aiki 24.03.2016 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 zanim zdecydujesz o ławach w glebie poczekaj na wykopy albo spr. jaki masz grunt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 24.03.2016 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 A tak poza tym to czas założyć swój temat bo sie Antkowiaki wnerwią Jak już tu zajrzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krojcus 24.03.2016 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 No ok. Założe nowy jak tylko się dowiem jak Może jakieś podpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 25.03.2016 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?266-Jak-wybudować-dom-samemu-KLUB-SAMOROBÓW Wchodzisz w to co wyżej i u góry klikasz Dodaj nowy tematI gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krojcus 25.03.2016 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?247408-Mój-quot-Dom-w-zielistkach2-quot&p=7111245#post7111245 Wpadnijcie niekiedy. W prawdzie budowa dopiero za rok ale napewno będę uzupełniał na bieżąco. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 14.04.2016 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 No przejeli mi dziennik normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 14.04.2016 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 A no przejeli...nieladnie, ojjjj nieladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 14.04.2016 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Potwierdzam, mieszka się SUPER!!! jest cudownie...to nic, ze schody jeszcze budowlane, drzwi do spiżarni brak...jesteśmy w SWOIM DOMU, domu który sami wybudowaliśmy☺az łezka się w oku kręci czytając jakie były początki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 24.04.2016 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Dużo, dużo szczęścia w nowym domu i ogromne gratulacje!Nie wiem jakie słowa zależć po przeczytaniu waszego dziennika... jesteście wspaniałą rodziną.Pozdrawiam, ciągle budujący się bocianek 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 26.04.2016 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Bardzo cieszą takie słowa, że jesteście szczęśliwi, mimo że drzwi do spiżarni brak Ziuta myślałam, że jesteśmy jedynymi ciągle budującymi bociankami 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 26.04.2016 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 2013 też się buduje. PNB z 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 02.05.2016 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 :yes:My też w budowie od lipca 2012 roku. Oj jak długo jeszcze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 08.05.2016 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Bardzo cieszą takie słowa, że jesteście szczęśliwi, mimo że drzwi do spiżarni brak Ziuta myślałam, że jesteśmy jedynymi ciągle budującymi bociankami 2012 Te nieszczesne drzwi to taka chyba troche nasz zmora... Aby sie wzytsko pomiescilo i bylo wzglednie ergonomiczne w kuchni zdecydowalismy sie na otwor 60cm na drzwi do spizarni... czyli teoretycznie na drzwi "50" a takich jak na zlosc oczywiscie nikt nie produkuje. Mozna takie, rzecz jasna, zamowic sobie u stolarza czy nawet u wiekszego producenta drzwi, ale... ... ale takie drzwi sa po 1 primo drogawe jakby, po drugie primo trzeba gdzies rzeczonego stolarza poszukac, zaprosic, pokazac dziure ( ) i generalnie jakos to sobie w czasie zaplanowac. A czasu brak... Choc nie jest az tak najgorzej, bo udalo sie Gosi wychodowac trawe przed domem, troche uporzadkowalismy podjazd, wiec jest szansa ze i na drzwi przyjdzie czas... kiedys tam Na sam koniec szybkie info nt ogrzewania domu - bo moze ktos zablakany i zagubiony tu trafi i to przeczyta. Ogrzewanie gazem moze byc tanie. Nie wierzycie, to ponizej przyklad: - pierwszy pelny rok: 550 m3 gazu - drugi pelny rok: 553 m3 gazu ogrzewamy lacznie 154m2 calkowitej powierzchni oraz przygotowujemy CWU na tym gazie. rachunki przez caly rok rowne na poziomie 220-225 PLN co 2 miesiace co lacznie daje kwote roczna w okolicach 1400 PLN za ogrzewanie domu i przygotowanie cieplej wody. Wode mamy ustawiona na 50 stopni w godzinach 7 - 24 prze 7 dni w tygodniu, ogrzewanie ustawione na 22 stopnie w godzinach 8 - 19 prze 5 dni w tygodniu i 22 stopnie w godzinach 8 - 22 w weekendy. na noc mamy ustawione 20 stopni (tak jest na dole, w sypialniach jest nieco chlodniej). Jak mamy ochote to palimy w kominku (dla przyjemnosci i nastroju - nie zeby sie dogrzewac). Warunek: 100% podlogowka, zrobiona z glowa i wg doobrego projektu (ASOLT wymiata!), dobrze dobrany piec (ASOLT wymiata!), dobrze dobrane ocieplenie (ASOLT wymiata!) i porzadne wykonanie calosci (brawo Ja ), oraz dobre okna Mozna? Mozna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 08.05.2016 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Przypomnij czy masz WM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 08.05.2016 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Przypomnij czy masz WM? nie, nie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 09.05.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Uff, dotarłem do końca. Świetny dziennik (ciężko się oderwać ) Gratuluje ślicznego domku i wesołej rodzinki. Jeśli to nie tajemnica to jaki był koszt całości w Waszym przypadku. Ciekaw jestem w jak duży kredyt muszę się zaopatrzyć. Jak czas pozwoli, to planuje rozpocząć swoja budowę w przyszłym roku (większość prac mam zamiar robić samorodnie). Na ten rok projekt, adaptacja, PnB i inne papierki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 09.05.2016 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 W granicach 220 tysiecy do momentu wprowadzenia sie wliczajac w to rowniez czesc wyposazenia. Z tym ze pozniej, juz mieszkajac i tak nadal wydajesz na "budowe" A to kostka dookola, a to trawnik zalozyc, a to jakis mebel i tak cale zycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 09.05.2016 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Dzięki za informacje. To że później coś się cały czas dzieje to dla mnie akurat czysta przyjemność. Ważne że już się mieszka na swoim. Rozumiem że ta kwota to razem z tymi kilkoma ekipami które mieliście u siebie. Gratuluje wyniku sensowny dom za rozsądne pieniądze. To lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 11.05.2016 04:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Dzięki za informacje. To że później coś się cały czas dzieje to dla mnie akurat czysta przyjemność. Ważne że już się mieszka na swoim. Rozumiem że ta kwota to razem z tymi kilkoma ekipami które mieliście u siebie. Gratuluje wyniku sensowny dom za rozsądne pieniądze. To lubię Tak, ze wszytskim, wlasznie z papierami, przyczepka itp itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 07.05.2017 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Witam po długim czasie. Przymierzam się powoli do kotłowni i chciałem zapytać jak się sprawuje wasz immergas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts