Tomasz Antkowiak 17.09.2013 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Asti, chetnie bysmy ocieplili... ale nie damy rady tego finansowo udzwignac niestety. W przypadku scian, stropu, posadzki na gruncie bedzie to juz nawet druga zima bez cieplego grafitowego wdzianka... tyle ze pod dachem z oknami i drzwiami. Bede tam oczywiscie dziubal, mam nagrzewnice gazowa wiec sadze ze nie bedzie zle. Tyle ze podlogowke musimy napompowac powietrzem zamiast wody a prztlacze wody zostawiamy na wiosne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 18.09.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 aktualne zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 18.09.2013 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Zabezpieczcie te cegły do tynków/wylewek, bo szkoda, żeby wam to upaprali. W kibelmarketach można kupić tekturę w rolce do zabezpieczania przed malowaniem i folię streczową w beli. Owinąć jednym i drugim i powinno wystarczyć. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dafi Pe 18.09.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Fajnie to wygląda, bardzo elegancko rozłożone . Tylko zastanawia mnie - pewnie będzie to głupie pytanie, ale czy dawaliście piankę dylatacyjną pod ściany? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 18.09.2013 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Czesc Slupki odpakowalismy na czas ukladania styropianu i pdlogowki zeby sobie spokojnie podeschly oraz... zeby sie nimi nacieszyc:) Generalnie od czasu kiedy zostaly wymurowane byly ciagle zabezpieczne i oczywiscie jak juz skonczymy prace "czyste" to znowu je zabezpieczymy, barek oraz scianke kominkowa tez. Dylatacji nie ukladalismy, to w swoim zakresie i cenie maja panowie od wylewek. Uzgodnilem z nimi ze wola zrobic to sami bo: maja sprawdzona tasme, bo wiedza jak to zrobic najsprawniej, bo pewnie costam sobie ekstra na tej tasmie przytna, bo dla mnie to tez mniej bawienia sie A skoro i tak beda robic ciecia dylatacyjne w progach i na podzialach plyt grzewczych to niech sobie przy scianach tez poukladaja. Dzis niestety nie powalczylem za dlugo... pokonal mnie bardzo przyziemny powod - skonczyla sie tasma klejaca do sklejania folii a ze bylo juz pozno to nie chcialo mi sie jechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 18.09.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Jak zawsze, idealnie, dokładnie, czyściutko. Podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dafi Pe 18.09.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Dylatacji nie ukladalismy, to w swoim zakresie i cenie maja panowie od wylewek. Uzgodnilem z nimi ze wola zrobic to sami bo: maja sprawdzona tasme, bo wiedza jak to zrobic najsprawniej, bo pewnie costam sobie ekstra na tej tasmie przytna, bo dla mnie to tez mniej bawienia sie A skoro i tak beda robic ciecia dylatacyjne w progach i na podzialach plyt grzewczych to niech sobie przy scianach tez poukladaja. A to dobrze U znajomego "fachowcy" od posadzek zapomnieli o taśmie, a potem było wielkie zdziwienie jak posadzka po uruchomieniu podłogówki zaczęła pękać W tym roku robicie posadzki? PS: taśma dwustronna robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 19.09.2013 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Tasmy dwustronnej nie uzywamy, jakos przyjela sie nam juz technologia z papiakami Posadzki planowalismy wylac do konca wrzesnia ale bedziemy mieli jakis tydzien, moze 2 tygodnie poslizgu. Zeszlo nam ze styropianem troche dluzej niz sadzilismy. W kazdym razie ekipa jest umowiona i na bierzaco informowana o ewentualnych poslizgach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 19.09.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Jak zawsze, idealnie, dokładnie, czyściutko. Podziwiam podpisuję się obiema... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 19.09.2013 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Kolejna petla gotowa - salon Pytanie: z jaka sila dokrecac zlaczki PEX'ow przy rozdzielaczu? Klucz jest zacny wiec i moment moge przylozyc spory... no i boje sie ze zerwe gwint... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 20.09.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 przykrec lekko i tam gdzie zobaczysz wode dociągniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 20.09.2013 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Proba szczelnosci bedzie na sprezonym powietrzu. Nie moge zalac woda bo tej zimy jeszcze nie bedzie grzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 20.09.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 (edytowane) nie da się wydmuchać wody kompresorem?ewentualnie jak ciśnienie powietrza spadnie to wszystkie proporcjonalnie dokręcaj, ewentualnie wycieki możesz zlokalizować jakimiś mydlinami albo ludwikiem, sa też specjalne preparaty, używa je sie do sprawdzania instalacji gazowych, po prostu robią się bąbelki Edytowane 20 Września 2013 przez BrodowskiG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 21.09.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 (edytowane) Dol skonczylem. Dzis juz mi sie nie chce ale moze Gosia wklei jakies zdjecie. Zdjecia (gowniane bo z telefonu) wiatrolap: lazienka dol: widok na lazienke, po prawej drzwi do wiatrolapu, po lewej wejscie do pokoiku dolny rozdzielacz rozne a takie oto bydladtko nas odwiedzilo, skutecznie wyhamowujac wszelkie prace Edytowane 22 Września 2013 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 24.09.2013 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Pierwsza petla na gorze ulozona - w naszej sypialni. Potwierdzilem tez dzis termin na posadzki - 4 pazdziernika, wiec juz za poltora tygodnia... trzeba sie bedzie solidnie sprezyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 25.09.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Pięknie idzie! Piesek Wasz czy gość? Cudny A co Ty Tomaszu będziesz zimą robił? Bo czytam, że ogrzewania nie odpalasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 25.09.2013 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Pięknie idzie! Piesek Wasz czy gość? Cudny A co Ty Tomaszu będziesz zimą robił? Bo czytam, że ogrzewania nie odpalasz. Pies jest mojego brata. Tymczasem niestety jest drobny blad przy podlogowce. Nie zwrocilem na to uwagi, i nie przyszlo mi do glowy aby zapytac, ale zasilanie poszczegolnych pomieszczen powinno byc poprowadzone w otulinie. Trzeba to uzupelnic. Tymczasem tylko sie upewnilem ze decyzja aby zlecic projekt i obliczenia fachowcowi byla jak najbardziej sluszna. Malo tego ze projekt jest zrobiony rzetelnie, ze na kazde moje pytanie jest odpowiedz to jeszcze w razie zauwazenia koniecznosci poprawek mamy od razu taka informacje. Gdyby ktokolwiek z czytajacych ten DB mial watpliwosc lub klopot komu powierzyc obliczenia i proejkt swojego ogrzewania to podpowiadam, ASOLT zrobi to doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 27.09.2013 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Klalem i wyzywalem na pakuly... i slusznie... Napompowalem dzis rurki na parterze sprezonym powietrzem. Napompowalem 5 atmosfer i poszedlem na obiad. Po godzinie bylo 3,8... W instalacji ciesnienie spadlo a mi gwaltownie skoczylo. Dopompowalem do 5 i zaczalem sprawdzac polaczenia woda z plynem do naczyn... no i coz... wszytskie miejsca przy rozdzielaczu gdzie skrecalem zlaczki na pakuly i paste "ciekly"... wszytskie, bez wyjatku. Musialem calosc rozkrecic, wyczyscic i posrkrecac ponownie na tasme teflonowa... i teraz jest dobrze. Napompowalem o 20 znow na 5 atmosfer i po 2 godzinach manometr ani drgnie, a woda mydlana nigdzie nie "babli"... Jutro niestety pewnie czeka mnie to samo na gorze... W zyciu sie juz nie dam namowic na pakuly... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 28.09.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Zaraz pewnie będą głosy, że coś źle kręciłeś te tfu... pakuły Od jakichś 15 lat używam taśmy teflonowej i nigdy mi nic nie ciekło.No i estetyka też gra rolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 28.09.2013 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 No napeewno zle skrecilem... gdybym skrecil dobrze to by byly szczelne... Ale, skoro tasme teflonowa skrecilem dobrze juz przy pierwszym podejsciu to znaczy ze dla laika jest bardziej "user friendly", oraz, o czym juz wspomniales wyglada o niebo bardziej estetycznie W kazdym razie cisnienie po nocy nie spadlo - trzyma 5 atmosfer... co mnie niezmiernie cieszy Martwi mnie natomiast ze niestety gorny rozdzielacz tez musze rozkrecic i poprawic na teflon (choc na razie nie wiem czy cieknie... ale chyba nalezy przyjac ze tak), a aby to zrobic musze go niestety wyciagnac z szafki, bo w przeciwienstwie do szafki dolnej na gorze jest bardzo ciasno. Dotarly tez wczoraj otuliny na rury ktore ASOLT zalecil, wiec po poukladaniu calosci i kontroli szczelnosci calej juz instalacji musimy jeszcze czesc rurek "ogacic". Panowie posadzkarze wczoraj dzwonili zmienic termin... o dziwo nie na pozniejszy! Przyjada dzien wczesniej czyli juz w czwartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts