Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na parapetówkę przyjadę to wypijemy ;) Co do autek to coraz mniej takich niezawodnych dieseli, które i pół miliona dały radę ( na allegro miały oczywiście 120tys.) Teraz common rail'e, pełna elektronika, wady fabryczne i inne nowoczesne wtryskiwacze trudno znaleźć solidny silnik wysokoprężny, któremu nie doskwiera żaden problem. po mieście to mała benzynka ew. + LPG. To jakiś niemiec? Passat? Golf?

Na budowie bez zmian...niestety jak to u nas w tygodniu bywa...

Ale moze od jutra cos rusze. Dzis skonczylismy maszyne, jutro klient przyjezdza na odbior, wiec jak pojdzie gladko (a mysle ze pojdzie gladko:)) to na kilka dni (do chwili rozpoczecia montazu) bedzie troche luzniej i powinno sie udac byc w domu przed 17...

Na jutro lub piatek zapowiedzial sie tez Kierownik. Zobaczymy czy pochwali czy raczej dostaniemy po uszach :D

tak zrobie. tylko czy musze ulozyc ja dookola wszedzie czy wystarczy jezeli polacze ja ze zbrojeniem i wyprowadze powyzej ?

Ja wyprowadziłem 4 połączone z wiankami (a wianki z sobą elektrycznie) bednarki na rogach budynku (póki co są zwinięte i leżą pod ziemią w razie kiepskiego uziemienia będzie do czego szpile wiązać) + jedna bednarka wyprowadzona w miejscu, gdzie miała być rozdzielnia (pod główną szynę wyrównawczą). pozdrawiam i powodzenia

Witam

Widzę, że jesteśmy na tym samym etapie. Ja mam zamówiony beton na czwartek ale nie wiem czy nie odmówię bo jak dzisiaj pojechałem na działkę to troszkę humor mi zbladł jak zobaczyłem wykonanie ław fundamentowych (długa historia). Jutro ma przyjechać kier-bud i zobaczymy co powie... Mam nadzieję, że to tylko ja jestem przewrażliwiony i wszystko jest ok. BTW skąd zamawiasz beton b20 i ile krzyczą za kubik?

Powodzenia przy zalewaniu!!!