Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzis temat trudny i delikatny... RELIGIA

Nasz 6 latek jak wiadomo trafil od wrzesnia do szkoly...

a w szkole jak to w szkole, zajecia sa rozne i niekoniecznie mozna sobie wybierac ;)

Jest wiec oczywiscie rowniez religia (a jakze, 2 razy w tygodniu... na bogato...)

Jako ze osobiscie naleze raczej do tej czesci stada owiec o rogach dlugich i kreconych oraz futrze czarnym jak ziemia, nie szczegolnie jakos sie do tego przedmiotu przykladam ;)

No ale akos tak sie stalo, ze sprawdzajac dzis Mlodemu zeszyty, cwiczenia, karty pracy i co tam jeszcze wymyslnego maja, trafil w moje rece zeszyt z kartami pracy z religii...

Ogladam i co widze:

Lekcja 13: Slady Bozych darow - piekno świata

Polecenie: Przypomnij sobie wakacyjne wedrowki, spacery i narysuj to, co zachwycilo Cie najbardziej.

I coz moje dziecko moglo narysowac? No?

Byl z dziadkami nad morzem, wiec moze wlasnie morze? Zachod slonca, jakis statek, plaze, ptaki...?

Z nami byl nad jeziorem, wiec moze cos w tym kierunku...

Nie. Ani morza, ani jeziora, ani lasu, ani plazy ...

Wiec co ?

BUNKIER :)

Piekny bunkier, z wierzyczka strzelnicza, solidny :)

Niby namowilem go zeby moze jeszcze jakis las dorysowal, troche drzew, moze jakiegos lesnego zwierza, przyrody troche...

Ciekaw jestem czy jak przyjdzie czas na ulubione piosenki to nie skonczy sie wizyta w szkole bo sie Mlody pochwali ze ze starym w samochodzie slucha KAT'a :D:stereo:

No to by się nasze chłopaki dogadały :) Wyjątek jest wybitnym specjalistą w zakresie laserów, wieżyczek strzelniczych, wyrzutni plazmowych i nie potrafię nawet tak na poczekaniu przytoczyć, czego jeszcze :)

On póki co się specjalizuje w dołączaniu tego gdzie się da. Przykład: polecenie w książce (klasa 1): pokoloruj obrus na stole, możesz też na nim dorysować ozdoby. Kolorowanie dziecko sobie odpuściło całkowicie, jako nudne i nieciekawe, natomiast sam obrus został w całości wypełniony batalistycznymi scenami walk robotów...

J.

Wiesz... fakt faktem ze bylismy na urlopie w Bornem Sulinowie, mnie osobiscie wszelkie militarne zabytkie bardzo interesuja, gdybym tylko mogl chetnie wlazlbym do takiego bunkra tudziez szlajal sie po lesie z wykrywaczem metalu... no i chyba sie u Mlodego przyjelo :)

Tym bardziej ze oboje jestesmy ogromnymi fanami przygod Pana Samochodzika, a przeciez w pierwszym tomie serii nie gdzie indziej tylko w poniemieckich bunkrach wlasnie zostaly odnalezione skradzione dziela sztuki Dziedzica Dunina...

Tak czy inaczej bunkier jest pierwsza klasa :D Rzekomo Siostrze zakonnej tez sie "podobal" :D

Bo to młody facet więc trudno by rysował kwiatki, drzewka itp :D

hola, holaaaa!!!!

to syn ogrodniczki, więc kwiatki i drzewka też czasami rysuje, a co! ;)

kto może - proszę trzymać za mnie kciuki w najbliższy czwartek od 11:00. Mam ostatni zakręt do pokonania. Potem laba...:rolleyes:

albo skończy się ulgowe traktowanie męża i dostanę wreszcie porządną fuchę na budowie...;)

Edytowane przez Gosia_A

Witam

obserwuje twoj dziennik i mam pytanko, odnosnie ocieplenia fundamentow bo chyba cos pisales ze nie ocieplales w pierwszym roku budowy:)

i mam pytanie czy nic sie nie dzialo i ewentualnie jaka to ziemia bo u nas jest piasek i sie zastanawiamy czy moze to w stanie nieocieplonym przezimowac:)czy nic sie nie bedzie dzialo bo u nas jest piwnica nie sam fundament, sorki ze tak chaotycznie pisze ale ja tak zawsze:)

bylabym wdzieczna za odpowiedz:wiggle:

udało się:lol2:

gratulacje dla mgr inż. Inwestora :p za to, że wytrzymał ze mną - zwłaszcza w ostatnich latach, które nie były łatwe...dziękuję Ci:hug:

(dla tych, którzy nie doczytali wcześniej - mój szanowny Małżonek cierpi na wrodzoną, udokumentowaną dysgrafię/dysortografię, która nie wynika z Jego niechlujstwa...;)

1...9 :*

dziękuję za kciuki...