Tomasz Antkowiak 29.12.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 (edytowane) Witam serdecznie Pierwsze 2 wpisy machnalem w blogowym dzienniku, stad wklejam tu tresc a tamte kasuje Wiec zaczynajmy... Nasza historia jest dluga i pogmatwana, ma kilka naglych i niespodziewanych zwrotow akcji, czasem mrozacych krew w zylach, czasem wybitnie spontanicznych, czesto zupelnie nie przemyslanych... ale zawsze ze szczesliwym zakonczeniem. Dlugo pi pisac. Ale nie o nas ma byc ten dziennik tylko o budowie, o naszym miejscu na Ziemii, naszym nowym kacie, naszym TK12, naszym nowym domu. Nowym bo starym jest 43 metrowe mieszkanie, ktore wlasnorecznie wykonczylismy od stanu surowego wlasciwie, w ktorym zaczelismy wychowywac naszego 4 letniego juz Smarka, w ktorym bylismy szczesliwi. Podsumowujac wstep: My to G. - moja cierpliwa zona, P. - nasz wspolny osobisty 4,5 letni Smark i ja. Co bedziemy budowac: TK12 pracowni ArchiTeKa - po zmianach. Widoczki ponizej EDIT: D...A zdjecia beda potem bo musze je gdzies wrzucic, ze strony pracowni nie chce chulac wiec wklejam linka do naszego projektu http://www.budujdom.pl/TK12-113.html Z uwagi na ograniczenia rzuty kondygnacji beda w nastepnym poscie. Na koniec tego pierwszego posta dodam ze budowac bedziemy wlasnorecznie. Przynajmniej do SSZ. Zakladam ze na budowie pojawia sie tylko ciesle oraz ekipa od okien. Trzymajcie kciuki. PS. Bede robil bledy, literowki itp itd, nic nie poradze Po napisaniu prawie caly post jest podkreslony przez automatyczna korekte i nie mam weny aby to sprawdzac Edytowane 18 Stycznia 2012 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 29.12.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Super ze uciekles z blogowej wersji, a jakbys jeszcze tak zalozył komentarze, czy mozna Ci bazgrac w dzienniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 29.12.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Super że wreszcie jesteś Będę podglądać i kibicować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 29.12.2011 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 a bazgrajcie do woli, zbyt wielu watkow nie bede tworzyl bo w koncu ktorys zaniedbam jeden moze sie uda pociagnac...jakis czas chociaz jesli nic niespodziewanego sie nie wydarzy to jutro okpoludnia odtrabie wielki sukces i bedziemy mieli z G powod aby swietowac pochwale sie jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 29.12.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 w takim razie trzymam kciuki i ide spac, bo wiadomosc o Macku mnie dobiła kompletnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 30.12.2011 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 (edytowane) Udalo sie. Dwa slowa: MAMY PnB !!!!!!!!! Dzis po 3 dniach od zlozenia wniosku dostalismy PnB. Swierzutkie, cieple jeszcze, z dzisiejsza data I uprzedzajac wszelkie przypuszczenia: nie po znajomosci, nie mam w Urzedzie zadnej rodziny, a tymbardziej nie dalem nikomu lapowki:) Zwykla ludzka zyczliwosc i uczynnosc istnieje Edytowane 7 Maja 2016 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the one 30.12.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 nie mam w Urzedzie zadnej rodziny, a tymbardziej nie dalem nikomu lapowki Zwykla ludzka zyczliwosc i uczynnosc istnieje biora za to (nasze) pieniadze,jeszcze zrypac ze tak dlugo...(krociotko,oczywiscie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 30.12.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Gratuluje pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 30.12.2011 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 W ciagu ostatnich kilku dni pogialem tez sobie strzemionka na stope i powiazalem czesc koszy niestety dzisiejszy wyjazd do Starostawa i kiepsciutka pogoda powstrzymaly od powiazania reszty. Zastanawiam sie czy jak sie uprawomocni PnB nie skolowac koparki do zdjecia humusu Nosi mnie juz teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 30.12.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Gratuluje, teraz zgłoś do Inspektoratu co by sie uprawomocniło i do ław żołnierzu Tomaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 30.12.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Witam się i gratuluję pozwolenia! Mały papierek, a jak cieszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 30.12.2011 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 zeby zglosic do PINB musze miec Dziennik Budowy, a ten skolei osteplowany odbiore za jakies 2 tygodnie. ale bez obaw, nie zmarnuje tego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolaB 01.01.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Witam kolegę co buduje też ładny TK12, mamy już też PnB prawomocne, ze zgłoszeniem w Nadzorze Budowlanym. Czekamy do wiosny i ruszamy. Ciekawe zmiany wprowadziliście..... Nasze są trochę inne, też pokój na dole ale ściana i komin zostają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 01.01.2012 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 czesc! usilowalem wysepic od P. Luizy z ArchiTeKi namiary na osoby ktore kupily TK12 w ostatnim czasie ale mi sie nie udalo, a tu prosze, sami sie zglaszaja Powiedz mi prosze czy Wasz projektant adaptujacy projekt mial jakies problemy/uwagi/watpliwosci? U nas wyszlo kilka "kwiatkow" i chcilabym je sobie skonsultowac jesli mozna. Widze ze jestescie w 3 strefie obciazenia sniegiem, czy konstruktor przewymiarowal Wam krokwie ze 160x80 na grubsze? Czy konstruktor adaptujacy wogole wprowadzil Wam jakies zmiany konstrukcyjne? Jak bedziecie budowac? Z czego? Podeslij moze jakis skan rysunkow po zmianach co ?:> Ciekawy jestem jak cholera. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 02.01.2012 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Kilka zdjec obiecanych i mniej obiecanych zestaw mlodego zbrojarza (wlasnej produkcji gietarka, oraz fabryczna zawiazywarka do drutu - to polecam:) ) efekt 1,5 h gimnatyki przy gietarce (pret fi6 pociela mi za free hurtownia:)) i kilka powiazanych juz koszy, reszcze powiaze w najblizsza sobote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolaB 03.01.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Szybko działasz.....napisałem ci wiadomość na gg...Zmianę krokwi mamy na 180x80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironman 04.01.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Witam, świetny projekt Planujesz rozprowadzenie ciepłego powietrza z kominka ? Dziennik będzie uzupełniały o wydatki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 04.01.2012 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 WiolaB - niestety nic nie dolecialo, jesli mozesz podaj prosze wasze GG to sie odzwe. Ironman - dzieki, wybralismy go z G zupelnie niezaleznie prawie, i mimo ze szukalismy dlugo czegos czego nie trzeby by pod siebie wcale zmieniac to ciagle wracalismy do tego wlasnie:) Cieple powietrze chcial bym rozprowadzic, ale z uwagi na zmiene miejsca kominka bedzie to trudne i nie wiem czy sobie nie odpuszcze, bede myslal jak bede blizej tego etapu. Byc moze zrobie rozprowadzenie do 2 tylnych sypialni na poddaszu, co do reszty to nie wiem jeszcze. Generalnie koszty notuje tutaj: KOSZTY ale bede co jakis czas wklejal, na dzien dzisiejszy mamy tyle: -Geodeta: 450 zł -Architekt, spotkanie i porada w sprawie zmian projektu 100 zł -Aquanet - warunki techniczne przyłączenia 131,76 zł -Zakup projektu gotowego TK12 z pracowni ArchiTeKa 1850 zł -Thuja Brabant - 24sztuki, pod plot od strony sasiada 239 zł -Wypis i wyrys z MPZP 90 zł -Dalmierz laserowy Bosch PLR25 (zakup uszkodzonego, naprawa samodzielnie) 63 zł -Zestaw poziomicy laserowej z niwelatorem i statywem 140 zł -Adaptacja projektu ze zmianami 2500 zł -Opłata skarbowa za nadanie numeru porzadkowego nieruchomosci 17 zł -Dziennik Budowy i Tablica Informacyjna 49,95 zł -Lata murarska z poziomica 2,5 metra + sznurek murarski 100m (zolty) + sznurek murarski 50m (pomaranczowy) 146,89 zł Wypozyczenie przyczepy do dluzycy (do przywiezia pretow) 70 zł Pret zbrojeniowy zebrowany fi12 (220mb) i gladki fi6, (72mb) 310 zł Drut wiazalkowy z oczkiem L=10cm, 4 paczki po 1,5kg (ok 6000 drucikow w sumie) 50 zł Pret zbrojeniowy gladki fi 6 na strzemiona, 16x6mb (pociete za free na 96 odcinkow o dlugosci 1mb) waga 23kg cena 4,17PLN brutto/kg 95,91 zł Lacznie do dzis: 6304,27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolaB 04.01.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Witaj a po co już nadawałeś nr nieruchomości?, wymagane to jest tak wcześnie.Zapisz nr gg 28163686 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 04.01.2012 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) Nie, dopiero przed zamieszkaniem, ale zrobilismy to troche na fali a troche aby nie zapomniec i jeszcze troche aby miec juz komplet z tutejszego UM EDIT: zagaduje do was i cicho sza... Edytowane 4 Stycznia 2012 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts