Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

bardzo Wam dziękuję za miłe słowa, cieszę się, jak komuś podoba się to, co tak bardzo lubię robić:) cierpliwość trzeba mieć...to prawda, ale jak Antoś już zauważył...po kilkunastu latach wspólnego życia mogłam się tego nauczyć...;) wczoraj już nie dałam rady, ale dzisiaj coś jeszcze wkleję:)

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mam tego już całkiem sporo, ale na razie chyba wystarczy tych zdjęć ;) nie będę Was nimi zarzucała;) odpowiadając: 3 zdjęcie to rzeczywiście pistacje i owoce róży, zarówno te malutkie, jak i większe. Jajeczka natomiast są ze sklepu;) takie malutkie, styropianowe. mam jeszcze jeden podobny wianuszek w zapasie, a wygląda on tak:

wianek-jajeczka-kwiatki1.JPG

:) pozdrawiam świątecznie!

czesc wiolaB, u nas wyszlo 10 m3, zamowilem 11 dla bezpieczesntwa ale zostal ten metr jednak :) nie zmarnowalo sie, wylalismy szlichte pod basen ogrodowy :D

dzis przywiozlem natomiast cement a jutro przywioze piasek i w czwartek rano zaczynamy ukladac bloczki. nawiasem mowiac 4 palety juz sobie poroznosilem po naroznikach aby potem nie tracic czasu.

jakie macie lawy po adaptacji ze wyszlo wam az 15 metrow ?

Ławy mamy szersze bo 60x40 mamy glinę pod spodem i murarz z kierbudem zdecydowali poszerzyć. Wyszło 14,5 zamówione 15 troszkę zostało na słupki w ogrodzeniu. Bloczki w poniedziałek zaczynam.

Liczyłeś koszty materiałów na stan 0 i surowy zamknięty? Jak Ci wychodzi?

Edytowane przez WiolaB

niczego nie licze na zapas, jak na razie idziemy na zywiol :) generalnie staram sie miec wyceny najbardziej kosztotworczych elementow (strop, okna, beton itp) ale nie licze ile to bedzie w sumie bo zanim przyjdzie czas aby kupowac to ceny moga sie drastycznie zmienic.

licze natomiast dokadnie to c jak dotad wydalismy i skrupulatnie notuje :) tyle ze chyba bardziej ad acta niz po to aby jakies madre wnioski wyciagac...

nasze lawy

DSC00307.jpg

MURUJEMY

ponad 100 bloczkow udalo sie dzis postawic w 2,5 naroznika... mysle ze jutro uda sie skonczyc narozniki i potem pojedziemy sciany

dzis mielismy chwile przerwy z uwagi na przedszkolne wystepy naszego Lobuza... ale jutro pojedziemy juz bez wiekszych przestojow wiem moze uda sie skonczyc, w sumie mamy dookola 6 naroznikow "zewnetrznych" oraz 2 "wewnetrzne" przy czym te "zewnetrzne" na wykuszu w salonie bedziemy pewnie murowac razem z "wewnetrznymi"... tak mysle

nie jest latwo, ale nie jest tez jakos dramatycznie:)

wku...a mnie najbardziej ciecie tych cholernych bloczkow... nacinam gnoja dookola szlifierka, napier...m mlotkiem a on i tak peka jak mu sie zachce.. sa tak koszmarnie twarde ze slow mi brak... chyba skoluje sobie wieksza szlifierke...

generalnie dzis poszlo niezle, powoli dom zaczyna nabierac formy, tylko niestety skonczyl sie piach, jutro z samiutkiego rana lece znow po porcje do zwirowni.

moze jutro beda jakies foty, moze zona inwestorka cos strzeli -ja nie mam czasu :D mam tylko tydzien urlopu i CHCE TEN FUNDAMENT WYMUROWAC w tym czasie...

piwo wypite, czas natrzec obolale miesnie i chwle pospac :D