Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

okna fakro 140 w 2 pokojach od południa, w 2 górnych łazienkach, w pralni, dwa zblokowane w sypialni, czyli 7 okien. Korciły nas poczwórne 160:wiggle:

klatka schodowa w wersji hotelowej- półmrok ;) i lampy na ścianie, problem z myciem- schody bez spocznika przecież niestety :)

http://extradom.pl/projekt-domu-tk12gl1-WAK1037?lustro=1

na poddaszu pokój 4 mamy podzielony na 2 i w jednym jest pralnia w drugim komputerownia

łazienka powiększona 5 czyli schowka nie ma, no i podwójna sypialnia ( o ten garaż powiększony) - wspomniane wcześniej

macie jakieś zdjęcia z drugiej strony domu?

Edytowane przez kamelia i milek

Na razie tylko siega deskowania :)

Nie bede go wyciagal az ponad kalenice. Nie ma takiego obowaiazku w przypadku pokryc niepalnych, a takim jest blacha. Wymuruje go po zimie, wyciagne mozliwie wysoko, ale tak z rozsadniem. Trzeba pamietac ze jakos potem trzeba bedzie do niego od gory czasem zajrzec, po za tym zbyt wysoki moze wyglada absurdalnie.

Okna z tylu w TK12 bez garazu sa ciut inaczej: nie mamy tego pojedynczego FIXa na Waszych zdjeciach na lewo od duzego salonowego okna. To duze okno u nas ma 270cm i rowniez 3 czesci - wszytskie stale. Potem jest FIX 80 prostopadle i potem drzwi tarasowe z niskim progiem i ruchomym slupkiem szerokosci 180cm (u Was tam jest tez chyba FIX).

Moze jutro zmobilizuje doktorową i zrobi jakies zdjecia wreszcie :)

Tymczasem po 2 dniach prawie w calosci spedzonych na budowie skonczylem dzis ukladanie welny (pierwszej warstwy) i jeszcze aby sie nie nudzic zamontowalem schody strychowe :) Umordowany jestem niemilosiernie bo ciezkie te schody cholernie...

Czy moze ma ktos podliczone calkowite niezbedne do poniesienia koszty przylacza gazowego? (mapka, projekt, PNB, wykonanie, odbior, kotlownia, gazomierz itp). chcemy oszacowac mozliwie najdokladnie ile trzeba przeznaczyc aby do wykoannej instalacji CO (podlogowka) podlaczyc i uruchomic zrodlo ciepla...

Moze jutro zmobilizuje doktorową i zrobi jakies zdjecia wreszcie :)

Pani domu zarobiona jest...jakby miała mało zajęć, wzięła sobie przecież dodatkową fuchę...przewodniczącej Id ;)

Poza tym sprzątam i sprzątam...tym razem porządkuję faktury :lol2: ale jutro będzie szansa na zdjęcia...

kamelia i milek: witajcie, śliczny domek ;)

Edytowane przez Gosia_A

Witamy inwestorke przewodniczącą :) ładne te nasze domki bo to tk12 fajny projekt wybraliśmy:-D,przyszły okna dachowe prąd się dzieje okna się dzieją za chwilę żarówka się zapali B-) czekamy na Wasze zdjecia. Ile okien dachowych?

U nas bida z nedza ;) Raptem 2 okna dachowe zostawilismy: jedno w lazience drugie nad klatka, oba 140x78 Dobroplast Skylight.

Ale za to zaczalem dzis przyklejac na sciany plyty :D

ja też uważam, że TK12 po lekkich zmianach to naprawdę świetny projekt:lol2:

zdjęcia będą, jak ładowarka się naładuje;)

nasze 2 okna dachowe...no bida, ale czy nędza to nie jestem przekonana...znając życie, to i tak pewnie zwykle będziemy na dole razem koczowali, więc góra pozostaje jedynie do spania, a wtedy zwykle jest ciemno;)zresztą i tak jestem przerażona liczbą okien i wizją ich mycia, niemniej jednak - okna dachowe z pewnością robią wrażenie:)

kamelia i milek: jestem bardzo ciekawa, jak będzie Wasz domek wyglądał wewnątrz...dajcie jakieś jeszcze zdjęcia:)a może swój dziennik założycie?

Edytowane przez Gosia_A

Witam mam do Pana pytanie, czy Panski dom to ten sam projekt jak na tej stronie:?

http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...m4545f23de49e4

jesli tak to czyna ta cena jest realna, aby go wybodowac: 230,700 z tego co napisane jest na tej stronie w ta cene wchodzi robocizna oraz materialy i budowa. Prosze o odpowiedz.

Witam mam do Pana pytanie, czy Panski dom to ten sam projekt jak na tej stronie:?

http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...m4545f23de49e4

jesli tak to czyna ta cena jest realna, aby go wybodowac: 230,700 z tego co napisane jest na tej stronie w ta cene wchodzi robocizna oraz materialy i budowa. Prosze o odpowiedz.

link nie dziala niestety, sprawdz go prosze i podaj raz jeszcze

to chyba link do borówek jest

ale u mnie działa.

Dostałem identyczną wiadomość

Wyglada na to ze masz racje... :)

Generalnie, dosc mocno naginajac definicje zwrotu "w borowkach" to nasza chalupka prawie sie lapie... mamy 2 krzaczki borowek kolo miejsca pod nazwa "a tu bedzie taras"