Tomasz Antkowiak 03.12.2013 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Mam tez kompresor Niby tylko 24 litry ale aby wydmuchac solidnie narzedzia wystarcza. Generalnie to sie przyznam ze kazdorazowo jak koncze klejenie plyt to sprzatam po sobie ze zmiataniem podlogi wlacznie:) Gosia sie smieje ze na budowie potrafie miec porzadeczek i czysciutko a domu z biorka prawie sie przesypuje:) No i w sumie ma racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dafi Pe 04.12.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 a ja podpisuję się pod tym, co napisali poprzednicy Najlepsza do szlifowania byłaby żyrafa, ale jeśli będziesz szapchlować masą typu Unflot, to każda maszyna będzie dobra U kumpla poszliśmy na łatwiznę i na Uniflota położyliśmy jeszcze jedną warstwę gipsu szpachlowego (nie gładzi) i zobaczymy, co z tego będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 05.12.2013 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Pozyjemy, zobaczymy jak to bedzie. Jak na razie to nadal zapierdzielam z klejeniem plyt, jakos laczac to z praca zawodowa, rozliczaniem VATu itd. I jeszcze by sie przydalo kola zmienic bo snieg juz popaduje a ja na letnich kapciach caly czas... Tak czy inaczej idzie dobrze, to co juz przyklejone trzyma sie pieknie i ani mysli odpadac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 08.12.2013 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Jaką zgrzewarkę do PP kupiłeś? jakiej mocy?A może masz na odsprzedanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 08.12.2013 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 (edytowane) a ja podpisuję się pod tym, co napisali poprzednicy Najlepsza do szlifowania byłaby żyrafa, ale jeśli będziesz szapchlować masą typu Unflot, to każda maszyna będzie dobra U kumpla poszliśmy na łatwiznę i na Uniflota położyliśmy jeszcze jedną warstwę gipsu szpachlowego (nie gładzi) i zobaczymy, co z tego będzie Chyba coś pomyliłeś Kolego. Jeśli spoinujesz uniflotem to musisz się do tego przyłożyć ma to być jak najlepiej wykonane, bo tego się nie szlifuje . . . To cholerstwo jest tak twarde że orła wywiniesz zanim to zeszlifujesz . . . Zawsze na ten rodzaj spoinówki idzie szpachel w dwóch warstwach. I to można szlifować albo ręcznie albo maszyną. Kupowanie żyrafy raczej Koledze bym odradził,szkoda pieniędzy a masz na co przecież wydawać. Przypuszczam, że całych płyt nie będziesz szpachlował więc kolejny argument aby nie kupować. Jeśli będziesz używał papieru lub fizeliny do łączeń płyt, to dam Ci tu sposób kolegi (dokładnie rafał2011). On zawsze jedzie na papierze, oryginalne spoiny robi na 30 cm szerokości, a spoiny cięte (krótsze) po wklejeniu taśmy rozciąga 30 cm po lewej i 30 cm po prawej. A szlifowanie samych spoin to przyjemność. Jeśli będziesz używał taśm amerykańskich typu TT bo o takich tu Koledzy również wspominają, raczej nie uda Ci się rozciągnąć spoin i na szpachlowaniu całych płyt skończysz, ponieważ są to grube taśmy i nie łatwo je rozciągnąć, rozszpachlować. Pozdrawiam Edytowane 8 Grudnia 2013 przez zeusrulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 09.12.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 mój mąż jest nieprzewidywalny...tyle na dzisiaj:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 10.12.2013 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dafi Pe 10.12.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Młody ma dobrze - swój dom, perkę gdzieś rozstawi i z kumplami/ kumpelami będzie mógł grać Chyba, że Ty, Tomek będziesz grać na bębnach, a młody na wiośle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 10.12.2013 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Wiosla sa moje , zreszta bebny formalnie tez Przywiozlem wczoraj od kumpla stary zrujnowany zestaw Polmuza. Generalnie mocno juz zmeczony ale kompletny, wiec go skolejkuje o remontu jak bedzie chwila czasu Tymczasem na razie niech Smark sobie tlucze, jak sie wymeczy to bedzie lepiej spal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dafi Pe 10.12.2013 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Polmuz....... przypominają mi się czasy, gdy się zaczynało grać Kumpel miał Polmuza, a ja kupiłem wiosło - grało się, marząc o byciu za(...)istą kapelą na miarę Acid Drinkers albo Illusion Mi trochę talentu brakowało, ale miało się "feeling" - bracia Cavalera, też ledwo co pykali, a stworzyli Sepulturę Dzisiaj już nie ma czasu, choć w domu się pogrywa, wkurzając przy tym sąsiadów Chociaż ostatnio pojawiła się koncepcja, by jeszcze raz spróbować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 10.12.2013 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Jaką zgrzewarkę do PP kupiłeś? jakiej mocy? A może masz na odsprzedanie? 1100W najtansza z Allegro, Bass Polska chyba sie to zwie. Bez problemu dawala sobie rade. Sprzedawac nie chce bo moze sie jeszcze przydac EDIT: http://archiwum.allegro.pl/oferta/zgrzewarka-do-rur-1100w-300st-7-matryc-bass-polska-i3240765592.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dafi Pe 11.12.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Ja mam podobną zgrzewarkę, ale robioną dla Toyi. Sprzęt OK, minusem jest krótki kabel i to, że rączka się trochę nagrzewa. @ Zeus - idzie, to zeszlifować Szlifowałem to usrojstwo packą i się dało My położylismy eksperymentalnie warstwę gispu i zobaczymy, jaki to efekt da Ważne, żeby Uniflota nie mieszać mechanicznie (mieszadłami), a ręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 11.12.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 uffff, to Cię podziwiam, że to szlifowałeś, ja raz to szlifowałem na połączeniu ślizgowy ściana długości 4 metrów i już nigdy nie będę tego szlifował Zresztą staram się to idealnie wygładzić, bo im lepiej to zrobione to każda warstwa gipsu lepiej wygląda . . . Jeśli zrobiłeś pierwsze spoinowanie taśmy fizeliny cokolwiek używałeś na tej spoinówce i ściągałeś nadmiar i ten nadmiar jeszcze położyłeś na zbrojenie i to wygładziłeś to kolejna warstwa po wyschnięciu pierwszej jest zbędna. Mieszadłami to można go mieszać jak na budowie masz 20 szpachlarzy i każdy z nich spoinuje, tu chodzi tylko i wyłącznie o to, że on szybko ciągnie i nie ma sensu urabiać całego wiadra 10 litrowego bo tego nie wyrobisz a to cholerstwo jest strasznie drogie. Więc lepiej małymi partiami i ręcznie bo szkoda brudzić mieszadła . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dafi Pe 12.12.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 (edytowane) uffff, to Cię podziwiam, że to szlifowałeś, ja raz to szlifowałem na połączeniu ślizgowy ściana długości 4 metrów i już nigdy nie będę tego szlifował Zresztą staram się to idealnie wygładzić, bo im lepiej to zrobione to każda warstwa gipsu lepiej wygląda . . . Jeśli zrobiłeś pierwsze spoinowanie taśmy fizeliny cokolwiek używałeś na tej spoinówce i ściągałeś nadmiar i ten nadmiar jeszcze położyłeś na zbrojenie i to wygładziłeś to kolejna warstwa po wyschnięciu pierwszej jest zbędna. Mieszadłami to można go mieszać jak na budowie masz 20 szpachlarzy i każdy z nich spoinuje, tu chodzi tylko i wyłącznie o to, że on szybko ciągnie i nie ma sensu urabiać całego wiadra 10 litrowego bo tego nie wyrobisz a to cholerstwo jest strasznie drogie. Więc lepiej małymi partiami i ręcznie bo szkoda brudzić mieszadła . . . Naprawdę szlifowałem to packą. Sami się dziwiliśmy, że szło, bo o jego twardości od dawna krążyły legendy. Na szczęście było to około 10 połączeń na 2, 5 metra. Może dlatego dobrze szło dlatego, ze staraliśmy się przy nakładaniu każdej warstwy i nie było tego grubo aż nadto Na opakowaniu jest nawet napisane, by mieszać ręcznie, bo im dłużej się to miesza, tym szybciej chwyta. My robiliśmy w małych porcjach i do tego mycie wszystkiego po każdym użyciu Szczerze mówiąc, to nawet jeśli robisz zwykłym gipsem szpachlowym, dobrze zatopisz taśmę, to starczy Edytowane 12 Grudnia 2013 przez Dafi Pe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 12.12.2013 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Podsumowujac: na polaczenia plyt dawac tasme papierowa lub fizeline i na to umiejetnie uniflot. Jak zwiaze to zeszlifowac i na to jakas gladz gotowa z wiaderka? Tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 12.12.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Podsumowujac: na polaczenia plyt dawac tasme papierowa lub fizeline i na to umiejetnie uniflot. Jak zwiaze to zeszlifowac i na to jakas gladz gotowa z wiaderka? Tak ? tak. tylko flota tak kładź żebyś nie musiał go szlifować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 12.12.2013 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Aha. A na narozniki tez to samo tyle ze z katownikiem ALU tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 12.12.2013 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Aha. A na narozniki tez to samo tyle ze z katownikiem ALU tak ? tak... tylko do zatapiania narożników zamiast flota - klej gipsowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 12.12.2013 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 OK. A ta tasma papierowa to jakas konkretna czy dowolna? A moze lepsza fizelina lub siatka ? Miedzy plytami generalnie zostawiam od 05, do 1 cm miejsca aby to wypelnic pozniej szpachlem polaczeniowym. Czyli ma byc tak: wypelnic przestrzen miedzy platmi, nakleic tasme i zaszpachlowac slicznie i estetycznie. Wszytsko Uniflotem. Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 12.12.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Miedzy plytami generalnie zostawiam od 05, do 1 cm miejsca aby to wypelnic pozniej szpachlem polaczeniowym. ? ups... no ten flot w te szczeliny szarpnie cie po kieszeni....i to FEST! nie zostawiaj takich szczelin!!! szczelina niech mam max 1mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts