Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zamontowalem dzis drugie okno :)

Pewnie mozna to zrobic lepiej, szybciej, bardziej estetycznie... no napewno :) I pewnie gdybym byl dekarzem to po takim montazu wylecial bym z cechu na pysk (oczywiscie gdybym nie wylecial juz wczesniej, po pokryciu dachu u tesciow:))... ale na szczescie nie jestem :)

Najwazniejsze ze okno zamontowane w sobote nie cieknie nigdzie, wiec i to dzisiejsze nie bedzie :)

A to, ze z ulicy wyglada dosc smiesznie... no wyglada, ale przestanie jak pokryjemy dach blacha i okna sie w niej schowaja (bo na razie wystaja i wygladaja tak troche jak wylupiaste oczy:)).

Tomek nie wiem czy wiesz ale co niektórzy (Ja) Czerpią bardzo dużo informacji z waszego "dziennika" a obrazki to już w ogóle więcej wytłumaczą niż 1000 słów.

Chodzi głównie o porównanie czy to co ja zrobię mieści się w jakiś normach wykonania.

Ja jestem wzrokowcem i co zobaczę to pamiętam albo wiem gdzie szukać aby sobie przypomnieć:)

Odcinam sie od wszelkiej odpowiedzialnosci :D

Ewentualnie za schody moge na siebie wziac konsekwencje ;)

PS. Jakies zdjecia doktorowa robila, ocenzuruje co trzeba i cos bedzie ;)

EDIT:

Okna sa w poziomie... kotrlaty natomiast lekko nie trzymaja pionu :D

PB110018.JPG

PB110020.JPG

A tu podest montazowy... czyli 2 laty przykrecone do scian klatki schodowej, 2 kantowki 10x10 oparte na tych latach w poprzek klatki nad schodami, na kantowkach 2 palety od bloczkow, na paletach 4 kawalki desek wyciete z dachu i na tych 4 kawalkach desek nozki drabiny... no i na samej gorze ja :)

PB110034.JPG

Edytowane przez Tomasz Antkowiak

ja tylko dodam, że zrobiło się PIĘKNIE:) tzn. jeszcze piękniej...jaśniej, przytulniej. Ehhh...chciałoby się tam od razu zamieszkać:rolleyes:

tak poza tym, to muszę jeszcze napisać, że mój Małżonek wzbudza niemałe zainteresowanie w okolicy...nawet samochody zwalniają i podpatrują (a raczej robią wielkie oczy ze zdumienia, jak sam wszystko targa, dźwiga i morduje się z tymi wszystkimi "klunkrami":jawdrop:), przy okazji oczywiście odpowiednio dobierając słowa, które niekoniecznie cieszą uszy przechodzących obok zakonnic (niedaleko mamy zakon). Ja...wiecie...tu zamiotę, tam zamiotę, generalnie od sprzątania i dożywiania jestem, ale patrząc na Tomasza...czasami naprawdę trochę śmiesznie to wygląda, jak ze wszystkim sam wojuje...jejku-jakiego ja mam zdolnego Męża!!! :rolleyes:

dobra...tyle moich wywodów, bo Inwestor pomyśli,że coś znowu od Niego chcę...:p

Montowania wieszakow i ukladania welny ciag dalszy... jak by tak uczciwie podliczyc to pewnie z 4 dzien to w sumie robie i... jeszcze ze 2 dni i umre z nudow :)

To jest straszne...

Wymyslam sobie jakies poboczne zajecia w miedzy czasie... a to wejsc na dach przesmarowac miejsce gdzie podcieka Abizolem, a to wyjrzec przez okno dachowe, otworzyc je ze trzy razy i sprawdzic trzysetny raz czy aby nie przecieka, a to wejsc na dach sprawdzic jak tam Abizol... mam wrazenie ze nawet wylac sie chodze czesciej bo zawsze to jakas odmiana od tych zasranych wieszakow i nudnej welny... :)

Zostaly mi jeszcze wieszaki w lazience, na korytarzu i w garderobie kilka, welne polozylem jak na razie tylko w 2 sypialniach wiec zostalo to co wieszaki + jedna sypialnia... a sznurek i papiaki to juz nawet mi sie snia :)

No ja bez sluchawek w uszach to na budowe nie ide wcale :)

Tyle ze zamiast angielskiego leci sobie... Alice in Chains, Rammstein, Metallica, TSA, Iron Maiden, KAT... :D

Wczoraj i w sobote udalo sie troche szarpnac... nawet doktorowa pomagala ciac welne :) (kupilem do tego specjalny noz i byla to bardzo dobra decyzja, welna tnie sie ladnie, nie szarpie sie, nie ciagnie, nie rozdziera...)

Zostalo tylko przykrecic grzyby w lazience oraz nad schodami i polozyc w tych 2 miejscach welne. Reszta jest.

W sobote udalo sie nam rowniez na licytacji w lokalnym Leroy Merlin kupic za polowe ceny swietne schody strychowe Dolle Extra Plus 140x70cm i teraz jestesmy Bohaterami Domu :D

Witamy serdecznie!

Koniecznie ale to KONIECZNIE napiszcie na jakism jestescie etapie, jakie wprowadziliscie zmiany itp itd. Jesli macie jakies zdjecia to nie krepujcie sie ich tu pokazac.

TK12 spotyka sie nieczesto wiec jestesmy bardzo ciekawi jak innym budujacym idzie a jeszcze ciekawsi jak mieszka sie tym co juz wybudowali :)

Mamy stan surowy zamknięty budujemy według tk12gl1 ale z powiększeniem do gl2 podwójny garaż kilka zmian z powiększeniem wiatrołapu kotłownia zamiast pomieszczenia gospodarczego z wiatrołapu prosto do garażu i na gorze pralnia zamiast 2 pokoju -podzieliliśmy go nad garażem sypialnią i trzecia łazienka bo ddużo miejsca nad dwustanowiskowym garazem wkleję jakieś foto w miarę wolnego czasu :) pozdrawiamy Was mój Maz buduje sam z 1 pomocnikiem