Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czesc!

Zycie staje sie nudne i monotonne kiedy sie nic nie robi :)

Z kolei zblizajac sie (moze i powoli, ale jednak) do magicznej granicy lat 40 dojzaly mezczyzna zaczyna miewac zachcianki (nie zebym tak po sobie, ja jestem mlody, nie mniej tak slyszalem :p ). Lubi sobie od czasu do czasu cos naprawic, czy kupic...a to garbusa skonczyc, a to dokupic ogorka, albo i dwa...

Z polaczenia tych dwoch jkze istotnych watkow nie moze powstac nic innego niz... WIATA :D

Tak, wiata garazowa, jak dumnie i wyniosle to brzmi :)

Postawilem juz dom, zagospodarowalismy ogrod, wychowujemy dzieci i psisko, nasadzilismy drzew ze wiadomy minister nie nadarzyl by wycinac... i przyszedl czas aby sie znowu ruszyc, cos zbudowac (po za zawodowego :p ) - postawie wiec wiate. Postawie wiate zeby wszytskie moje zlomy w niej poupychac.

Bedzie sie znow dzialo :)

aiki - 2 slowa do Ciebie: KUP IMMERGASA - kociol jest super, sterowanie super, koszty ogrzewania smieszne - bierz i sie nie zastanawiaj!

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 7 months później...

Wiata powstaje... w bólach... straszliwych.

Zrobila sie z tego wielka locha, ma nieco ponad 60 m2 blachy na dachu. Gdyby nie mrozy to pewnie skonczyl bym juz nabijanie lat, pomierzyl i zamowil blache... no ale jest zima wiec musi byc zimno, a jak jest zimno to baterie we wkretarce padaja szybko wiec sie robic nie da... :p

Robic sie nie da, to czlowiek w domu, siedzi i kombinuje, a to wstawi drzwi do spizarni, po 3 latach mieszkania... a to wymysli ze mozna by szklarnie postawic...

No mozna by postawic, byl tu nawet o takiej szklarni drewnianej na poliweglanie komorowym watek gdzies. Moze ktos pamieta i poratuje linkiem, inspiracji szukam :)

Edytowane przez Tomasz Antkowiak

• 8 months później...

Siema,

Bardzo dobrze się czytało i aż mnie dziw bierze, że w ogóle tu trafiłem.

Na początku myślałem, że zbieżność nazwisk itp ale zdjęcia potwierdziły, a pamięć mnie jeszcze nie myli i aż specjalnie z tej okazji założyłem tu konto.

Także pozdro dla Was i chłopaków z Batorowa (o ile jeszcze tam pracujesz ;))

Na pewno kiedyś tu jeszcze zajrzę i o niejedno zapytam.

Szymon

• 3 weeks później...
Siema,

Bardzo dobrze się czytało i aż mnie dziw bierze, że w ogóle tu trafiłem.

Na początku myślałem, że zbieżność nazwisk itp ale zdjęcia potwierdziły, a pamięć mnie jeszcze nie myli i aż specjalnie z tej okazji założyłem tu konto.

Także pozdro dla Was i chłopaków z Batorowa (o ile jeszcze tam pracujesz ;))

Na pewno kiedyś tu jeszcze zajrzę i o niejedno zapytam.

Szymon

Dzięki :)

• 3 weeks później...
  • 8 months później...
  • 3 weeks później...