Gosia_A 21.05.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 tajemnica rodzinna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 21.05.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 byl kierownik, poogladal i klepnal stan 0 dziennik uzupelnil, transze zainkasowal, porad i wskazowek udzielil i pojechal mysle ze zadowolony... my napewno na budowie tymczasem poswtaly wszytskie narozniki (pierwsza warstwa)... naklalem sie i nawyzywalem jak jeszcze przy zadnej robocie na tej budowie... ale nie, nie na bloczki... bloczki sa ok... przyoszczedzilem na piasku zostalo nam jakies 2-3 tony piachu po zasypywaniu fundamentu... wiec stwiedzilem ze go uzyje...i uzywam, wybieram kamienie, klne na czym swiat stoi i uzywam... nie mam sita (zawsze kupowalem siany piasek) wiec nie przesieje... cholera mnie bierze ale sie przemecze tymczasem dostalismy kilka wycen stolarki okiennej...moze to troche wczesnie ale co tam... i teraz prosba o opinie jesli ktos sie zna bardziej niz my. wycena 1: profil OVLO 6 komorowy, 80mm, szyba 1,0, okucia SIEGENIA - 10925 + 2120 montaz + 31% doplaty za kolor na zewnatrz wycena 2: profil ALUPLAST ID 7000 6 komorowy, 80mm, szyba 1,0, okucia ROTO - 13167 + 2120 montaz + 31% doplata za kolor na zewnatrz wycena 3: profil AVANGARDE 7000 5 komorowy, szyba 1,0, okucia ROTO - 9590 + 2120 montaz + 31% doplata za kolor na zewnatrz wycena 4: profil AVANGARDE 7000 5 komorowy, szyba 0,7, okucia ROTO - 12780 + 2120 montaz + 31% doplata za kolor na zewnatrz wycena 5: profil OVLO 6 komorowy, szyba 0,7, okucia SIEGENIA - 14535 + 2120 montaz + 31% doplata za kolor na zewnatrz wycena 6: profil VEKA Perfectline 5 komorowy 70mm, szyba 1,0, okucia ROTO, ciepla ramka - 10145 + 1280 montaz + 10% doplata za kolor na zewnatrz + 5% doplata za zaokraglone profile ktos cos madrego podpowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolaB 22.05.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Sprawdź jeszcze Vetrex i Avante mają fajne okna, ja jestem zdecydowany na Avante profil idea, dość dobre okucia mają, a cena ok 14000-15000 z kolorem i montażem ale to duże okno robimy jako witryna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 22.05.2012 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 witryna tzn? my wszedzie wyceniamy je jako przesowne 2 skrzydlowe - wszytskie powyzsze ceny taka opcje wlasnie obejmuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Winiooo 22.05.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Gratuluję stanu "0" ! Niewinnie to wygląda ale ile roboty żeby to osiągnąć. Ja już postanowiłem, że jak będę na Twoim etapie to normalnie flaszkę otworzę Pozdrawiam i życzę sukcesów na placu budowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 23.05.2012 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 mialem to samo postanowienie... dotrzymalem go BTW. polecam pyszna cytrynowke jakbys mial ochote:) 2 dni "dojrzewa" a potem gotowa spokojnie mozna rozlewac w szklanki i pic z samym lodem pomimo ponad 40% sluze przepisem w razie zainteresowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Winiooo 23.05.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 W takim razie poproszę na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 23.05.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 O ile to ta cytrynówka o której myślę, to fakt jest super.. ale kopa ma:) wręcz bym powiedziała, że rzuca po ścianach ehh te studia:) Jeśli chodzi o okna my mamy z oknoplastu Thermic 90 i współczynnik dla całego okna 0,9 więc przyzwoicie (naklejki na oknach VEKA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 23.05.2012 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 etam na priva... toz tu sami dorosli trzy odmiany, wersje A oraz C polecam goraco, wersja B dla mnie na koncu, ale jak sie pokoncza A i C to tez sie wypije A. -1l spirytusu + 1l wody + 6 cytryn (pokrojonych) do sloja -2szklanki cukru + 1szklanka wody zagotowac i potem do sloja -na 2 dni zostawic, wycisnac cytryny, przecedzic przez gaze, rozlac, spozywac B. analogicznie ale: -6 cytryn wymienic na 3 rozowe grejpfruty -2 szklanki cukru wymienic na 3 szklanki cukru -dodac lyzke stolowa syropu malinowego (tylko dla koloru) C. analogicznie jak A ale: -2 szklanki cukru wymienic na 1 szklanke cunkru i 1,5 szklanki miodu (najlepie jakis rzepak albo gryka bo maja zdecydowany smak) Podawac z odrobina lodu w szklankach. Wersje B podawac z odrobina lodu i odrobina toniku. Mozna pic nawet nie schlodzone tez jest pyszne. UWAGA: przy butelkowaniu koniecznie sprawdzic czy jest ok (moze byc za kwasne jesli cytryny beda duze itp). Duzo probowac, najlepije duza lyzka, a jeszcze lepiej z kieliszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolaB 23.05.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Witryna tzn okno stałe nieotwietarane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 23.05.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 witamPrzyjemnie popatrzeć na stan, jaki u nas jest celem tego roku. U nas też mąż zabrał się za robotę własnymi rękami. Od dłuższego czasu kopie pod fundamenty. Jak zobaczyłam, jak szybko Wam to poszło, to zastanawiałam się dlaczego? Ale już znalazłam odpowiedź. Wasze wykopy były o wiele płytsze. U nas kopie na głębokość 120, a w niektórych miejscach nawet 150 wyszło. Piękny macie stan 0. Będę zaglądać i kibicować w dalszych pracach.Wyrazy uznania dla talentu artystycznego żonki Gosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 24.05.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 No proszę coś na gorące dni...Już sobie notuję przepisy...A w dodaktu mam tegoroczny świerzy miodzik rzepakowy, także nie będzie się marnowało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 24.05.2012 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 notuj notuj mi osobiscie najbardziej odpowiada czysta cytrynowka, najgorzej jak sie czlowiek rozsmakuje... sypiesz lodu do szklanki, zalewasz do pelna i nawet sie nie obejrzysz jak wypite, potem druga i kurde po trzecia ciezko juz wstac a jedyny kac po tym to ten moralny... ze sie wodke na szklanki pilo wieczorem wkleje fotke jaki piekny naturalny kolorek wychodzi aha, wazne! najlepiej aby butelkowanie sobie zaplanowac na wieczor w przededniu dnia wolnego od pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 24.05.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 te cytryny maja byc pokrojone w plasterki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotri 24.05.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Witam, Zaglądam tutaj czasami więc i ja gratuluje stanu 0 i pozdrawiam wielkopolanina Co do okien to nie napisałeś z jakiej firmy masz wycenę, a wygląda na to że to wycena z tylko jednego salonu. Polecam wycenę z kilku salonów(różnych producentów), nawet cena okien od tego samego producenta ale od innego dytrybutora może się znacznie różnić. Polecam wątek szukam dobrych okien spoooooro czytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 24.05.2012 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 te cytryny maja byc pokrojone w plasterki? pokrojone na cwiartki, jak potniesz na plasterki to bedziesz to potem wyciskac cala noc Zaglądam tutaj czasami więc i ja gratuluje stanu 0 i pozdrawiam wielkopolanina Co do okien to nie napisałeś z jakiej firmy masz wycenę, a wygląda na to że to wycena z tylko jednego salonu. Polecam wycenę z kilku salonów(różnych producentów), nawet cena okien od tego samego producenta ale od innego dytrybutora może się znacznie różnić. Polecam wątek szukam dobrych okien spoooooro czytania. wyceny sa jak na razie z 2 niezaleznych zrodel... aby bylo smiesznej ta gdzie montaz jest tanszy jest z miejscowosci 70 km od Poznania (cena obejmuje dostawe i montaz), ta drozsza oferta mozntazu jest od firmy "z za plotu"... jakies 5-6 km od nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotri 24.05.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 wyceny sa jak na razie z 2 niezaleznych zrodel... aby bylo smiesznej ta gdzie montaz jest tanszy jest z miejscowosci 70 km od Poznania (cena obejmuje dostawe i montaz), ta drozsza oferta mozntazu jest od firmy "z za plotu"... jakies 5-6 km od nas... Odległością dostawcy/salonu bym się nie przejmował. Generalnie na topie są okna z szybami od 0,7 w dół. Przerabiałem to całkiem niedawno i przyznam że wybór spędzał mi sen z powiek, ale już po bólu i właśnie czekam za dostawą Czy dobrze wybrałem się okaże. A o profilu OVLO to za bardzo nie słyszałem, czy to z pewnej firmy na D? Pozostaje jeszcze pytanie czego oczekujesz od okien? Tanie, dobre, tanie i dobre(podobno niemożliwe), energooszczędne itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 24.05.2012 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 (edytowane) OVLO = Dobroplast nie chcemy kupic najtanszych okie, ale nie chcemy tez cholera wie jak doskonalych... potrzebujemy czegos po srodku. generalnie zalety, wady, konstrukcje szyb znam od podszewki... nie wiele za to wiem o ramach, profilach okuciach... podsumowujac, bedziemy chcieli kupic okna w miare mozliwosci nie drogie (celowo nie uzywam slowa tanie, bo na takich nam nie zalezy), takie ktorych zakupu nie bedziemy zalowac. w jednostronnym kolorze (w srodku biale), w miare mozliwosci jak najbardziej energooszczedne (ale wiem ze tu koszty rosna, wiec tylko w zgodzie ze zdrowym rozsadkiem energooszczedne)... o, i tyle Edytowane 24 Maja 2012 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotri 24.05.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 W moim kręgu zainteresowań był Adams, Ms, Vetrex, Konspo, hekaplast, oknoplast, variant - kolejność przypadkowa. Profil jak profil - podobno problem w tym kto z niego produkuje, czy nie oszczędzi na stali i czy dobrze zamontują. Okucia roto, winkhaus, siegena itd raczej chyba złe nie są.... ale diabeł tkwi w szczegółach wyposażenia. Jedni daja 2 zaczepy, inni 4. Jedni ciepła ramke stalową w szybie inni plastikowego swispoora, a inni wcale. Ciepła ramka dobra rzecz Oj wybór nie jest prosty i cieszę się że już za mną A swoją drogą przyjdzie mi chyba samemu postawić działówki na poddaszu, więc czekam z niecierpliwością, może coś podejrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 24.05.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Witam z pkp na początku chciałam usprawiedliwić swojego szanownego małżonka i przeprosić za błędy ortograficzne, które notorycznie robi, ale...mimo usilnych prób naprawy tej 'przypadłości'...On już tak ma i pewnie tak już pozostanie na zawsze, chociaż wygląda to dość dziwnie.. faktycznie zastanawiamy się już nad oknami, chociaż to pewnie temat raczej przyszłoroczny, ale potem może nie być czasu na myślenie o tym. Pomijając parametry techniczne okien bardzo podobają mi się okna jasne-np. naturalny dąb, co o takich myślicie?widzieliście gdzieś u kogoś "na żywo"? cytrynówka naprawdę pyszna... max-maniacy...dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts