Tomasz Antkowiak 12.12.2013 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Same szczeliny moge wypelnic czyms innym ewentualnie i na to tasma i na tasme uniflot ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 12.12.2013 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Aha. A na narozniki tez to samo tyle ze z katownikiem ALU tak ? Jak ma być pełen profesjonalizm to żaden klej, domyślam się że obrabiasz kąt prosty ? To najpierw wklejasz albo fizelinę, albo papier na ten róg a później narożnik. Bo narożnik może odskoczyć . . . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 12.12.2013 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Same szczeliny moge wypelnic czyms innym ewentualnie i na to tasma i na tasme uniflot ? Nie możesz. Akurat jeśli popełniałeś błędy, bądź małe błędy podczas wcześniejszych prac i jesteś tego świadomy to nie idź na łatwiznę . . . Brak pęknięć na płytach to 3 składowe : dobry stelaż, dobre płytowanie i dobre spoinowanie . . . Jeśli chodzi o fizelinę czy papier hmm Łatwiej Ci będzie fizeliną jeśli to Twoje pierwsze poddasze. Papier też b. dobry tylko najpierw trza zamoczyć w wodzie To cała tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 12.12.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Nie możesz. Akurat jeśli popełniałeś błędy, bądź małe błędy podczas wcześniejszych prac i jesteś tego świadomy to nie idź na łatwiznę . . . Brak pęknięć na płytach to 3 składowe : dobry stelaż, dobre płytowanie i dobre spoinowanie . . . Jeśli chodzi o fizelinę czy papier hmm Łatwiej Ci będzie fizeliną jeśli to Twoje pierwsze poddasze. Papier też b. dobry tylko najpierw trza zamoczyć w wodzie To cała tajemnica Gdybyś robił całym systemem sheetrock, wtedy taśmy nie trzeba moczyć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 12.12.2013 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 (edytowane) O poddaszu to nawet jeszcze nie mysle Na ta chwile rozmawiamy o spoinowaniu i szpachlowaniu laczen plyt KLEJONYCH DO SCIAN z betonu komorkowego za pomoca kleju poliuretanowego SOudal SOUDABOND EASY. Na ta chwile zadnego stelazu nie ma, plyty sztywno trzymaja sie scian (nosnych wybudowanych w 2012 do sierpnia, oraz dzialowych - rowniez z BK - wybudowanych gdzies tak wiosna tego roku ) Grubosc kleju wychodzi zaleznie od miejsca zazwyczaj od 1 do 3 mm. Sporadycznie, w miejscach ubytkow w bloczkach lub miejscach jakis nietrzymajacych wymiar bloczkow zdarza sie ciut grubsza warstwa. Edytowane 12 Grudnia 2013 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 12.12.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Gdybyś robił całym systemem sheetrock, wtedy taśmy nie trzeba moczyć. Pozdrawiam. Wiem, że tak robisz. To moczenie w wodzie mało istotne. To tylko chwila. Bardziej zastanawia mnie fazowanie płyt których też nie robisz i wówczas jedziesz papier i masy sheetr. ? Co myślisz o tym, że zamiast masy sheetr. użyć uniflotta czy też vario ? i obyć się bez fazowania płyt ? Dobrze pamiętam ? Taśmę wklejasz na zielonego a finiszujesz niebieskim plus3 ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 12.12.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 O poddaszu to nawet jeszcze nie mysle Na ta chwile rozmawiamy o spoinowaniu i szpachlowaniu laczen plyt KLEJONYCH DO SCIAN z betonu komorkowego za pomoca kleju poliuretanowego SOudal SOUDABOND EASY. Na ta chwile zadnego stelazu nie ma, plyty sztywno trzymaja sie scian (nosnych wybudowanych w 2012 do sierpnia, oraz dzialowych - rowniez z BK - wybudowanych gdzies tak wiosna tego roku ) Grubosc kleju wychodzi zaleznie od miejsca zazwyczaj od 1 do 3 mm. Sporadycznie, w miejscach ubytkow w bloczkach lub miejscach jakis nietrzymajacych wymiar bloczkow zdarza sie ciut grubsza warstwa. Wiem Tomaszu ale możesz wyciągnąć również z naszych "dywagacji" wnioski . . . Wybór należy do Ciebie zawsze służymy poradą !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 12.12.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Co myślisz o tym, że zamiast masy sheetr. użyć uniflotta czy też vario ? i obyć się bez fazowania płyt ? Jestem nauczony robić na tej masie i przed nią nie byłem szczepiony żadną inną, czasami brałem cos żeby zobaczyć jak sie to "cos" zachowa ale to tylko z ciekawości. Dla mnie nie ma nic innego jak taśma sheetrock, narożnik dallas i masa zielona/niebieska , taki system polecam i śmiało mogę podpisać się pod nie fazowaniem płyt i braku pęknięć na spoinach. Rafał Brodowski Dobrze pamiętam ? Taśmę wklejasz na zielonego a finiszujesz niebieskim plus3 ? Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 12.12.2013 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 I dlatego tez wlasnie dopisuje wszystko co mi sie tylko przypomni liczac ze moze cos jeszcze podpowiecie Dla mnie bedzie to drugie szpachlowanie w zyciu. Pierwsze bylo u nas w mieszkaniu, kilka metrow sciany raptem, jakims zwyklym gipsem szpachlowym, jak najszybciej bo sie Piotrek pchal na swiat a mieszkanie bylo w rozsypce Teraz musi byc pozadnie, a nie na szybko tak jak wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 13.12.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Wtrącę się - narożniki kupowałem alu z siatką zbrojoną- to na pewno nie odskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 13.12.2013 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Wtrącę się A wtracaj sie o woli, merytorycznie, czy nie do konca merytorycznie... bez takich "wtracaczy" ten Dziennik by nie istnial a ja mialbym nadal bledsze niz blade pojecie o budowaniu Pytanie przy okazji piatku: Kto wie jak pachnie w fabryce czekolady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 14.12.2013 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Czekoladą... na wyjściu. Na którymś etapie może być niemiły zapach... ale ja jestem laik gastronomiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 14.12.2013 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Zazwyczaj jak coś super dobrego jest na końcu to w środku nie zawsze- kto był w browarze ten wie o czym mowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 15.12.2013 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 CEKOL C-40 - ktos uzywal? jakies opinie? Producent pisze ze mozna spoinowac rezygnujac z tasm wzmacniajacych na laczeniach plyt z uwagi na zawartos wlokien celulozowych i poliamidowych. Mozna wypelniac szczelicy i jest nieco tanszy (w lokalnym LM tanszy o 2 PLN/kg) od Uniflotta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 15.12.2013 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 CEKOL C-40 - ktos uzywal? jakies opinie? Producent pisze ze mozna spoinowac rezygnujac z tasm wzmacniajacych na laczeniach plyt z uwagi na zawartos wlokien celulozowych i poliamidowych. Mozna wypelniac szczelicy i jest nieco tanszy (w lokalnym LM tanszy o 2 PLN/kg) od Uniflotta. Taśma na łączeniu, to jak zbrojenie w fundamencie, więc chyba nie opłaca się nie stosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 15.12.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 CEKOL C-40 - ktos uzywal? jakies opinie? Producent pisze ze mozna spoinowac rezygnujac z tasm wzmacniajacych na laczeniach plyt z uwagi na zawartos wlokien celulozowych i poliamidowych. Mozna wypelniac szczelicy i jest nieco tanszy (w lokalnym LM tanszy o 2 PLN/kg) od Uniflotta. Ja pisałem o nim całkiem niedawno, pozwolę sobie zacytować: "[semin] Świetnie się mieszał, świetnie nakładał, był tak biały, że aż w oczy szczypało, a po związaniu był bardzo twardy. Niestety brakło mi go. W castoramie takiego czegoś nie było, miałem do wyboru Uniflot albo Cekol. Uniflot w cenie wyżej stówy za worek, Cekol połowę tańszy (bo mniejsze opakowanie), co prawda ćmiło mi się coś, że Netbet bodajże Uniflota kiedyś chwalił, ale Cekol też znana marka, "Dobre Bo Polskie", kupuję! Wnioski pozakupowe: o ku...wa! Koniec wniosków. To gówno jest bez-na-dziej-ne! Źle się miesza, źle nakłada, źle zaciąga i w dodatku beznadziejnie wygląda! O co mi chodzi widać nawet na powyższym zdjęciu: spoiny białe były robione Seminem, te sraczkowate - tym gównem! Właściwie sam sobie pluję w brodę, bo spodziewając się czegoś jak ten Semin kupiłem od razu worek, bo przyda się nieraz, lepiej mieć zapas, podczas gdy nie znając materiału trzeba było kupić małą paczuszkę. Teraz się z tym szajsem będę biedził dwa lata..." Nawiasem mówiąc, Semin znalazłem potem w Leroju, ten polecam w ciemno. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 15.12.2013 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Dzieki Jarek, caly plan finansowy mi spierdoliles Semin ktory? EDIT: CE-86 chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 15.12.2013 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Nie ryzykowałbym szpachlowania spoin bez taśm, koszt niewielki a spokojna głowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 15.12.2013 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 NetBet, mam pare ptan dotyczacych Waszego sufitu. Zastanawiam sie nad podobnym i chetnie bym sie naradzil Chodzi o takie cus http://img651.imageshack.us/img651/8179/20110327048.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 15.12.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Dzieki Jarek, caly plan finansowy mi spierdoliles Semin ktory? EDIT: CE-86 chyba No cóż, dlaczego tylko ja mam mieć źle? Tak, CE-86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts