Gosia_A 27.06.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 (edytowane) no to u nas wychodzi około 102 blondi 180cm siwek 190cm łobuziak pewnie będzie nie niższy od taty swojego;) Edytowane 27 Czerwca 2012 przez Gosia_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 27.06.2012 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 siwy, niedowidzacy, kulawy jak mi cos w kolanie strzeli... ale... ale... ale.. ale znowu buduje HA! wprawdzie dzis tak na rozpedzenie raptem 1/4 palety bloczkow ale do przodu. ogarne sie troche, sluzbowe sprawy szybko zamkne i beda jakies foty. PS. mnie prosze nie brac pod uwage w kuchennych wyliczeniach po pierwsze primo dlatego ze zmywarka jest warunkiem koniecznym kuchni w ktorej moge egzystowac po drugie primo dlatego ze i tak chce miec kawalek blatu na wysokosci barowej (w mieszkaniu mielismy chyba 130cm) wiec w razie biedy sobie pomidora tam moge pokroic osobiscie podoba mi sie propozycja kocurowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 27.06.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 chciałam zwrócić uwagę na zapis "SOBIE pomidora tam mogę pokroić"...no i już wszystko jasne...;P kolecję inwestorka robi "nam", a inwestor "sobie"...i gdzie tutaj sprawiedliwość? to nic, że żonę bedą plecy bolały, przecież praca w kuchni to sama przyjemność... pomysł z blatem zamiast parapetów całkiem niezły, na pewno oryginalny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 27.06.2012 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 zdjecia zdjecia wlazlem na sciane frontowa (8 warstw bloczkow:)) i zrobilem, od lewej strony domu na ostatnim zdjeciu widoczne nasze super specjalne narzedzie do wybierania wody jak nam do chalupy napada... szufla do sniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 28.06.2012 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 My tez nie jestesmy najnizsi i o jedna cegle mogly by byc okna wyzej. Blat wychodzi mi na 87cm na gotowo i jak dla mnie za nisko, a tez bede miala blat razem z parapetem. Jak jeszcze mozesz podniesc to sobie dobrze policz, czy nie warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 28.06.2012 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Witam! Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie tylko u nas 3 dniowy przestój i stanęliśmy na 7 warstwie Aż dziwne,że tak późno na twój dziennik trafiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 28.06.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 A dwa, to szafki kuchenne bezwzględnie polecam na wys. 90 cm (norma mówi 85, ale to już dawno i nieprawda - ludzie teraz jakby trochę urośli). kto urósł, to urósł. chyba gdzieś się zapodziałam, jak się odbywał ten proces:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 28.06.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 kto urósł, to urósł. chyba gdzieś się zapodziałam, jak się odbywał ten proces:( Kiedyś na pytanie: gdzie byłeś/aś jak ludzie rośli? odpowiadało się:- stałem/am w kolejce po rozum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 28.06.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 My tez nie jestesmy najnizsi i o jedna cegle mogly by byc okna wyzej. Blat wychodzi mi na 87cm na gotowo i jak dla mnie za nisko, a tez bede miala blat razem z parapetem. Jak jeszcze mozesz podniesc to sobie dobrze policz, czy nie warto Też podobny problem mam- za dużo wylali mi chudziaka o 7cm i mógłbym wyregulować grubością styropianu, a teraz wszystko wyjdzie na styk... albo i nie wyjdzie:( . Ale "połówka" niższa, to jej będzie pasowało- ja się do garów nie mieszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 28.06.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 (edytowane) ojjj DEZET ojjjj...przecież to podobno mężczyźni mają lepiej wyostrzony zmysł powonienia i w ogóle-ponoć lepszymi kucharzami są podśmiechuję się z Antka, ale tak naprawdę dobrze gotuje, a najlepiej piecze jak mu się zachce, oczywiście... p.s. a ja myślałam, że ten rozum to od wysokości czoła zależy...;P Edytowane 28 Czerwca 2012 przez Gosia_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.06.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Też podobny problem mam- za dużo wylali mi chudziaka o 7cm i mógłbym wyregulować grubością styropianu, a teraz wszystko wyjdzie na styk... albo i nie wyjdzie:( . Ale "połówka" niższa, to jej będzie pasowało- ja się do garów nie mieszam. Kurcze jak to 7cm za duzo? Toż to niemożliwe. Ja bym normalnie kazał skuwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 28.06.2012 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 patrzcie panstwo jaka dyskusja nt wysokosci okien nagle rozgorzala wiec jest tak, aktualnie otwory okienne zaczynaja sie od ok 100 cm ponad AKTUALNY poziom podlogi, na to co jest przyjdzie ok 15-17 cm podlogi (styropian+wylewki) + docelowe wykonczenie (plytk) ok 1-2cm - czyli maks ok 17-19cm do tego co jest, czyli otwory zostana na ok 81-83cm na docelowa podloga... troche chyba malo... pytanie, czy bez konsekwencji moge wkleic w otwory okienne plytki BK o grubosci np 8cm na plasko i na to potem dac okna? PS. wielkodusznie ide pomagac przy kolacji... zeby nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 28.06.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 no i pomógł...zjeść...dla nas te okna na 4 bloczki chyba faktycznie są trochę za nisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 29.06.2012 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 A jak było w projekcie? U nas okno w kuchni zaczyna się po 5 bloczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 29.06.2012 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 projektem nie ma sie co kierowac... to typowka, do tego zaprojektowania z cegly U220, wiec troche inaczej to wypada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 29.06.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 (edytowane) Tak wysokość okien ważna sprawa...Tomasz weź przy otwarze okiennym podłuż sobie pod nogi tyle ile bedzie na gotowo podłoga i zobaczysz czy Ci pasuje...Ja u siebie miałem zrobione na 4 warstwy bloczka i dadawałem jeszcze 8cm...Miałem takie wrażenie, że z zewnątrz widać co w środku jest na wysokości kolan...U mnie okna w granicach 90cm wychodzą... i jak na nasze wzrosty są ok. W projekcie przewidziane są z reguły rozwiązana dla statystycznego człowieka...A jak ktoś jest niezwykły pod wzgledem wzrostu, czy innej cechy to musi pod siebie dopasować.. Edytowane 29 Czerwca 2012 przez Inż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolaB 29.06.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 To nie jest tak do końca z tymi oknami (wysokością) właśnie jestem ta tym etapie - po pomiarach okien i też bałem się ze jest za nisko. Od bloczka dojdzie jeszcze 1 cm na piankę, 3 cm szerokości parapetu plus jeszcze rama okienna, można podnieść blat o kolejne 2- 3 cm i robi się 6 do 7 cm w razie gdyby wyszło za nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 29.06.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Popieram Inzyniera, jesli macie tyle wzrostu- to warto podniesc okna na minimum 90cm. Problemu nie stanowią okna w sypialni, w gabinecie czy gdzies tam, ale te w kuchni, przy ktorych beda staly szafki kuchenne. Moze sie okazac, że ze względu na okna cały blat w kuchni będzie za nisko i niewygodnieJesli myslicie chocby o jednej z popularniejszych kuchni, czyli Szwedzkiej to sprawdzcie jaka tam jest wysokosc wraz z dolna listwa maskującą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 29.06.2012 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 (edytowane) ok, wysokosc wysokoscia, ale pyatnie czy moge sobie w juz czesciowo wykonane otwory okienne wkleic na plasko plytki 8 lub 12cm betonu komorkowego pozostaje bez odpowiedzi bo jesli moge to nie ma problemu, wyregulowac wysokosc okien bede mogl w dowolnej chwili, nawet tuz rzed ich zamowieniem EDIT: and WTF is szwedzka kuchnia? znaczy ze z ikei czy ze jak? EDIT2: gosia podsunela mi rozwiazanie: czy moze szwedzka kuchnia to cos jak szwedzki stol, no tyle ze w kuchni? Edytowane 29 Czerwca 2012 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 30.06.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Tomku- nie ma problemu, żeby dokleić płytkę suporeksu. U siebie doklejałem- nie ma obawy, że się odklei. Myślę, że nawet lepiej zostawić sobie jakiś margines na dokładkę w trakcie murowania. Szwedzka kuchnia? też nie wiem co autorka miała na myśli;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts