Choć nie narzekam bo tam dobrze nam było. Za to teraz tworzę ogród i jestem z tego powodu przeszczęśliwa.

U Ciebie Kuchnia piękna, Łazienka delikatna i subtelna - baaaaardzo mi się podoba. Czekam na kolejne fotki. Życzę powodzenia w podejmowaniu decyzji.

TUTAJ Basiu :)

Dziekuje za pomoc :)

No rzeczywiście oaza ta Twoja łązienka,łazienka Zen, tak mi się skojarzyła.A szafki miałas robione na zamówienie?z czego masz blat?

dzieki :) Tak szafki miałam robione na zamowienie, blat to laminat - na droższy kasy brakło, ale... poniewaz pan stolarz powiedział ze musi mi policzyc 4m blatu mimo ze potrzebuje tylko 2 (bo rzekomo tego nikomu nie sprzeda) to poprosiłam grzecznie zeby mi oddał reszte tego co odetnie. Tym sposobem, jakby mi sie rozlazło (np od pary) to co jest na szafce, albo gdybym zechciała umywalkę zmienić bo szlag mnie trafi na ta co mam - to mam drugi zapasowy blat w garazu :D

OOO witaj Aniola - ciesze się ze się odezwałas, az zaraz zerknę na ten projekt.

Ciesze się, ze Ci sie podoba. Powiem ci szczerze, gdyby nie dobre duszki z tego forum to pewnie moj dom wygladałby zdecydowanie inaczej - zwlaszcza łazienki, bo kuchnia jakoś drastycznie sie nie zmieniła od projektu wyjsciowego.

Szocik, co ja będę mówiła :yes::yes::yes: Jak zainstalujesz jeszcze tę rurę okapu w rogu i światło... czapki z głów:D

Pesteczko też się zgadzam jest pięknie. podoba mi sie blat. może to dla mnie jakas tansza wersja zamiast granitu.

szociku możesz zrobić zliżenie okna i tego poaczenia zblatem, bardzo ciekawe. u mnie tez meble niżej okna i trzba by było osobno robic parapet a widze z eu ciebie jakies fiku miku porobione.